| Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody. |
 |
Daha önce benzer bir kütle programı uyguladınız mı? |
 |
10-03-2009, 09:57
|
#1 (permalink)
|
|
Bodybuilding Freak
Tecrübe Puanı: 28 
|
Daha önce benzer bir kütle programı uyguladınız mı?
Pazartesi-Perşembe
Göğüs-Omuz-Pazu
-Bench Press
-Dumbbell Fly
-Incline Bench Press
-Pullower (4*12)
-Military Press
-Dumbbell Side Lateral
-Uprigt Rowing
-Dumbbell Curl
-Barbell Curl
-Concantration (4*12)
Salı - Cuma
Bacak-Sırt-Arkakol
-Leg Press
-Leg Extension
-Leg Curl
-Calf Raise
-Lat-Pull Down (4*12)
-Rowing Machine(cable rows)
-T-bar
-Lying Barbell Press To Chin
-Tek Dumbbell Triceps
-Push-down
Set ve tekrar yazılmayanlar piramit sistem yapılıyor. Her gün sonuna abdominal ekliyorsunuz. Ben 1. gün abdominal 2. güne ön kol, 3. gün abdominal 4. güne kalfleri ekliyorum.
Daha önce denemiştim programın süresi 1 saati aşıyor, salona giriş-çıkış toplamda 2 saati buluyor du. Bu sebeple özellikle karbonhidrat dengesini iyi tutturmak gerek, Çok sağlam bir beslenme programı ile kütle kazanımı olabilir sanırım.
Bir de sizin görüşlerinizi alayım :)
|
|
10-03-2009, 10:10
|
#2 (permalink)
|
|
Iron Man
Tecrübe Puanı: 60 
|
bence iyi bir program değil günde 3 bölge çalışılmasına karşıyım.bacak çalışıp sonra başka bir şeye geçiyorsun ki bu bence yanlış.bacakda biriken kanı başka yerlere çekiyorsun bu durumda alacağın verim azalıyor.sana şöyle bir önerim var.hafatada 4 gün gidiyorsun bicepse önem veriyorsan.1-göğüs-biceps,2-omuz-trıceps,3-kanat-biceps,4-bacak şeklinde yapman bence senın için çok daha ıyı olur.
|
|
|
|
10-03-2009, 10:27
|
#3 (permalink)
|
|
Bodybuilding Freak
|
Denedin mi peki? Ben şu an bu programı uygulamıyorum ancak alternatif olması açısından yazdım. Daha önce uygulayıp faydasını da görmüştüm. Biraz tartışmaya açık bi program gibi görünüyor, fayda vermeyedebilir.
Tavsiye ettiğin program da güzel, bacağın tek günde yapılması çok fayda verebilir. Bence temel faktör kasları her zaman şaşırtabiliyor olmak. Bu sebeple belki senede bir böyle bi program faydalı olabilir diye düşünüyorum.
|
|
10-03-2009, 12:15
|
#4 (permalink)
|
|
Süper Moderatör
Tecrübe Puanı: 10 
|
Bence yazdığın bu iki parçalı haftada 4 gün çalıştığın program olur.
|
|
10-03-2009, 12:36
|
#5 (permalink)
|
|
Bodybuilding Extraordinaire
Tecrübe Puanı: 47 
|
Ben böyle bir programı 4. ayımda uygulamıştım lisedeyken. Salon hocam vermişti, yararını görmedim diyemem. Çok işe yaramıştı o zamanlar bende, belki henüz yeni olmamdan ötürüdür. Fakat şimdi yapar mıyım, sanmıyorum. Kas bölgesi 3 gün dinleniyor, bence az bir süre. Salonda da Cumartesi'ye kaydırmaya başlamıştım ilerleyen zamanlarda Cuma günkü programı.
|
|
10-03-2009, 13:11
|
#6 (permalink)
|
|
Bodybuilding Freak
|
Alıntı:
Azazel´isimli üyeden Alıntı
Ben böyle bir programı 4. ayımda uygulamıştım lisedeyken. Salon hocam vermişti, yararını görmedim diyemem. Çok işe yaramıştı o zamanlar bende, belki henüz yeni olmamdan ötürüdür. Fakat şimdi yapar mıyım, sanmıyorum. Kas bölgesi 3 gün dinleniyor, bence az bir süre. Salonda da Cumartesi'ye kaydırmaya başlamıştım ilerleyen zamanlarda Cuma günkü programı.
|
Şu an kaç gün dinleniyorsun ki? en fazla 4 gün dinlenirsin diğer 3 gün için çok daha sıkı bir program uyguluyorsan tabi.
Lise döneminde böyle uzun bir antremanı kaldırabildiysen helal valla :)
|
|
10-03-2009, 13:41
|
#7 (permalink)
|
|
Tecrübe Puanı: 47 
|
4-5 gün. Okuluma bağlı ama 4 veya 5 oluyor hep. Ne daha az, ne de daha fazla. Azimliydik canım lisede, dinamit gibiydim maşallah :)
|
|
10-03-2009, 15:43
|
#8 (permalink)
|
|
Bodybuilding Freak
|
Arson baba yine koydu noktayı, dağılabiliriz :)
|
|
10-03-2009, 20:36
|
#9 (permalink)
|
|
Tecrübe Puanı: 51 
|
son yazılan programda verilen örneklere dikkat etmenizi öneririm.özellikle omuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.3 hareket var ve hepsinin vurduğu birincil bölge farklı.yani idmandan kas tam anlamı ile verim alarak çalışıyor.
sporcuların yaptığı en buyuk hataların başında bu geliyor.aynı bölge üzerine 2 hareket vererek boşuna zaman harcıyorlar.military press ve ardından girilecek uprıght row ile aynı bölgeye baskı yüklenmiş olmuyormu???aynı hataları tüm kas gruplarında program yazarken yapıyorsunuz.bu yuzden program yazma işine erken başlamayın diye uyarıyorum.seneleriniz yerinizde saymakla veya asimetrik gelişmeyle geçmesin.
|
|
11-03-2009, 09:53
|
#10 (permalink)
|
|
Bodybuilding Freak
|
Alıntı:
guardbody´isimli üyeden Alıntı
son yazılan programda verilen örneklere dikkat etmenizi öneririm.özellikle omuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.3 hareket var ve hepsinin vurduğu birincil bölge farklı.yani idmandan kas tam anlamı ile verim alarak çalışıyor.
sporcuların yaptığı en buyuk hataların başında bu geliyor.aynı bölge üzerine 2 hareket vererek boşuna zaman harcıyorlar.military press ve ardından girilecek uprıght row ile aynı bölgeye baskı yüklenmiş olmuyormu???aynı hataları tüm kas gruplarında program yazarken yapıyorsunuz.bu yuzden program yazma işine erken başlamayın diye uyarıyorum.seneleriniz yerinizde saymakla veya asimetrik gelişmeyle geçmesin.
|
Hocam hangi örnekten bahsettiğinizi anlamadım ben?
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Seçenekler |
|
|
| Stil |
Normal
|