Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

antrenman çelişki?
Alt 12-11-2010, 15:48   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 kinder is an unknown quantity at this point
Standart antrenman çelişki?

merhabalar, gerek men's health olsun gerek muscle and fitness dergileri olsun,zamanında gittiğim salonun antrenörü olsun vb birçok sordugum kişilerin vücut geliştrime ile ilgili soyledikleri şeyler birbirleriyle hep çelişir vaziyette,bu işin aslını öğrenmek istiyorum eger yardım ederseniz.amacım olan kilomnla yada biraz daha alarak maximum şekle sokmak,ne çok hacim ne sivrisinek gibi vücut tabiri düzgünse,malum kilom düşük oldugu için zannedersem hacimlenme çalışmam gerek tabi sizden gelenlere göre değişebilir.

yaşım 20 boyum 1.77 kilom 68.üniversite öğrencisiyim derslerin ağırlığı sebebiyle haftada 3-4 kez gidebiliyorum spor salonuna ama o sorun halledilebilir.sorularım şunlar ki

1- kardio,ağırlık çalışmasından önce mi yapılır sonra mı yoksa ayrı bir gun mu sadece kardiyo yapıılır

2- ısınmadan kasıt esnemek midir,ağırlıktan once mi esnenir esnencekse,sonra mı?ya da bunlar eş anlamlı degilse ısınmadan kasıt tam olarak nedir?

3- 2 hafta tum vucut çalışmış üzre programımı 3e bölmüş durumdayım
göğüs-biceps
sırt-kaant-triceps
omuz-bilek
karıın her gun çalışmak üzre
sistem doğru mudur,yanlışsa doğrusu nedir.yada bu şekilde bölmek için daha erken mi?(1.5 ay oldu başlayalı)

4- spora gidiş 1er gun arayla mı olmalı yoksa her gun mu,gidiş rutininde de bi açıklığa ihtiyacım var

takviye besin kullanmıyorum,durumları goz onunde alarak yardım ederseniz beni çelişkiden kurtarmış olursunuz,teşekkürler

Alt 12-11-2010, 21:58   #2 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

1- Ağırlık antrenmanı ile arasında 6-8 saat olmalı. İmkan yoksa sonrasında maks. 25dk olmalı. Amaç diyet değilse ağırlık antrenmanı olmayan günler seçilmeli. (diyetin sonlarına doğru hergün kardio olacak sonuçta)

2- Bir vücutçu için esnemek değildir. Zaten streching in antrenman öncesi zararlı olduğu hatta adaleyi amaçsız yere yorduğu için sakatlanmalara davetiye çıkarttığı kanıtlandı. Ağırlıktan önce ya plateste kullanılan esnek ipler ile izometrik tekrarlar yapılır yada genellikle ve olması gerektiği gibi ilk çalışılacak hareketin %50 si ile 12-15 tekrarlı 2 set yapılarak ısınılır.

3- Tricepsi omuzla çalış. bileği sırt yada biceps ile.

4- 2gün çalışma bir gün dinlenme ideal olanıdır.

Alt 13-11-2010, 00:43   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 kinder is an unknown quantity at this point

teşekkürler.

Alt 15-11-2010, 08:07   #4 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

programına bacak eklemelisin

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil