Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Izgara tavuk sandviç
Alt 04-05-2009, 14:23   #1 (permalink)
KRGLN
Ziyaretçi

Standart Izgara tavuk sandviç

arkadaşlar aranızda yiyende olmuştur duyanda mcdonald's ın ızgara tavuk sandviçini.dısarda oldugum yada evde tavuk hazırlamaya üşendiğim zamanlarda bu ara baya dadandığım bi ürün oldu.merak edip değerlerini bi arastırayım dedim.mc in netteki sayfasında buldum değerlerinide.1 tanesi(tek olarak menu değil) 401 kcal-29gr protein-39gr karbonhidat-13 gr yağ şeklinde.
değerleri açıkçası bi fast food ürünü olarak fena değil.ancak merak edip eve getirttiğimde tavugu ölçtüm.70-80 gr tavuğun ağırlığı e şimdi bunun içinde peynir falanda yok.bu bu kadar protein edermi merak ettim açıkçası.ayrıca yağ oranıda içindeki malzemelere göre bana biraz fazla gibi geldi.içindeki mayonezi katıyorlarsa içeriğe yağın o kadar cıkması belki biraz normalleşir ama protein değeri enteresan.siz ne düşünüyorsunuz.hafif atış varmıdır bu değerlerde?

Alt 04-05-2009, 16:04   #2 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

13 gr yağ ve 401 kalori fazla değil ha. bu spor için fazla.

Alt 04-05-2009, 17:09   #3 (permalink)
KRGLN
Ziyaretçi

bir akşam yemeğinde 200 kalori falanmı aldığını sanıyorsun dark defender.dışarda eğer herhangi bir ızgara yeme şansın yoksa yaklaşık 30 gr proteini yağ yemeden nasıl alabilirsin(supplement kullanmadan) bi söylede bizede yol göstermiş olursun.ayrıca dikkat edersen değerlerin güvenilirliği hakkında(protein 29 gr olabilirmi yoksa biraz abartımı mevcut)diye sormuşum sen yediğimi tenkit etmişin.yinede saol

Alt 04-05-2009, 17:19   #4 (permalink)
Bodybuilding Freak

Bir akşam yemeğim aradaki farka dikkat et
10 yumurta beyazı : 144kcal yağ 0,5gr protein 36gr karbonhidrat 0
50 gr yulaf ezmesi : 180 kcal yağ 2gr (tabiiki omega) proetin 3gr karbonhidrat 35 gr
50gr kivi : 30kcal , yağ 0 , protein 0 , karbonhidrat 7,5 gr
toplam : 354 kcal 39gr protein 42,5 gr karbonhidrat , yağ 2,5gr

ki ben akşamları fazla karbonhidrat tüketen biri değilimdir yani 200 kaloriden bile az alma şansım var. Dışarıda yiyeceksen ekmeksiz , duble derisiz tavuk döner yersin en fazla 6 gr yağ vardır onda , yanında da etinin form ürünlerini taşır bir peket yersin bu kadar basit. 13grı yağ olan 70-80 gr tavukta da 29 gr protein bulunmaz zaten pişmiş 100 gr tavuk göğsünde 28 gr protein ve 1 gr yağ var.

Alt 04-05-2009, 17:31   #5 (permalink)
KRGLN
Ziyaretçi

dışarda demişim dark defender.10 yumurta beyazını cebimdemi tasıyım allah aşkına.50 gr kivi.50 gr yulaf ezmesi.böyle akşam yemeğimi olur.ha yarışmaya hazırlanıyosun herhalde sen,o zaman sana başarılar ama bu sporuda iyice eziyet haline dönüştürmek ne kadar akıllıca olur bilemem.bu şekilde beslenen arkadaşlara kolay gelsin.kahvaltımı akşam yemeğimi belli değil=))yanlış anlama dark defender güzel bi prog göstermişsin ama zaten bütün gün protein bulacağız diye canımız çıkıyor böyle bi akşam yemeğide artık iyice bu işten soğutur beni.bide ya tavuk döner yersin demişinde o da belki yağ acısından az olur ama nerdeyse 1 ekmek yemiş olursun bunada dikkat et.sonuç olarak sana göre değerlerde(mcdonalds ın verileri) abartı var yani.bana biraz öyle geldi ama böyle bi marka kimse sormazmı nasıl bu kadar abartıyoun diye

Alt 04-05-2009, 17:39   #6 (permalink)
Bodybuilding Freak

o zaman böyle sorular sormayacaksın gideceksin dışarıda ne istiyorsan yiyeceksin. bu sporun kesin olan kuralları vardır. junk food sadece cheat day denen günde yenir onun haricinde beslenme bellidir.
Cebinde taşımana gerek yok ben hanımın yaptığı patatesli yumurtayı eve yetişemeyeceksem okul çıkışı otobüs durağında yediğim dahi oluyor. kim nediye bilir ki ? elinde hamburgeri ile gezenler yada bir kutu çin makarnasını yürüye yürüye yiyenlerin ki acayiplik olmuyor da bizim ki mi oluyor? yine eklemekte yarar var bu sporda akşam yemeği öğlen yemeği diye bir şey yok 2-3 saatte bir yiyeceğini yersin.

Alt 04-05-2009, 17:59   #7 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

150gr çiğ tavuk 35gr proteın içeriyor.bunu nasıl pişirdiğinde önemli her pişirmede aynı gr mı vermez.150gr kendi suyunda pişinca 100gr oluyor bu da 35 gr proteın demek.o yuzden mc de kı de 29 olabılır.Dark senın şu beslenme şeklın dıyet donemını kapsıyor. bende karşıyım bu tür beslkenmeye sonuçta yarışmaya hazırlanmıyoruz bu işten parada kazanmıyoruz para harcıyoruz.o yüzden Beslenme önemli ama beslenmeden de bır yerlere gelmek mumkun örnek ben.Ben pide,adana,hamburger yemıyeceksem nıye yasıyorum kı body için mi:) diyet donemı harıç herşey kararında olacak şekilinde ne ıstıyorsanız yeyin.He çok çok iyi vucut istiyorsanız da dark gıbı beslenın.yani nasıl bir vucut istiyorsanız öyle beslenın.

Alt 04-05-2009, 20:08   #8 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 24 Gastrocnemius is on a distinguished road

Müsabık olmadıktan sonra çok disiplinli beslenmeye gerek yok diye düşünüyorum.Günlük yeteri kadar karbonhidrat ve protein oranını tutturmak ve çok yağlı beslenmemek önemli olan.Sonuçta amatör olarak ilgileniyoruz bu sporla...Ben idman kaçırmıyorum ama hergün de aynı şeyleri yemiyorum :)

Alt 04-05-2009, 20:23   #9 (permalink)
Bodybuilding Freak

bir öğünle nasıl diyet beslenmesi olduğuna karar verdiniz anlamadım açıkcası. karbonhidratı antrenmandan önce 1/4 oranında almanız kafi antrenman çıkışı bu 1/2 iken antrenman sonrası 1/1 protein karbo oranı yeterli bir orandır fazlası müsrifliktir. 70-80 gr da 13 gr yağ olan bir köfte %100 göğüsten yapılmamıştır bu yüzden o kadar protein oranına sahip olamaz 16-17 gr geçmeyecektir bu miktar.

Dediğim gibi junk yemeyi problem etmiyorsanız ben yarışmayamı gireceğim vs diye laflar ediyorsanız bu tür başlıkları açmanızın ne alemi var kafaya takmamanız lazım.

Alt 04-05-2009, 20:30   #10 (permalink)
KRGLN
Ziyaretçi

aynen öyle.sonuçta hesaplayarak günde 160-190 arası bi protein alıyordum(supplement dahil)ancak bunu belli öğünler hariç her gün aynı şekilde sağlamak elbette mümkün olmuyor.dikkat ettiyseniz dışarda oldugum dedim yani hazırlamamın mümkün olmadığı bir durumdaki çaremi sundum.sade o yazdığımla hergün junk food yiyerek protein aldıgımı zannettiysen büyük bi yanlışlık olmuşdemektir.kim ne derse desin bu sadece mc ürünleri için değil genel türk mutfağı ürünleri içinde geçerli olan şey çok leziz ancak bi o kadarda yağlı ve hamurlu olması.ben olabildiğince kestim ama aradada yapamadığım durumlarda istediğimi yemekte hakkımdır.ben bu işi bir yerlere gelmek için değil yada 3 ay sonraki bir yarışmaya yetişmek için yapmıyorum.senin 1 yılda yaptıgını belki 10 yılda yaparım ama keyif alarak yaparım.kendime eziyet etmeden.istediğin kadar düzgün ye motivasyon giderse herşey biter.her spor fiziki bağlılıkla birlikte mental gücede bağlıdır.dark defender güzel besleniyorsun belki bu işte çokda iyisinidir ama herkes senin gibi olamayabilir o yuzden yıkıcılıktan ziade birazda yapıcı olalım(o zaman böyle sorular sormayacaksın gideceksin dışarıda ne istiyorsan yiyeceksin. bu sporun kesin olan kuralları vardır.)ben senin cevabını vermeye çalıştığın bi soru sormadım.ben dedimki bu burgerin değerleri gercekci olabilirmi.sen diyosunki bunu yeme şunu ye.bu sporda böyle beslenme olmaz.sorduğumu iyi okumamışın bide gelip beni terslemişin.soruları okurken biraz daha dikkat lütfen.bu arada ronnie utku eyvallah yardım için bana aslında çok gerçekçi gelmemişti o rakamlar ama sonuçta bir çok yerde 100gr ın protein değeri farklı yazıyor.o yuzden 100gr ı yaklaşık 20gr protein olarak kabul ediyorum genelde ve hesapları bunun üzerinden yapıyorum

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil