Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

çay-kahve
Alt 05-03-2009, 10:25   #1 (permalink)
Bodybuilding Freak

delizuğaşi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 28 delizuğaşi is on a distinguished road
çay-kahve

Özellikle çay :)
Aslında bilindiği üzere kafeinin yağ yakımını olumlu yönde etkileri var. Ancak özellikle siyah çayın yemeklerden hemen sonra içilmesinin demir eksikliğine yol açtığı yönünde şeyler duymuştum. Ben de buna dikkat ediyorum yemekten 1-2saat sonra ve şekersiz çay içerim. Ama yemeğin üzerine canım çekmiyor da değil. Bir de et ile yoğurtun birlikte tüketilmesi aynı şekilde demir eksikliğine yol açıyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Soracağım şudur ki protein ve karbonhidrat alımı sonrası çayın kas gelişine vs. bir zararı var mı, bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

Alt 05-03-2009, 13:23   #2 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 34 wrestler is on a distinguished road

antrenman öncesi sade kahve içmen uyarıcı olarak yararı olur. ama şunu anlamadım et ve yoğurt beraber tüketilince kansızlık yapar hiç zannetmiyorum.

Alt 05-03-2009, 13:29   #3 (permalink)
Bodybuilding Freak

Alıntı:
wrestler´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
antrenman öncesi sade kahve içmen uyarıcı olarak yararı olur. ama şunu anlamadım et ve yoğurt beraber tüketilince kansızlık yapar hiç zannetmiyorum.
ilk duyduğumda ben de şaşırmıştım :) kesin öyle diyemem, ama doktorun kansızlık hastası anneme söylediği ve birkaç kişiden daha duyduğum birşey bu.

evet idman öncesi kafein alımı performansı olumlu yönde etkiliyor. Sorduğum şey biraz daha farklı.

Alt 05-03-2009, 14:13   #4 (permalink)
Bodybuilding Freak

Arson baba nerelerdesin :) dh. de uzak kaldık senden ve paylaşımlarından. Sıkılmıştın oradan biliyorum, ben de farklı sayılmam.

söylediklerine katılıyorum. Farklı olarak çay konusunda ne diyeceksin, bizi bu konuda da aydınlat mümkünse :)

Alt 05-03-2009, 14:17   #5 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Yapılan son araştırmalara göre fazla kalsiyum alımı testosterone seviyesinde düşmeye de sebep oluyor. Detaylı olarak değerleriyle birlikte yazıcam bu araştırmayı. Kahve de performansı olumlu arttırıyor gibi görünse de protein emilimini ve kullanımını azalttığına dair bir araştırma vardı. Onu da bulabilirsem değerleriyle birlikte yazarım.

Alt 05-03-2009, 18:47   #6 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

birlikte tüketim işin ana sırrı.yemeğin hemen ardından tüketilen çay veya kahve bahsedildiği gibi fayda yerıne zarar veriyor.fakat 2 saat sonra içilirse faydasını görüyorsun.sütü fazla tüketenlerdede kansızlık durumu baş gösterir.bu durumda genellikle sütü kesmek yerine dışarıdan demir alımına yönelinir.fazladan alınan kalsiyumun ise en kötü etkisi böbrek taşı oluşumudur.böbreklere binen yük artar.
geçen sene yapılan bir araştırmada ise tok karnına yapılan antrenmanda yağ yakımının daha fazla olduğu saptanmıştı.bilmiyorum okuyanınız varmı?

Alt 06-03-2009, 08:12   #7 (permalink)
Bodybuilding Freak

Alıntı:
guardbody´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
birlikte tüketim işin ana sırrı.yemeğin hemen ardından tüketilen çay veya kahve bahsedildiği gibi fayda yerıne zarar veriyor.fakat 2 saat sonra içilirse faydasını görüyorsun.sütü fazla tüketenlerdede kansızlık durumu baş gösterir.bu durumda genellikle sütü kesmek yerine dışarıdan demir alımına yönelinir.fazladan alınan kalsiyumun ise en kötü etkisi böbrek taşı oluşumudur.böbreklere binen yük artar.
geçen sene yapılan bir araştırmada ise tok karnına yapılan antrenmanda yağ yakımının daha fazla olduğu saptanmıştı.bilmiyorum okuyanınız varmı?
aradığım cevap tam olarak buydu.

teşekkürler :)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil