Sorularına genel olarak cevap vereyim ben, hepsinin cevabını bilmiyorum. Kompleks besinlerin almaya başladığın zaman diyelim bir pilav, hepsi sindirildikten sonra enerji için kullanılmaz, sen yerken bir taraftanda bu sindirim işlemi gerçekleşir ve enerji almaya başlarsın. Aksi takdirde açlıktan başı dönen biri oturup bir tabak makarna yedikten 2-3 saat sonra baş dönmesinin geçmesi gerekirdi; ama öyle değil. Şunu unutma; karbonhidratların sindirimi ağızda başlar, proteinlerin ise midede başlar. Sen zaten ağzına bir lokma ekmek koyarken bu sindirimi gerçekleştirmeye başlıyorsun.
Fazla protein alırsan kilo yapabilir pek diyemeyiz ki body ile uğraşan birinin fazla protein alabileceğini sanmıyorum; zira hedef proteine ulaşmak için bile zor kasıyoruz kendimizi ki benim için öyle. Yoksa gün içinde 2-3 kez tavuk yemek tavuğu sevdiğimden dolayı değil, tamamen bu spor için.
Miden ne kadar karışırsa sindirilme süresi de o kadar uzar diye düşünüyorum. Burada miktar da önemli bir husus olmalı zaten.
Vücut ne gibi durumlarda fazla enerjiyi yağa çevirir demişsin ki burada cevabını kendin vermişsin zaten. Fazla enerji yağ olarak sana döner. Fazla proteinin vücuttan atılma şekilleri farklılık gösterebilir nitekim vücutta sivilce oluşumu ile de vücut fazla proteini dışarı atmak isteyebilir. Yağa dönüşme ihtimalleri az diye biliyorum ben; çünkü proteinlerin vücutta enerji olarak kullanılmaları insan metabolizmasının haftalarca aç kalmasından sonra gerçekleşecektir. Aksi takdirde vücut besin olarak alınan proteinleri enerji için kullanmayı düşünmeyecektir.
Yanlışlarım var mı bilmiyorum; ama çatışan fikirleriniz varsa tartışmalara açığım.
Saygılar, sevgiler...