Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Antrenman
Antrenman Simetriyi bozmayalım, estetiği koruyalım. "Antrenman ile amelelik arasında ince bir çizgi vardır" demiş Guardbody.

LinkBack Seçenekler Stil

Set Sayilari
Alt 01-02-2008, 16:56   #1 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 34 wrestler is on a distinguished road
Set Sayilari

herkese hayırlı akşamlar..

arkadaşlar sizce bu yaptığım doğrumu?

1 hafta öncesıne kadar tüm bölgelerde 4x10-12 çalışıyordum, buna baglı olarak 3. ve son sette ağırlık artışı ve kuvvet kalmadığı için çak zorlanıyor ve hareketler tam anlamıyla olmuyordu..
ama 1 haftadır set sayısını 6x8-10 çıkarttım ve çok agır kilo ile çalışmıyorum hatta son sette kilo azaltıp tekrar sayısını artırıp şaşırtma prensıbı yapıyorum ve öncekıne nazaran çok daha mükemmel yorgunluk ve hacimleşme gördüm
sizce: 6 set çok fazla mı ? şöyle bir söylentı var hacim çalışanlar tekrar sayısını 10 u geçmemeli setlerde 4 ü? katılıyormusunuz .?
teşekkür ederım vakıt ayırdıgınız için ..

Alt 01-02-2008, 17:18   #2 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Son zamanlarda yaygın görüş ve profesyonellerinde üzerinde durduğu konu "ki zaten Adale nasıl çalışır adlı makalede de yazıyordu" set sayıları 3 ü geçtiği zaman ağırlıkta düşüş oluyor bunun için hareketlerin üçer set şeklinde yapılmasıydı. Tekrarlar konusundaysa :
Herkes neden tekrarlar konusunda hatalı
Kas lif oranına göre antrenmanı düzenlenmek
İdeal Parçalı Çalışma Programını Bulmak
Bir tekrarın safhaları

Adlı makalelere gözatmalısın.

Alt 01-02-2008, 17:44   #3 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 33 Onur Küçük is on a distinguished road

Alıntı:
wrestler´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
herkese hayırlı akşamlar..

arkadaşlar sizce bu yaptığım doğrumu?

1 hafta öncesıne kadar tüm bölgelerde 4x10-12 çalışıyordum, buna baglı olarak 3. ve son sette ağırlık artışı ve kuvvet kalmadığı için çak zorlanıyor ve hareketler tam anlamıyla olmuyordu..
ama 1 haftadır set sayısını 6x8-10 çıkarttım ve çok agır kilo ile çalışmıyorum hatta son sette kilo azaltıp tekrar sayısını artırıp şaşırtma prensıbı yapıyorum ve öncekıne nazaran çok daha mükemmel yorgunluk ve hacimleşme gördüm
sizce: 6 set çok fazla mı ? şöyle bir söylentı var hacim çalışanlar tekrar sayısını 10 u geçmemeli setlerde 4 ü? katılıyormusunuz .?
teşekkür ederım vakıt ayırdıgınız için ..
Nasıl çalışması hakkında fazla tecrübesi olmayan insanların gelişi güzel çalışmaktan ziyade rağbet gören belirli sistemleri takip etmelerinin yerinde olacağını düşünüyorum . Forumda Max OT sistemi ve Güç/Tekrar Aralığı/Şoklama protokolü hakkında yeterli bilgi olduğunu düşünüyorum . Bu iki çalışma sisteminin bir tanesinden ve ya her ikisinden de faydalanabilirsin . Uygulamayı düşünüyorsan(Max OT sistemi ve/ve ya Güç/Tekrar Aralığı/Şoklama protokolü) ve kafana takılan yerler olursa forumda sorabilirsin .
ArsoN'un yazdıklarını da dikkate al ve makale bölümünde ilgili yazıları okumayı ihmal etme .

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil