Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri
Beslenme Destek Ürünleri Sporcu Gıdaları.

LinkBack Seçenekler Stil

Protein mi, Aminoasit mi?
Alt 28-02-2008, 22:47   #1 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 33 frantic is on a distinguished road
Protein mi, Aminoasit mi?

3 haftalık bir süredir optimum 2222 amino kullandım ve bugün tabletlerin sonuna geldim..
şimdi tekrar aminoasit mi alsam yoksa protein tozu mu alsam bilmiyorum...
salondaki hoca bu seçim kişinin vücut yapısına göre değişir, sana aminoasit daha iyi olur gibisinden bişeyler söyledi.. hafiften yağlı bir vücudum olduğundan bu şekilde tavsiye etti..
ben yine herzamanki gibi size danışmadan hareket etmek istemedim.. amino mu almalıyım protein mi?

Alt 28-02-2008, 22:52   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

BCAA içeriği yüksek olan ve yeterince L-Glutamine içeren protein tozları mevcut olduktan sonra amino asidin yanından geçmek pek mantıklı gelmiyor bana. Tercihim her zaman için protein tozundan yana olur.

Alt 28-02-2008, 23:03   #3 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Cevabım: Protein.

Amino asit kelimenin gerçek anlamıyla Protein'in bir türevidir. Amino asitler Protein'in içerisinde bir değişken olarak bulunur. Protein'ler peptid bağları ile birbirine tutturulmuş, sıralı amino asitlerden oluşur. Sen amino asit aldığında bunlar birleştirilerek vücudunda protein formunda salgılanıyor. Protein alırsan önce amino asitlerine parçalanıyor, sonra birleştirilerek protein formunda salgılanıyor. İkisi aynı işlevi görmekte.

Artık protein gıdalarında çoğu marka ürünün biyolojik değeri %100'e çıktı ve genelde yağ oranı çok düşük olarak üretilebiliyor. Yani amino asit ile protein arasındaki "etki" farkı kayboldu diyebiliriz. Eskiden amino asitler yağ içermediği için tercih edenler vardı, artık proteinlerin de yağ oranı sıfıra yaklaştı.

Şimdi bu iki tip ürün eşit gibi gözükse de proteinlerin bazı üstünlükleri var: Amino asitlerde "dozaj" çok düşük. Amino asit ürünleri ile vücuduna tek öğünde maksimum 8-10 gram protein oluşturabilecek kadar amino asit alıyorsun. Ama proteinlerin normal kullanımında tek öğünde 30 gram protein oluşturacak "protein" alıyorsun. En az 20 gramlık bir besin fazlalığı var.

Konu BB tarafından (28-02-2008 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir..

Alt 29-02-2008, 08:56   #4 (permalink)
Bodybuilding Addict

teşekkürler, o halde protein tozu alıyorum..
tavsiyeniz var mı?
bir de BB mesajını değiştirmeden önce bcaa ve glutamine'den bahsetmiştin sanırım?
içeriğinde bunları barındıran tozlar aynı zamanda %100 olabiliyor mu? yoksa bunlardan fedakarlık edip %100 bir toz mu almalıyım?

Alt 29-02-2008, 09:21   #5 (permalink)

Tecrübe Puanı: 46 pandomin is on a distinguished road

Optimum %100,4 gr.BCAA, 5 gr.glutamin içeriyor.ve yüzde yüz whey.

Alt 29-02-2008, 09:36   #6 (permalink)

Kesinlikle güzel bir ürün Optimum %100 Whey; her porsiyonda beş buçuk gram BCAA ve dört gramın üzerine L-Glutamine sunuyor. L-Glutamine yerine Glutamik Asit içerse de porsiyon başına altı gramın üzerinde BCAA içeren, yağ ve şekerden yoksun olan Ultimate Isocool da iyi bir alternatif olabilir. Weider CFM Whey de yüksek L-Glutamine içeriğine sahip, güzel verim sağlayabilen bir ürün. Yine Ultimate Isocool gibi -yağ oranı neredeyse sıfır olan-, BCAA oranı nispeten biraz daha düşük olmasına rağmen, Hardline Bipro da güzel ürün. Saydıklarımın hepsini kullandım daha önce. Eğer imkanım olursa, en sonunda buraya da gelen Ultimate Iso-Sensation 93 ilk tercihim olacak, deneme amaçlı olarak. Hangisini alırsan al, beraberinde verim de alma ihtimalin yüksek, eğer yapılması gereken diğer şeyleri doğru yapıyorsan.

Konu Twister tarafından (29-02-2008 Saat 09:39 ) değiştirilmiştir..

Alt 29-02-2008, 09:48   #7 (permalink)
Bodybuilding Addict

anlaşıldı, optimum %100 şu anda alınacak listesinde:)
bu arada özür dilerim, BB değil Twister'mış bcaa ve l-glutamine'den bahseden, karıştırmışım:)
yardımlarınız için teşekkürler..
bu arada bugün veya yarın çalışma programımı hoca değiştirecek, bunu da sizlerle paylaşıp düşüncelerinizi almak istiyorum..

Alt 29-02-2008, 13:36   #8 (permalink)
tttt
Ziyaretçi

arkadaşlar bende optimum seious mass(kilo aldırıcı) oldım o bitti şimdide optimum protein tozu almak istiyorum sizce bu fikişr doğrumu?protein tozuyla kilo alabilirmiym? body e başlayalı 1 ay oldu ama 3 ay ara vermiştim önceki geçmişimde 6 ay.

Alt 29-02-2008, 20:23   #9 (permalink)
Bodybuilding Addict

peki bu optimum %100 whey'i nasıl kullanıcam?
forumda sabah kalkınca ve antremandan sonra olmak üzere 2 ölçek gibi okudum ama? peki off günler?

Alt 29-02-2008, 20:30   #10 (permalink)

Antrenman günlerinde o şekilde kullanabilirsin istersen. Dinlenme günlerinde ise sadece sabah kahvaltıda ya da gün içinde herhangi bir öğünü kaçırdığında, o öğünlük protein ihtiyacını karşılamak için bir tamamlayıcı olarak kullanabilirsin.

Bookmarks

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Seçenekler
Stil