beyler benim programda haftanın iki günü omuz ve kanat idmanıyla beraber bacak giriyorum,sizce idmana bacaklamı başlamak daha werimli olur yoksa bacak setlerini sona saklamakmı? burda merak ettiğim idmandan hangi sıralamayla daha iyi werim alınacağı we enerji tüketiminin hangi sıralamada max düzeyde kullanılacağı.(ben şu anda bacakla başlayıp kanatla bitiriyorum)
saygılar...;)
BB yalnız ben bacak girmezsem olmaz:D kardeş basket we box yapıyorum we hem ihtiyacım war bacak güçlendirmeye hemde faydasını görüyorum,ayrıca bacak idmanı dediim sadece squat we standing calves raises bunun dışında girmiyorum zaten,,
Hem basketbol hem box hem de basketbol oynayıp üstüne haftada 2 defa bacak antremanı yapmak, sadece haftada 2 defa bacak çalışmaktan daha da yanlış bence.
Basketbolcuların veya boksörlerin ağırlık çalışmalarının programını bulabilirsen internetten, onlardan esinlenebilirsin belki.
Misya, ben de boks ile ciddi bir şekilde uğraştım. Üç büyük adale grubunu beraber çalıştırarak amacına uygun hareket ettiğini düşünüyorsun ama bunlar kesinlikle yanlış kabuller.
bacaktan sonra omuz olsa hadi gene kabul.
Ama Bacak için ayrı bir gün tek basına sadece bacak çalısmalı .
Şuda var boks ve body iki sporuda yapmak cok güç aynı anda beslenme burada aprı ayrı bir önem taşıyor ve tabi ki dinlenme.
Overtraining olma durumu cok yüksek böylesine iki zor sporu yapmak çok çok zor .
kolay gelsin ne diyelim.
boks yapan birisi için vücut geliştirme olmazsa olmaz bence, yabi boks yapan birinin adelelerinin güçlenmesi vurdugunu devirmesi için bodybuilding elzem bir spor.
Yanlız Burak'ın dediklerine bende katılıyorum sürantre olmamak için sağlam beslenmeli ve bol bol dinlenmelisin uykuna dikkat.