Alıntı:
|
bazı vücutçular creatine`nin su tutma özelliğinden faydalanıp daha büyük görünmek için tuz alımını arttırırlar.
|
Cok ilginc bir detay. Benim karisimdaki sodyum bikarbonatin icinde zaten asiri sodyum var. Belkide bendeki kg artisi antiasit etkisinden degil de sodyum etkisinden? Cok tesekkurler, hakikaten bu yonunu hic dusunmemistim. Simdi hemen labaratuar denemesine baslayalim; 1 hafta kreatini birakip sonra tuz arttirimi-kreatin denemesi yapayim da goreyim..
Alıntı:
|
Performans arttırıyorsa denemekte fayda var bu karışımı , yoksa sadece su tutması için deneyecekseniz şahsen ben pek tavsiye etmem
|
Demesi kolay ama kazin ayagi oyle degil! Benim karisimi aldigimin ertesi gunu kollar hem irilesti hem de bicepsin cikintisi (peak) belirgin sekilde artti. Simdi ben bunu gorunce artik kreatini birakirmiyim?
Bir de (umut iste) kutle ve guc gelisimi hakkinda Arthur Jones'in yazdigi bir raporda okumustum, adam diyorki; (a)guc gelisimi yukari dogru hareket eden duz bir cizgi seklindedir, (b)kutle artisi ise yukari dogru hareket eden merdiven seklindedir. Yani her hafta biraz guc arttirmak mumkun ama kutle artisi 1-2 ay hic olmayip sonra birden sicrama yapar ve yine 1-2 ay sabit kalir. (c)sabit kutledeki adelenin bir guc limiti var. Bu limite ulasinca ya da yaklasinca adelede gelisme uyarisi olur ve kutle artar. (d)Kutle artisindan sonra hemen guc artisi gorulmez. Yavas yavas, 1-2 hafta sonra yeni guc artisi baslar tekrar....
Eger Arthur amca hakliysa, belki bu bendeki kutle artisinin guc artisina donusmesi icin birkac hafta beklemek lazim.
Neyse, herseyden once bu bahsettigin Tuz artimi+kreatin denemesini yapacagim bakalim. Oldu oldu, olmazsa benim metoda donus ve dua teknigi