Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri
Beslenme Destek Ürünleri Sporcu Gıdaları.

LinkBack Seçenekler Stil

degisik bir Kreatin alma sekli?
Alt 12-12-2008, 11:20   #1 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 28 ksiren is on a distinguished road
Standart degisik bir Kreatin alma sekli?

Yillardir zaman zaman kreatin kullandim ama hic gozlegorulur bir etkisi olmadi. 1 hafta once eskiden okudugum bir sey aklima geldi; kreatin su icinde ve ozellikle asitli ortamda (mide) cok cabuk kreatinin'e donusuyor. Bu da direk vucuttan atiliyor. Midedeki asidi notrlestirip ve suyla da karistirmadan alinirsa belki daha cok kreatin adeleye gonderilebilir?

Oturup bir karisim yaptim ve sonucu super! Hatta inanilmaz derecede iyi. 1 gunde 3kg artis oldu. Asil etkileyici tarafi ise adelelerde gozle gorulur bir irilesme var. Kuvvette ise bir artis gormedim. Simdi bu kazanim tabiiki vucudun su tutmasiyla oluyor. Yani 1 gunde 3kg adele arttirmak diye bir sey yok zaten. Ama vucutta bir yumusama yok, yani tutulan su deri altinda degil. Neyse sadede gelelim, sihirli formulun tarifi asagida. Deneyenler aldiklari sonucu yazarsa cok makbule gecer.

Ilk once 2 tane rennie cigneyip yutun (her eczanede var, antiasit kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat karisimi).
1 tatli kasigi bal, 1 tatli kasigi kreatin (5gr), 2 tatli kasigi sodyum bikarbonat.
bunlari 1 kapta karistirin. butun hepsi bir topak haline gelsin (1 dk falan suruyor, biraz eziyetli). Buyuk bir bardak suyu yaninizda hazir tutun. Tatli kasigiyla cok buyuk olmayan bir parca karisimi alip cignemeden (tadi kotu) bol suyla hap yutar gibi yutun. 3-4 tatli kasigini boyle art arda yutunca butun karisim bitiyor zaten. Gecmis olsun.

Notlar;
1-Bal soguk olmasin, yoksa karistirmasi zor, yani bali buzdolabina koymayin, disarda saklayin.
2- Ilk 1-2 gun zor oluyor bu karisimi hazirlamasi-yutmasi ama sonra alisiliyor.
3-Ac karnina (mesela sabah kalkinca) almak mantikli.
4- Ilk 2 gunde bir degisiklik gorulmeli. Gorulmezse, devam etmenin anlami yok o zaman.

Iyi sanslar

Iyi

Alt 12-12-2008, 11:23   #2 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

:oYukaridaki tarifte bir hata olmus; Bal 1 corba kasigi olacak (tatli kasigi degil)

Alt 12-12-2008, 11:26   #3 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Bazıları kreatin'den fayda görmemenin yağ oranının fazla olması ile alakası olduğunu söyler. Ben kullandığım her zaman çok büyük güç artışı yaşadım. 110 kg x 6 tekrar bench yapıyorsam, bu bir anda 120 kg x 6 tekrara çıktı ve kreatin kullanmayı bıraktıktan kısa bir süre sonra da kademeli şekilde 120 kg'ya kalıcı olarak kendim çıkabildim. Elbette kaldırdığım kilodaki artış adale kazancımı ortaya koyuyor. Herhalde en çok yararını görenlerden birisiyimdir.

Alt 12-12-2008, 12:24   #4 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 26 kin_taro is on a distinguished road

ksiren gercektende cok zahmetli bi karışım gibi gözüktü :D sahsen ögrenci evinde bu kadar cok seyle ugrasılırmı bilmiyorum ama eger ilerde creatine alırsam denemek isterim :)

Alt 12-12-2008, 19:33   #5 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

[/quote] ksiren gercektende cok zahmetli bi karışım gibi gözüktü [/quote]Dogru, hakikaten zahmetli biraz. Ama balla kreatini karistirirken kollar ve omuzlar cok calistigi icin ilave kas yapmakta mumkun..:D

Alt 12-12-2008, 23:35   #6 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

creatine ve nox turevleri bal ile tuketildiğinde vucut alınan maddeden maximum fayda görüyor.yukarıdaki karışım ise bana zahmetli geldi.deneyenler yazsın,sonuçları görelim.eskiler denerse daha iyi olur.placebo etkisine kapılmayalım.

Alt 13-12-2008, 11:27   #7 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Alıntı:
deneyenler yazsın,sonuçları görelim.eskiler denerse daha iyi olur.placebo etkisine kapılmayalım.
Bendeki kg artisinin sebebi %100 bu kreatin metodumu bilmiyorum. Yakin zaman once, antrenmani tamamen degistirdim. Ilave olarak, bu forumu kesfettikten sonra (heveslenip) beslenmeye de cok daha fazla dikkat etmeye basladim. Bu gordugum ani degisim kreatin-bal-karbonat karisimini aldiktan hemen sonra oldu ama sebep-sonuc iliskisi kesinlikle var diyemem. Degisken sayisi cok oldugu icin tam bilimsel gozlem degil maalesef. Bu sebeple, baskalari da denerse cok iyi olur. Eger kreatin/bal/karbonat hakikaten bu kadar sonuc veriyorsa, 1 dk hazirligin verdigi eziyet hic problem degil. Sonuc alinmazsa da ben bir ozur dilerim verdigim eziyetten dolayi, sizde affedersiniz artik...

Alt 13-12-2008, 11:58   #8 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Alıntı:
bazı vücutçular creatine`nin su tutma özelliğinden faydalanıp daha büyük görünmek için tuz alımını arttırırlar.
Cok ilginc bir detay. Benim karisimdaki sodyum bikarbonatin icinde zaten asiri sodyum var. Belkide bendeki kg artisi antiasit etkisinden degil de sodyum etkisinden? Cok tesekkurler, hakikaten bu yonunu hic dusunmemistim. Simdi hemen labaratuar denemesine baslayalim; 1 hafta kreatini birakip sonra tuz arttirimi-kreatin denemesi yapayim da goreyim..
Alıntı:
Performans arttırıyorsa denemekte fayda var bu karışımı , yoksa sadece su tutması için deneyecekseniz şahsen ben pek tavsiye etmem
Demesi kolay ama kazin ayagi oyle degil! Benim karisimi aldigimin ertesi gunu kollar hem irilesti hem de bicepsin cikintisi (peak) belirgin sekilde artti. Simdi ben bunu gorunce artik kreatini birakirmiyim?
Bir de (umut iste) kutle ve guc gelisimi hakkinda Arthur Jones'in yazdigi bir raporda okumustum, adam diyorki; (a)guc gelisimi yukari dogru hareket eden duz bir cizgi seklindedir, (b)kutle artisi ise yukari dogru hareket eden merdiven seklindedir. Yani her hafta biraz guc arttirmak mumkun ama kutle artisi 1-2 ay hic olmayip sonra birden sicrama yapar ve yine 1-2 ay sabit kalir. (c)sabit kutledeki adelenin bir guc limiti var. Bu limite ulasinca ya da yaklasinca adelede gelisme uyarisi olur ve kutle artar. (d)Kutle artisindan sonra hemen guc artisi gorulmez. Yavas yavas, 1-2 hafta sonra yeni guc artisi baslar tekrar....
Eger Arthur amca hakliysa, belki bu bendeki kutle artisinin guc artisina donusmesi icin birkac hafta beklemek lazim.

Neyse, herseyden once bu bahsettigin Tuz artimi+kreatin denemesini yapacagim bakalim. Oldu oldu, olmazsa benim metoda donus ve dua teknigi

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil