Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Zehirli Süt Tozu
Alt 02-10-2008, 22:02   #1 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 25 tilki is on a distinguished road
Standart Zehirli Süt Tozu

Nestle markasının Çin' de ürettiği süt tozlarında melamin maddesi bulundu ve bu konu beslenme ile haşırneşir olan ya da olmayan herkesi ilgilendiriyor.. Normal şartlarda süt tozu yüksek ısıdaki dev kazanlara belli bir yükseklikten süt dökülerek, yani sütün buharlaşabilen kısmı ile özünü ayırt ederek oluşturulur, bu şekilde düşünürsek süt tozuna bir kimyasal katılmıyor, sorun sütlerde.. Mutlaka bu sorunun yem ya da bir hayvan hastalığı ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum..

Haber Detayı İçin

Alt 03-10-2008, 00:19   #2 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road

yem yada hayvan hastalığıyla bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum tadını güzelleştirmek içi yaada omrunu uzatmak için yada daha cok üretebilmek için yapılan bir oyun olabilir. kesinlikle içine bilerek katılmıştır

Alt 03-10-2008, 00:25   #3 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 28 ksiren is on a distinguished road

Melamin petrolden uretilen endustriyel sentetik bir madde. Melamin tabaklar kaplar her yerde satiliyor. Sut ve diger protein iceren maddelere sonradan gizlice katiliyor. Besin maddeleri icindeki protein miktari olculurken bu melamin maddesi protein gibi gorunuyor. Bu urunu satan firmalar da urunlerinde oldugundan cok protein var gibi gosterip daha pahaliya satiyorlar. Vucuda cok zararli, ozellikle de bobrek tasina sebep oluyor. Sozun ozu; Cin imalati sut tozu, bebek mamasi, protein tozu vs kullanmamak lazim..

Alt 03-10-2008, 00:35   #4 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 25 tilki is on a distinguished road

Alıntı:
furkan gökçen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yem yada hayvan hastalığıyla bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum tadını güzelleştirmek içi yaada omrunu uzatmak için yada daha cok üretebilmek için yapılan bir oyun olabilir. kesinlikle içine bilerek katılmıştır

Alıntı:
ksiren´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Melamin petrolden uretilen endustriyel sentetik bir madde. Melamin tabaklar kaplar her yerde satiliyor. Sut ve diger protein iceren maddelere sonradan gizlice katiliyor. Besin maddeleri icindeki protein miktari olculurken bu melamin maddesi protein gibi gorunuyor. Bu urunu satan firmalar da urunlerinde oldugundan cok protein var gibi gosterip daha pahaliya satiyorlar. Vucuda cok zararli, ozellikle de bobrek tasina sebep oluyor. Sozun ozu; Cin imalati sut tozu, bebek mamasi, protein tozu vs kullanmamak lazim..
Süt ürünleri imalatı yapan büyük bir fabrikada bulunmuştum ve süt tozu üretim bandını iyi incelemiştim.. Üretim ve sonrasında hiç bir katkı maddesi katılmıyor, öyleki süt yetmeğinde 1kg süt tozuna 10kg su katılıp tekrar süt üretiliyor ve tekrar süt ürünleri üretiliyor.. Üretim bandında ya da dediğiniz gibi bir takım firmaların satış oyunları olabilir.. Artık gözümüzle görsek bile nereye güveneceğimiz şaşırıyoruz!

Alt 11-11-2008, 23:38   #5 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

ugursuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 31 ugursuz is on a distinguished road

süt ve benzeri ürünlerde protein miktarı ,proteinin temel yapı tası olan azotun ölçümüyle yapılıyor...yüksek protein olması gereken ürünlerde, süt tozunda, süt tozunun kullanıldığı bebek mamalarında ve çikolatada, protein gerektiren tüm ürünlerde melanin koyarak azot miktarını artıyolar ,böylece ölçümlerde protein yüksek çıkıyor...gıda sektorunde melaminin kullanılması yasak...
daha ne diyelim ki kacak kullanılabilir neticede bnu denetlıcek bir birimde yok tr de...allah sonumuzu hayretsın.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil