Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 01-12-2008, 22:32   #11 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 30 makineci is on a distinguished road

peypazarı mı beypazarı mı ve nerde bulucaz hocam bunu? ben şimdiye kadar hiçbir markette vs'de rastlamadım izmirde bu markaya.

Alt 02-12-2008, 09:49   #12 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 22 Ferhat_V is on a distinguished road

peki arkadaşlar siz vucut geliştirme ağırlıklı çalıştığınız için zararlı olabilir ama hem kardiyo hemde vucut çalışan birisi için maden suyu-soda yada fayrouz mu böyle bişey var kutu olarak kola gibi bunlar zararlımıdır ?

ben her antremanda yani haftanın 6 günü her akşam 1.5 litre su içiyorum eğer kesmezse üstüne 1 soda ?

Alt 02-12-2008, 10:15   #13 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 58 ronnie_utku is on a distinguished road

Alıntı:
Ferhat_V´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki arkadaşlar siz vucut geliştirme ağırlıklı çalıştığınız için zararlı olabilir ama hem kardiyo hemde vucut çalışan birisi için maden suyu-soda yada fayrouz mu böyle bişey var kutu olarak kola gibi bunlar zararlımıdır ?

ben her antremanda yani haftanın 6 günü her akşam 1.5 litre su içiyorum eğer kesmezse üstüne 1 soda ?
bu 1.5 lıtreyı yaymak senın ıcın daha ıyı lur.sırf ıdman ıcınde bu kadar su ıcılmesı dogru degıl hıc bır profosyonel de onermez.şu soda olayına gelırsek yurt dısındakıler gıbı degıl bızım buradakı sodolar.bunlar ısleme tabı tutuluyor.ben gıresunda okudum unıversıteyı, orada da dolum tesısı var dogal kaynagına gıdıp 5 lt lık sıselere muslıkdan doldururduk.bunun ıcımı o kadar rahattır kı 5 lt yı hıc tıkanmadan 1 saat ıcınde ıcersın asıl mınerallı su budur.bu suyu ısleyıp maden suyu yapıyorlar 5lt ıcebılırmısınız ışlenenden.

Alt 02-12-2008, 11:15   #14 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 26 ksiren is on a distinguished road

Yine ilginc bir tartisma. Merak edip arastirdim biraz.

Soda suya sonradan CO2 eklenerek uretiliyor. Maden suyu da aslinda ayni sey. Tek farki CO2'yi kaynak suyunun etrafindaki karbonlu kayalardan dogal olarak almasi. Bir de tabii maden suyunun icinde cozulmus mineraller var. Bu mineraller cok dusuk miktarda oldugu icin fazla bir (faydali) etkisi olmamasi lazim?
Benim gordugum kadariyla soda/madensuyu icmenin kanitlanmis bir zarari yok.

Pratik bir problem olarak su soylenebilir; soda/madensuyu icmek su icmekten daha zor. Su hizli bir sekilde ve buyuk miktarda (1lt) icilebilir ama sodayla bu mumkun degil.

Bir de sodanin dis erimesine sebep oldugu savi var ama bu da buyuk ihtimal dogru degil. Cola tipi iceceklerin ve asitli (eksi) gidalarin dis erimesine etkisi biliniyor, ama soda ile bu gozlemlenmis degil.

Reflu problemi olanlarin ise ozellikle yatmadan once soda/madensuyu icmemesi lazim.

Alt 02-12-2008, 20:17   #15 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 49 guardbody is on a distinguished road

birde elektrolit dengesinin sağlanması için özellikle yaz aylarında maden suyu gereklidir.

Alt 03-12-2008, 02:37   #16 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 26 ksiren is on a distinguished road

Adelerin iyi kontrol edilebilmesi icin elektrolitler cok onemli. Asiri terleme veya diger sebeplerden (diyare, istifra vs) su kaybinda takviye etmek lazim.
En onemli elektrolitler Kalsiyum(Ca), Sodyum(Na), Potasyum(K), Magnezyum(Mg), Fosfat (PO4), Klor(Cl) ve Bikarbonat(HCO3). Bunlari beslenme yoluyla takviye icin asagidakiler kullanilabilir.
Sodyum icin tuz,
Potasyum icin muz-patates-kavun,
Kalsiyum icin sut-peynir-yogurt ve hatta icme suyu,
Magnezyum icin findik-fistik,
Fosfat icin sut-peynir,
Bikarbonat icin ise maden suyu.

Gunde (spor yapmayan) insan ~2.5lt su kaybediyor. Bu su kaybi cigerden su buhari olarak, ter ve tuvalete gitmeyle oluyor. Spor yapinca veya sicak iklimde ise bu su kaybi cok artiyor. Yenilen yemeklerle ve iceceklerle bu karsilanmali. Dehidre olmamak icin gun boyu bol su icilmeli.
En iyi kontrol yontemi; eger urin koyu renkli ise dehidrasyon var demek. Urin'in cok acik renk veya renksiz olmasi ideal.

Alt 16-12-2008, 23:23   #17 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 36 furkan gökçen is on a distinguished road

maden suyunun içinde yararlı mineraller var özelliklede magnezyum gibi vücut acısından cok onemlı kalp krızı gecıren hastalara hemen magnezyum verilir günde 1 şişe maden suyu içen insanın kalp krizi gecirme riski içmeyen insanlara göre daha azdır

Alt 07-07-2009, 15:29   #18 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 17 charcharodon carcharias is on a distinguished road

Bir yerde antreman öncesi içilecek 800ml soğuk suyun performansı olumlu yönde epeyce etkileyeceğini okumuştum.. Ben bu miktarda suyu tek seferde almaya kalkınca egzersizler sırasında midem bulanıyor, bu yüzden mecburen antreman sırasında tüketiyorum... Ayrıca çalışma boyunca içilecek suyun ne gibi bir zararı olabilir ki?

Alt 07-07-2009, 15:44   #19 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 58 ronnie_utku is on a distinguished road

şimdi normali şöyle idmandan yarım saat önce en az 500ml ve idman ortası 250 idman sonu 250 olmak uzere 1litre

Alt 07-07-2009, 15:53   #20 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 17 charcharodon carcharias is on a distinguished road

Dediğin gibi normali böyledir belki ama ben bu şekilde başa çıkamıyorum henüz... Şu an için ağırlık antremanlarımdan önce 20-25 dakika kardiyo + dönüşümlü olarak bel-sırt-karın hareketlerim var... Buda malesef aşırı derecede su kaybına yol açıyor.. Belki istediğim kiloya indikten sonra kardiyo ve diğer egzersizlerin süresini aşşağıya çekersem dediğin ölçüleri uygulayabilirim...
Zaten normalde (benim bildiğim kadarıyla) normal bir antremanın 1 saat 10 dakika civarı sürmesi gerekirken benim ki 2 saate yaklaşıyor; haliylen de canımı sıkıyor...
İçimi döktüm rahatladım :D

Bookmarks

Tags
antreman, maden suyu, vucut gelistirme

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil