Alıntı:
BB´isimli üyeden Alıntı
Benim bahsettiğim kalp cerrahı emekli, kendisini bütün VG federasyonu tanır, sanırım 60 yaşına yakın. Paraya ihtiyacı yok tahmin edersin ki, zevk için yapıyor, supplement satmıyor ve hiçbir çıkarı yok. VG'den ve supplement'lerden, hatta steroid'lerden bile sıradan doktorların bir şey anlayamayacağını söylüyor. Kaldı ki bunu söylemesine gerek yok, ben 5 seneye yakın aralıksız supplement kombineleri kullandım. Bende hiçbir sorun yok. Ama senin bu konuya yaklaşımın zaten hatalı. Alınan kan örnekleriyle yapılan değer testleri zaten tam bir sonuç vermiyor, onların röntgenler ile de desteklenmesi lazım. Steroid kullanan bir sporcu yaptığı kürü 2 hafta bırakıp ondan sonra kan örneği verince onun da bütün değerleri normal çıkıyor.
Supplement'lerin bilimsel olarak ispatlanmış hiçbir zararı yok. National Geographic'in buradan indirdiğim steroid belgesinde uzmanın birisi açık olarak supplement'lerin zararı yok dedi. Supplement'lerin uzun vadeli zararlarını test etmek için deney yapabiliyoruz, ama deneklerin sağlığını riske atmamız yasak olduğu için steroid kullandıramıyoruz ve bunu ispatlayamıyoruz dedi. Sen bu sonuçtan supplement için söylediklerini al.
Bu biraz da görünen köy klavuz istemez hesabı. Supplement'ler zararlı değildir. Çünkü ortada olması için bir neden yok.
|
discovery channel de bir belgesel izlemistim adamin bir 20 yildir steroid kullaniyordu ve sapasaglim hic bir sorun yoktu aslinda steroidler dengeli bir sekilde kullanildiginda cok asiriya kacmadan bende bir sorun olcagini sanmiyorum, halterciler 15 yasinda steroide basliyorlar kendim halterden geldigim icin cok iyi biliyorum naim suleymanoglu 1984 yilinda brezilyada dunya sampiyonu oldugunda 15 yasindaydi e artik siz onu kac yasinda steroide basladigini tahmin edin? ben steroid almiyorum hicde almadim ama dengeli kullanimda sorun olmaz diyorum , supplementleri zaten hic konusmaya gerek yok eger birileri supplementlerin zararini tartisiyorsa bun isle hic ugrasmasin diyorum, birde soyle bir sey var doktarlar isterse profesor olsun ustune basarak soyluyorum bu isden ANLAMAZLAR onlarin uzmanlik alanlari baska birde zaten doktorlar hastalik hastasi olurlar yani herseyden cekindikleri icin boyle seylerle ugrasmazlar zararli deyip isin icinden cikarlar seninde soyledigin gibi steroidden dahi anlamazlar..