Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

definasyon programı hakkında
Alt 16-02-2011, 22:51   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

ariza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 ariza is an unknown quantity at this point
Standart definasyon programı hakkında

Merhabalar arkadaşlar öncelikle. Forumu yeni keşfettim, aşırı reklam almamış olması, her soruya cevap verilmesi gibi şeyler beni çok cezbetti diyebilirim. Bundan sonra bilgilerimi paylaşmak için aranızda bulunacağım.

Sormak istediğim soru definasyon programı ile ilgili. 1,5 yıldır spor yapıyorum, vücudum şu an nerdeyse istediğim gibi. Çok düzenli ve istikrarlı çalıştım, bunun yanında beslenmem çok iyiydi. Animal Pak dısında hiç bir supplement de kullanmadım. Artık bu sene yaza girerken kaslarımı iyice define etmek istiyorum. Sırt ve kol kaslarım hiç definasyona girmememe rağmen oldukça iyi görünüyor, definasyon antremanı yapılmıs gibi. Göğüslerim ise büyük şekilli ama sanki definasyona ugrasa daha da güzel duracak gibi.

1.78 boyundayım 77 kiloyum şu an. Göbeğimde biraz yağ tabakası var ama dısarıya dogru cıkık değil, düzgün görünüyor. Yaza kadar karın kaslarımın biraz belirginleşmesini istiyorum. Bu nedenle definasyon yapmaya başladım 2 haftadır. Fakat belki de hiç alışkın olmadıgımdan, özellikle göğüs antremanlarından sonra hiç bir şey hissetmiyorum. O bölgenin çalıştığını hiç anlamıyorum, pskolojik olarak motive olamıyorum.

Size soracağım 2 soru var; Definasyon programı yapıp, üzerine kardiyo eklersem Haziran ayına kadar cok mu incelmiş olurum?
Bunun yerine güzel bir diyetle beraber, haftada 2 gün 45 dakika kardiyo yapsam da karın kaslarını ortaya çıkarabilecek kadar yağ yakabilir miyim? Yani kol, omuz, göğüs hacimlerini koruyarakta midemi inceltmem mümkün mü sizce.

Gerçekten bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevineceğim. Teşekkür ederim

Alt 17-02-2011, 10:27   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 48 king is on a distinguished road

definasyon programı demekle fazla tekrar az kilo şeklinde yapılan idmanı kastediyorsan hemen vazgeç, definasyon döneminde kaslarımızın belirgenleşmesini sağlıyan etken kardio ve diettir falza tekrar ve az kilo idmanının bu işe hiçbir katkısı yoktur, 8-10 tekrarlı programına devam et ve off günlerine 45-60 dakikalık kardio programı ekle, ayrıca karbonhidrad ve yag alımını kademeli olarak azalt, çok katı bir diet uygulamaki kas kaybın çok olmasın,zaten kilon gereği aman aman bir dietede ihtiyacın yok.

Alt 18-02-2011, 21:59   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

ariza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 ariza is an unknown quantity at this point

teşekkür ederim yorumlar için. bugünde söylediğiniz gibi devam ettim, hatta definasyon olayını 1 ay daha askıya alma kararı verdim. Mart sonuna doğru başlayacağım. Bu bir ay maximum agırlık az tekrar, definasyon zamanı 8-10 tekrarlı programa geçicem.

Don Corleone

Alt 19-01-2012, 23:15   #4 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 Dynamo is an unknown quantity at this point

Alıntı:
king´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
definasyon programı demekle fazla tekrar az kilo şeklinde yapılan idmanı kastediyorsan hemen vazgeç, definasyon döneminde kaslarımızın belirgenleşmesini sağlıyan etken kardio ve diettir falza tekrar ve az kilo idmanının bu işe hiçbir katkısı yoktur, 8-10 tekrarlı programına devam et ve off günlerine 45-60 dakikalık kardio programı ekle, ayrıca karbonhidrad ve yag alımını kademeli olarak azalt, çok katı bir diet uygulamaki kas kaybın çok olmasın,zaten kilon gereği aman aman bir dietede ihtiyacın yok.
Definasyon da hocam bana 15 tekrar önermişti, neden 8-10 tekrar diyorsunuz?

Alt 24-01-2012, 15:56   #5 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 48 king is on a distinguished road

definasyon döneminde zaten yagdan ve karbonhidrattatn yoksun bir beslenme yapıyoruz, birde tekrar sayılarını arttırmak zaten beslenemeyen kasın küçülmesine ve hacim kaybetmesine sebep olur, kasları belirginleştiren üstündeki yagın azalmasıdır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil