Alıntı:
olcay´isimli üyeden Alıntı
merhaba arkadaşlar ben 3 aydır bu sporu yapıyorum 40 yaşındayım biraz geç başladım ama hızlı girdim haftada 3 gün sektirmeden 2 saat çalışıtorum (akşamları) amino.protein.creatine. ve glutamine kulanıyorum bunları sadece antrenman günlerindemi kulanıcam nasıl sıralıyacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
|
-öncelikle foruma hoş geldiniz...
'40 yaşımda ne vucudu , uğraşamam' diyenlerden olmayısınız sevindirici.
-tavsiyelere gelince sizin yerinizde olsam haftada 4 gün idman yapmaya calısıp her idmanı 60 dk ya sığdırırdım.uzun idmanlar fayda değil zarar getirir.
-proteini idmandan sonra bir ölcek meyve suyuyla alınması idealir.creatine günde 5 gr kadar idmandan yarım saat önce (hergün alınacak ayrıca ilk hafta günde 20 gr lık yükleme yapılacak) ,amino acid de idmandan yarım saat kadar önce 4 tane alırsınız.glutamin ise idmandan hemen sonra bir ölcü idma olmadıgı günlr ise yatmadan önce almanızda fayda var(glutamin 1 ölcüsü 5 gr) .
-ama;en önemlisi bu suplementlerin getirecegi faydayı düşünmekten cok dogal beslenmenize oldukca önem vermeniz sizin gelişmizde büyük rol oynar.tavuk,yumurta,süt,et,pirinç yulaf gibi besinleri mutfaktan eksik etmeyeceksiniz.
iyi calışmalar