Shevchenko, gördüğün hemen her şeye böyle kafanı takma. Yaptıkları araştırmalarda üstünde deney yaptıkları kaç kişi spor yapıyor acaba? Kaçı sigara kullanıyor veya kullanmıyor, kaçı alkol alıyor veya almıyor... Kaçı sağlığına dikkat ediyor. Saçma sapan bir şey bana soracak olursan. 21bin kişinin hepsi de aynı sağlığa mı sahip sanki. Kolestrol hastası olan birine günde 1 yumurta yedir yine zarar verir. Arkadaşımdan biliyorum. Haftada 1 tane yumurta sarısı yerse eğer diyetindeki sınırı dolduruyor. Başka yağlı bir şey falan yiyemiyor. Yani bir sürü etken var, bağımsız değişkeni bu kadar saf bir şekilde test edemezsin ki sen. Yaş var, hayat tarzı var, genetik faktörler var.
Bir keresinde de haberlerde hamile kadınların yememesi gereken şeyleri sayıyordu, çocuğa ve gebe karıya zarar verebilecek şeyleri yani. Bunun içinde sütünden tut et ve yumurtasına kadar her şey vardı. Düşünebiliyor musunuz, bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Et yok, süt yok, yumurta yok. İnsan vücudunun temel yapı taşı olan protein ve hamile iken neredeyse en kaliteli protein kaynaklarının hiçbirini tüketmiyoruz. Komik, başka hiçbir şey değil.
Bu arada ben de 2 tane tam yerim her sabah Makineci. Adını yazarken bir garip oldum belirtmek isterim :)