Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

Görüşlerinizi Bekliyorum
Alt 04-01-2008, 16:40   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 rembetico is on a distinguished road
Standart Görüşlerinizi Bekliyorum

Arkadaşlar benim sorum şu olacak, spor salonumda ki hocam "daha ağır basa bilmen için güçlenmen lazım, bunun için şuanda çalıştığın ağırlıkların kilolarını azaltıp tekrar sayısısını arttıracaz 1,5 ay sonra tekrar ağırlıkları arttırız" dedi. Sizce bu mantıklı bir öneri mi?? Benim korkum mevcut kütlemin koybolmasına neden olabileceği yönünde . Buarada beslenme konusunda bir eksiğim yok forumda söylenilenleri aynen uyguluyorum ayrıca protein tozu da kullanıyorum. Bu konuda ki fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim , tşkrlr.

Alt 04-01-2008, 19:00   #2 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 29 6R3Y is on a distinguished road

Birincisi önemli olan ne kadar ağır çalıştığın değil,ne kadar verim aldığındır.Herkes 150yle bench e girecek diye bi şart yok,eğer sen gerektiğince ağırlık artırabiliyosan,ve bu artırımın verimini alabiliyosan,gelişim yavaşlayana dek o ağırlık senin için en uygunudur diye düşünüyorum.Tabi eğer özel bi amaç için çalışmıyorsan,dayanıklılık yada güç antremanı yapmıyorsan mesela.Güçlenme konusunda da şunu söyleyebilirim; şuanda çalıştığın ağırlıklarla setleri çıkarabiliyorsan güç artırımı için ağırlığı azaltıp tekrarı artırmak saçma olur bence.Bunun yerine 2-3 tekrarlık yada failure setlerle daha ağır kilolar deneyebilirsin.Yani set çıkarmanın imkansız olduğu bi ağırlığı yardımcı olacak bi arkadaşının gözetiminde 2-3 tekrar çıkarmayı dene.Faydası olduğunu okumuştum,ama denemiş değilim.Ayrıca supplement desteğiyle de bi aşama kaydedebilirsin, creatin,tribulus vs gibi.Bunun yanında antreman öncesi aldığın karbonhidratları bikez daha gözden geçirmenin de faydası olabilir o konuda bi eksiğin olduğunu düşünüyorsan.Kolay gelsin

Alt 04-01-2008, 21:13   #3 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Alıntı:
6R3Y´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Birincisi önemli olan ne kadar ağır çalıştığın değil,ne kadar verim aldığındır.Herkes 150yle bench e girecek diye bi şart yok,eğer sen gerektiğince ağırlık artırabiliyosan,ve bu artırımın verimini alabiliyosan,gelişim yavaşlayana dek o ağırlık senin için en uygunudur diye düşünüyorum.Tabi eğer özel bi amaç için çalışmıyorsan,dayanıklılık yada güç antremanı yapmıyorsan mesela.Güçlenme konusunda da şunu söyleyebilirim; şuanda çalıştığın ağırlıklarla setleri çıkarabiliyorsan güç artırımı için ağırlığı azaltıp tekrarı artırmak saçma olur bence.Bunun yerine 2-3 tekrarlık yada failure setlerle daha ağır kilolar deneyebilirsin.Yani set çıkarmanın imkansız olduğu bi ağırlığı yardımcı olacak bi arkadaşının gözetiminde 2-3 tekrar çıkarmayı dene.Faydası olduğunu okumuştum,ama denemiş değilim.Ayrıca supplement desteğiyle de bi aşama kaydedebilirsin, creatin,tribulus vs gibi.Bunun yanında antreman öncesi aldığın karbonhidratları bikez daha gözden geçirmenin de faydası olabilir o konuda bi eksiğin olduğunu düşünüyorsan.Kolay gelsin

Güzel açıklamışsın. Jay Cutler a deadlift çalışırken neden hafif kilo ile çok tekrar yaptığını , Coleman gibi çok ağır olan 250 şer kilolara girmediğini sormuşlar. O da " Ben bu şekilde çalışarak aynı verimi alabiliyorum" demiş. Efenim ;)

Alt 04-01-2008, 23:23   #4 (permalink)
baybars
Ziyaretçi

Kiloyu azaltıp tekrarı artırmak değil de, sadece tekrarı artırmak mantıklı olabilir. Örneğin tekrar yaptığını 7 ye daha sonra 8 çıkarabilirsen, bundan sonra tekrar kilo artırıp 6 tekrar yapman işe yarayabilir.

Alt 04-01-2008, 23:26   #5 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Bence Jay sakatlıktan korkuyor :) One step closer filminde ağır çalışıp sakatlanmaktan korktuğunu net bir şekilde ifade etmişti.

Konu ile alakalı: bence tekrar sayıları artacaksa set sayıları azalmalı ve setler arasındaki dinlenme süresi artmalıdır. Buna ilave olarak önceki programa nazaran hareket sayısı azaltılabilir.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil