eyer gogusunuzun one dogru hacimli ve buyuk ama bir okadarda goruntu olarak belirsiz olması yerine hatları belli keskin cizgili ve hacim olarak ince olmasını istiyorsanız , press hareketlerini asla agir girmeyin.
ornegin, 20 * 4 set tekrar arası girebildiginiz max kiloyla press hareketlerini yaparsanız goruntu olarak gogus kasını daha sekilli gelistirmis olursunuz. ozellikle gogusunde yag sorunu olanlar agir kilolarda az tekrar dan kacmaya calissinlar, istedikleri goruntuyu almak onlar icin daha zor olabilir.cunku gogus vucuttaki en buyuk kas lardan biri ve agir girme potansiyeli yuksek olan bi kastır , siz yuklendikce hacimlenir ve buyur ama bu hacimlenme eyer sekilsiz olursa istediginizi alamamıs olursunuz yag sorunu olan goguslerde bu bir kat daha zordur.
alt ve orta gogus genelde anatomik olarak ust goguse gore her zaman daha onde durur, buda dengesiz bi gelisimle gogusunuzun yandan kotu gozukmesine sebep olabilir, bu yuzden ust gogus hareketlerini alt ve orta gogusten herzaman 1 adım onde tutun daha cok ozen gosterin...
unutmayın gogus kasınızı belirgin yapan onun one dogru ne kadar hacimli oldugu degildir. alt gogusun yay gibi gozuken hattı , orta gogusun 2 ye ince bir cizgiyle guzel bolunmus olması , ve ust gogusteki V sekli , gogusunuzu ortaya cikaricak asil goruntulerdir. bunlara dikkat ederek antremanlarinizi yapin.
hareketlere gelince , ben her hareketin her insanda illaki kesin olarak aynı etkiyi gostericegine asla inanmiyorum , bunu siz hissediceksiniz ,her gogus bolgesi icin yapilicak bir cok hareket var , hangisi sizin kapatmak istediginiz eksige daha iyi yanıt veriyorsa onu uygulayın. bazı insan benc press yapar ama aynı zamanda ust gogusude orta gogusu kadar siddet alir , bazı insan bench press yapar ama aynı zamanda alt gogusude orta gogusu kadar siddet alir , sonuc olarak ta istenmeyen bi goruntu ortaya cikabilir, bu tamamen sizin yapinizla alakali , neyin dogru olduguna zaten bu sporda belli bi vakit gecirdikten sonra karar verebilirsiniz...
Konu YASINADIN tarafından (11-10-2009 Saat 08:33 ) değiştirilmiştir..
|