GNC Weight Gainer hakkında
Selam. Ben bir şey sormak istiyorum. Bir arkadaşım var ve oldukça zayıf, onun için bir beslenme ve çalışma planı ayarladık. Tek ve tek amacı kilo almak. Kas kütlesini arttırma gibi bir derdi yok sadece ama sadece olabildiğince kilo almak. Önem sıralamamızı şu şekilde yaptık : 1- Beslenme , 2- Biraz Egzersiz, 3- Supplement. Başlangıç için GNC Weight Gainer' ın yeterli olacağını düşünüyorum. Sanırsam basit karbonhidrat içeriyor, çünkü tozu elime aldıktan sonra ellerim yapış yapış oldu. Bu arkadaşım için gayet iyi bence. Yağ stoklamayı arttırmak amacımız zaten. Bunun yanı sıra kutu üstüne 3 ölçek almamız söylenmiş, ancak 3 ölçeğin verdiği protein ve karbonhidrat değerleri oldukça yüksek (75 gram civarı). Ben 2 ölçek almasını önerdim. Bu da yaklaşık 1300 kcal yapıyor. Kalorilerin çoğu yağdan geliyor zaten.
Biraz da temel ağırlık kaldırma hareketlerini göstereceğim ona ve haftada en azından 3 kere yarım saat çalışmasını sağlayacağım. Çalışmanın, kilo alma sürecine olumlu ve hızlandırıcı bir etki yapacağını söyledim.
Bol bol yemesini öğütlüyorum. Onun için en önemli şey yemek şu an için. Günde 3 öğün normal beslenmesini önerdim. 2 ara öğünde de gainer ile süt içmesini önerdim. Toplamda 5 öğün yapıyo. Biraz da kuruyemiş vs.. atıştırırsa çok daha iyi olur bence.
Bu forumda da bir sormak istedim. Yanlış birşey yapıyorsam çabucak düzeltelim diye. Sonuç olarak 8 senedir ağırlık çalışmama rağmen eczanede satılan adi protein tozu (3-4 aylığına) haricinde hiç toz kullanacak maddi ve manevi imkanım olmadı. Genelde olan paramı salonlara ve beslenmeye harcamayı tercih ettim. Onun için supplement konusunda yardımlarınıza ihtiyacım olabilir.
|