Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

ısınmadan barfiks ve dips yapmak sakıncalı mı?
Alt 18-10-2008, 18:51   #1 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 31 shevchenko is on a distinguished road
Standart ısınmadan barfiks ve dips yapmak sakıncalı mı?

bir antremandan önce herkesin 5 dakika kadar ısınması gerekiyor. bir kondisyon bisikleti yada benzer bir şeyle.bunu hepimiz biliyoruz.

benim sormak istediğim. antreman olmayan günlerde evde bulunan barfiks yada dips aletiyle hiç ısınmadan 10 tekrar yapmak sakıncalı mı vücut için ?

herkes şınav çeker ısınmadan.. o bir sorun yaratmıyor demekki.
ama dips ve barfiks hakkındada ustaların düşüncelerini merak ediyorum.

bir sorum da şu.bazı arkadşların vücutda çatlaklar oluyor. bu ısınmadan ağırlık çalışmasına girdikleri için mi?

teşekkürler

Alt 18-10-2008, 20:54   #2 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 35 LiFeGiVeR is on a distinguished road

evet,çoğu çatlaklar iyi ısınmadan girilen ağırlıklarla olur,bunun bir çok değişkeni wardır genetik gibi.. orası ayrı.ısınman zor birşey değildir bence ısın sonra barfix'ini fln çek.

Alt 18-10-2008, 22:26   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

çatlakların oluşma nedenleri arasında bu söylediğinde yer alır fakat daha birkaç nedeni vardır.
diğer soruna gelirsek idman olmayan gunlerde antrenman yapman zaten gereksız.vucut bu gunlerde dinlenmeli ve beslenmelidir ki yeterli gelişimini sağlasın.gelişme antrenmanın oldugu gün değil takibindeki dinlenme gunlerınde olur.ısınmadan yapılan hareketlerde ise çatlak bir kenara kalıcı sakatlıkların oluşması bile muhtemeldir.her kas grubunun ilk hareketinde 1-2 setlik ısınma yeterlidir.max ağırlığın yuzde 35'i ile yapılan 15-18 tekrarlı setler yeterli olacaktır.

Alt 20-10-2008, 12:25   #4 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 34 wrestler is on a distinguished road

bendce ısınmadan hiçbir şey yapma .çünkü ısınma derken koşu, bısıklet... gibi çalışmalar ilk önde gelen amacı bızım vücudumuzda ki kas, tendon, kiriş eklem doku kemik yapımızın sakatlanma riskini en aza indirme için yapılır ve ikinci olarak gelen en önemli yararı organizmamızdaki enerji sistemlerını devreye sokar yanı örn. soğuk bir vücut ortalama 12 dk lık bı koşu bisiklet vb aktiviteden sonra vücudun peptıt hormonları devreye girerek ilk önce kaslarda depolanan fosfojenler arkasından karbonhidratlar (o2 li sistem) ve yagların devreye girmesı bunu fizyolojik sıralarsak çok uzun sürer yanı vücudumuzda ki kreps çemberı aktıvıteye göre enerji üretir bunuda dewreye sokmanın en ıyı yolu vücudu yavaştan hızlıya doğru hareketlenmesını artırarak sıstemlerı dewreye sokmalıyız ki sakatlanma diye bi sorunla karşılaşmayalım 2. si yaptıgımız barfıks yada her ne ise yararlı bir şekilde kaslarımızı uyarsın .ve vücudumuza yarrlı olsun.

Alt 09-11-2008, 22:41   #5 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 HeLLscream is on a distinguished road

Isınmak bu kadar önemlimiydi ya.Ben bu zamana kadar ısınmadan çalıştım hep iyi birşey olmamış valla.

Alt 12-11-2008, 00:02   #6 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

ugursuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 31 ugursuz is on a distinguished road

çatlaklarmı bilmiyorum. kolumdaki catlaklar ısınmamaktan diyil tek bildigim o...
ben her ıdman oncesı en az 10 dk hafif tempo yuruyus ,bu esnada kolumu,omzumu boynumu esneticek hareketleride yapıyorum ,zaman kazanmak ıçin...band dan inip alt 2-3 dk daha suruyor bel bacak esnetmeside...

esneme yi kısa tuttugum zamanlarda idman sonrası adele agrılarım belirgin bir şekilde artiyor.
idman 1 saat suruyo ısınma-sallanma fln derken 1 bucuk saatte cıkıyor ,soylenıyorum her defasında ama ,yapıcal birsey yok.

Konu ugursuz tarafından (12-11-2008 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil