Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

devset
Alt 26-04-2010, 22:21   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 serkan is an unknown quantity at this point
Standart devset

üstadlar 17 aydır bu sporla ilgileniyorum ve haftada 3 gün çalışıyorum.kuvvet idmanından sonra şimdide devset çalışmaya başlayalı 1 hafta oldu.benim sorum şu:devsetide haftada şu anda 3 gün çalışıyorum ben bunu haftada 4 yapsam sizce uygunmudur.pzt(sırt-ğöğüs-ön kol):salı:(bacak-omuz-arka kol) bunun akibetinde cuma ve cumartesi (pzt ve salı gününün programını uygulasam sizce fazlamı olur)çalışma sistemim 4*12 maxsimum ağırlık.birde 1.74 boyum 71 kilom ölçülerimi bilmiyorum kusura bakmayın.beslenmeme gelince superpump+sizeon+whey protein.yemeklerde yerinde.artı bu programı uydularken diet ve mekiklerimide yapıyorum.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden saygılar.

Alt 27-04-2010, 12:37   #2 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Amacın ne ki dev set giriyorsun ; kilon az olduğuna göre diyette de değilsin. Çok fazla yoruyor olması çok daha iyi gelişim sağlıyor manasına gelmiyor.

Alt 01-05-2010, 17:53   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 serkan is an unknown quantity at this point

ersin hocam salonumuzdaki hoca devset çalışarak vücudumuzdaki kasları daha iyi belirginleştirmek yani şu anki durumumdan daha iyi olacağımı söylüyor.benim senden ricam devset çalışma sistemini nasıl günlere bölersek daha iyi verim alabilirim bana yardımcı olurmusunuz hocam.beslenme konusunda şikayet yok.yukarıdada anlattığım gibi 2 seney oldu.şu anki program 3 gün ağırlık 3 gün karın kasları.pzt:sırt-ğöğüs-ön kol...çarşamba:(bacak-omuz-triceps....salı-perşembe-cumartesi karın kasları.ağırlık idmanım 4*12 altına düşmemek kaydıyla sağlam ağırlıklar seri ve sert idman.siz değerli hocamızın görüşlerini ve yardımlarını bekliyorum.idmanı nasıl bölmeliyim.

Alt 02-05-2010, 13:44   #4 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Yine hocanın ne yapmaya çalıştığını anlayamadım, cinayet işlemenin daha basit yolları var :) Yani kasları belirginleştirmek yağ oranının düşüp derinin kuruyup incelmesiyle alakalı yani diyetle. Diyette de böylesine sistemleri uygulamanın hiç bir mantığı yok kardiovasküler anlamda yarar sağlayabilir ama seni çizgi çizgi belirgin kaslara sahip bir hale getirmez. Bazen diyette çözüm olmuyor kimilerinin vücudu o kadar sulu oluyor ki su atıcı kullanmadan çizgili bir hale gelmesi için kuruması çok zor oluyor.
Gaint sette de büyüme hedefleniyorsa sürantrene olma riskini en aza indirmek için 8-10 tekrar ile 2-3 set çalışılır. her bölge için minimum 5 hareket seçilir ve 2 bölge dev setlenerek antrenman tamamlanır. maksimum 6 hafta çalıştıktan sonra 1hafta 10 gün ara verilip normal çalışmalara dönülür 3-4 ay sonra bir dev set daha uygulanır.
pazartesi, Bacaklar
salı dinlenme
çarşamba göğüs sırt
perşembe dinleme
cuma omuz biceps triceps
cumartesi dinlenme
pazar birinci güne dönüş.

Kendi içinde dev setlenecekse
1.gün Ön bacak
2.gün Göğüs
3.gün Sırt
4.gün dinlenme
5.gün Kollar
6.gün Omuz-arka bacak
7.gün dinlenme

Şahsen ben çok tecrübe kazanmadan böyle bir sistemin getirisinden çok götüreceği olacağı görüşündeyim. Ben bile dev set girmeye cesaret edemem.

Konu εг∫¡ŋ tarafından (02-05-2010 Saat 13:47 ) değiştirilmiştir..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil