ben gayrettepe/beşiktaş'ta oturuyorum ve maalesef buralarda hiç fitness salonu bulamadım. öncelikle semti bilen arkadaşların bildiği bazı uygun fiyatlı (aylık 60-70 tl yi geçmeyecek şekilde) bi yer varsa önermesini istiyorum. burada intersport gibi spor malzemeleri satan yerler var ancak henüz bi spor salonuna rastlayamadım. çok uzak bi mesafede olmayacak şekilde bi salona gitmek istiyorum.
her neyse, salona gidemediğimden evde dumbell larımla bi çalışma programı yaptım kendime, 3-4 ay salona gitmiştim çünkü. kendim hakkında bilgiler:
kilo: 75.7
boy: 1.78
bunlar dışında birşey gerekirse eklerim.
şimdi ben öncelikle vücudumdaki bütün fazlalık yağı atmak istiyorum; belirli bi kas kütlem var ve bunu açığa çıkarmak istiyorum. mesela karın kasımı sıkıp karnıma dokununca 1-2 cm lik bi yağ tabakası var, amacım 6 pack abs vb. kasların tümünün görünür olmasını sağlamak, ancak bunu yaparken herhangi bi ek gıda almak istemiyorum (supplement vs.)
programım da şöyle:
15 dk yürüyüş/koşu
Omuz çal.
dumbell fly 3*12
öne doğru dumbell omuz çal. 2*10
bişi eklemeyi unuttum. yeterince bicep olduğu için bende, bicep çalışmıyorum, arada eserse. o da tamamen formdan düşmesin diye. bu durum bi fark yaratır mı?
Metehan seni üzmek istemem ama programına yorum yapacak bir şey yok çünkü ortada program yok,
evde çalışşan bile her bölgen için en az 1 temel - 1 izole hareket yapman gerekir. Evdeki ekipmanlarını belirtirsen önerilerimiz olabilir ama beni dinlersen
uygun bir salon bul ve orada çalış,
bende dumbell var sadece 8 tane 1 kg 4 tane 0.5 kg lık ağırlık var. salon konusunda dediğim gibi, en takın salon uzak bi mesafede. ve hiç de uygun değil fiyatlar. yoksa ben de evde yapmaktan memnun değilim :(