Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 05-04-2010, 01:14   #21 (permalink)
Bodybuilding Member

cicikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 cicikov is an unknown quantity at this point

Dostum eğer omuza da vurmasını istiyosan en iyisi enseye çekiş olanı ama sen ilk olarak orta seviye tutuş ile öne çekişle başlaman en doğrusu.Çekememe sorununa gelince ,zaten barfiksi herkes gelip çekemez.Yani ben salonda az sayı da hakkıyla çeken adam görüyorum ki onlar da uzun süredir salonun hakkını veren arkadaşlar.Benim bulunduğum salonda barfiks makinesinin asistli olanı var.Ben uzun zaman önce onunla başladım ve şimdi herçeşidini çekebiliyorum fakat 4 sene geçti.Yani hemen sonuç bekleme.Bir de bel bölgesi çok önemli.Fazla yağlı olmuyacak ve kuvvetli olacak ki barfiks çekerken popon aşağı doğru çöreklenirken sen yukarı çekmek için kendini uğraşmaman lazım.Yani senle sıkı-tümleşik şekilde hareket etmesi lazım.Neyse sanırım fazla yazdım.Sen azardan başla göreceksin ki zamanla artacaktır.Ya assistli olanlarını bul yada yanına assistant bul derim :-))

Alt 14-05-2010, 21:04   #22 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 0 berk_guren is an unknown quantity at this point

önce kolları kuvvetlendirmek için dar tutuş chin up yapmalısın (yapabildiğin kadar..ben ilk başta yarım yrım yapıyordum).. Kollar kuvvetlenince avuçlar karşıya bakacak şekilde omuz genişliğinden biraz daha açık tut öyle çek ... en az 4-5 çekmen lazım..çekemiyorsan eski harekete geri dön.. 4-5 tane yapabilcek seviyede olunca (2.hareketi) 2. harekette tutuş genişliğini arttır.. omuz genişliğinin yaklaşık 1,5 -2 katı genişlikte çekebildiin kadar çek.. ' günde bir yap... günden güne güçlenirsin.. Ben bu şekilde 1,5 ayda 8 er tekrarlı 3 set yapabilecek seviyeye geldim.. tekrar sayılarım daha da artıyor.. hergün yapma 2 gündebir yap.. her gün yapınca insan güç kaybediyor..

Alt 27-05-2010, 10:44   #23 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 Wolf is an unknown quantity at this point

ya bir cok spor aletinden cok daha etkili bence gercekten de dedikleri gibi yaptikca artirmak kolay oluyor esas baslamak gerek

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil