Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri
Beslenme Destek Ürünleri Sporcu Gıdaları.

LinkBack Seçenekler Stil

Protein Tozu ve AminoAcid gereksiz mi ?
Alt 28-02-2011, 00:43   #1 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Reise Reise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Reise Reise is an unknown quantity at this point
Standart Protein Tozu ve AminoAcid gereksiz mi ?

İkisini birlikte kullanmak gereksiz mi ? Eğer paranız varsa protein tozu yanında ne tercih ederdiniz ? Creatine var elimde zaten onu saymıyorum.

Alt 28-02-2011, 13:35   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

sporcunun durumuna göre değşir ama bizim gibi amatörler için bence gereksiz amino asit profili yüksek bir toz zaten aynı işi yapıyor.

Alt 01-03-2011, 21:25   #3 (permalink)

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

creatine ve proteın tozu olmazsa olmazım.kışın ise yanına aakg ekliyorum destek olarak.

Alt 02-03-2011, 02:04   #4 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

gulutamin ve bcaa

Alt 19-04-2011, 11:44   #5 (permalink)
T.K
Bodybuilding Member

T.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 T.K is an unknown quantity at this point

Arkadaşlar, ben bir kimyager olarak söyleyebilirim ki, hapları bir çözüm olarak görmeyin ya da hep yarar açısından bakmayın. her hapın yan etkisi vardır ve mücize bir görünüm elde edemezsiniz. bunun yanında iyi beslenin. düzenli beslenin. pilav, yumurta, et gibi ürünleri bol bol tüketin. illa ki haptan bir fayda arıyorsanız da, b-12 ve balık yağı hapları diğer amino,karbonhidrat ve protein tozlarına kıyasla sizi daha az yan etki bakımından etkiler. belki daha yavaş kilo alımı gerçekleşir ama yan etki bakımından vücutta pek tersi tepkimelere yol açmaz.

Alt 19-04-2011, 22:37   #6 (permalink)

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

''b-12 ve balık yağı hapları diğer amino,karbonhidrat ve protein tozlarına kıyasla sizi daha az yan etki bakımından etkiler.'' demişsiniz fakat okuyanlar yanlış anlaması diye özellikle belirtmek istiyorum proteın tozu veya diğer önemli diye belirttiğimiz gıdaların muadili olarak bunları göremezsiniz.

Alt 20-04-2011, 23:33   #7 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Alıntı:
T.K´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar, ben bir kimyager olarak söyleyebilirim ki, hapları bir çözüm olarak görmeyin ya da hep yarar açısından bakmayın. her hapın yan etkisi vardır ve mücize bir görünüm elde edemezsiniz. bunun yanında iyi beslenin. düzenli beslenin. pilav, yumurta, et gibi ürünleri bol bol tüketin. illa ki haptan bir fayda arıyorsanız da, b-12 ve balık yağı hapları diğer amino,karbonhidrat ve protein tozlarına kıyasla sizi daha az yan etki bakımından etkiler. belki daha yavaş kilo alımı gerçekleşir ama yan etki bakımından vücutta pek tersi tepkimelere yol açmaz.
Cahilce bir yorum daha.

Alt 21-04-2011, 15:54   #8 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

protein ve karbonhidrat tozları nasıl bir yan etki veriyor ben şimdiye kadar böyle bir yan etkiye rastlamadım ,bir kimyager olarak açıklarmısınız, sizin o yan etki yapar diye belirttiğiniz şeyler steroidler olmasın.

elmayla armudu karıştırmayın lütfen

Alt 22-04-2011, 00:24   #9 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Reise Reise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Reise Reise is an unknown quantity at this point

Alıntı:
εг∫¡ŋ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cahilce bir yorum daha.
1) Hocam, protein tozunun uzun süre kullanımının (bizim gibi) karaciğeri yorduğunu duymuştum.

2) Kendim de supplementleri gıda takviyesi olarak kullanıyorum ancak onları çok da mahsum görmüyorum. Çünkü herşeyi bir kenara bırakın çoğunun ambalajında kullanmadan önce doktorunuza danışınız yahut da doktorunuzun önerdiği şekilde kullanınız diye yazıyor. Bu ibareyi mesela marketten aldığınız makarnada ya da nescafe'de göremiyorsun. Aspirinin bile yararları - zararları tartışılıyor. Ha? kullanmaya devam edecekmisin diye sorarsan tabi ki edeceğim.

Alt 23-04-2011, 11:25   #10 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Reise Reise bu aslında uzun bir konu ama özet geçmeye çalışayım.
1- Bu karaciğerin yorulması ve kolestrol mevzu iç organların çalışma mantığını bilmeyenler tarafından gözlem yolu ile söylenmiş bir şey; karaciğer ve böbrekler ne kadar sentez yaparsa o kadar yorulur ve kolestrolü yükseltir. Bir insan günde 5-6-7 öğün besleniyorsa protein tozu kullansın yada kullanmasın ister istemez yorulma olacaktır; (et`te ki kolesterol oranı protein tozundan daha yüksektir) bu yüzden bol su içilmesi ve b kompleks kullanılması önerildiğini duyarız.
Diğer bir durum sindirim zorluğu/kolaylığı. Şöyle bir örnek vereceğim (sırasını yanlış hatırlamıyorsam) ağzında çiğnediğin yumurta midede sindirilir, buradan barsağa gönderilerek peptitlerinden ayrılır oradan karaciğer ve böbreğe geçerek amino asitlerine ayrılır ve kana karışır; bu işlem bizim gibi sağlık problemleri olmayan insanlar için kolay ve sorunsuzdur ama karaciğeri yada böbreğinde çalışma problemi olan diyaliz hastaları için bu çok zor bir işlemdir işte amino asit tabletlerinin ilk çıkış amacı da bu diyaliz hastalarının beslenmesini sağlamaktır ki daha sonra sindirime hazır olan bu tabletler sporcular tarafından ilgi görmüş ve piyasası oluşmuştur.

2- Bunun bir nedeni bazı amino asitleri vücudumuz yapamaz , yapılamayan bu esansiyel amino asitler ki bir sporcu gıdası olduğundan bunlarn genetiğimize uygun olanı yenilenme ve performans için bu ürünlerin içinde bulunmasına neden olur. Bazı amino asitler kan dolaşımını hızlandırıp kan basıncını arttırabilir doğal olarak bir rahatsızlık genetik bir probleminiz varsa doktora gösterirsiniz o da içeriğe bakarak uygun olup olmadığına karar verir. Yine bir örnek vereyim mesela yılan zehri de bir amino asittir ama genetik yapımıza uygun olmadığı için kangrene hatta ölümlere bile neden olur.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil