Arkadaşlar, finallerimden ötürü internet ile pek ilgilenmiyorum; henüz yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak için foruma girdim.
Bundan önceden de bahsetmiştim, reflü hastalığım mevcuttu ve sizleri yatmadan önce bir şeyler yememe konusunda bilgilendirmiştim tecrübe sahibi birisi olarak. Geçtiğimiz haftalarda endoskopiye girdim, sonuç reflü ve antral gastrit çıktı. Gastritin muhtemel sebebi de hergün 3-4 tabak baharatlı makarna yememden ve bir miktar süt içmemden kaynaklanıyor sanırım. Sizi ikinci bir kez daha zarar görmemeniz için bilgilendirmek istedim... Çok yağlı(Ki yapmıyorsunuzdur zaten bunu), çok baharatlı, alkollü, bol sigara gibi şeylerden uzak durun(Sürekli olmamalı en azından, benim gibi). Son ikisi bende yok ama sırf baharatlı ve yağlı şeylerden ötürü bu sorun çıktı. Şimdi yüksek dozajlı tedavi görüyorum. Sınavlardan ötürü antrenmanlara ara verdim ki olmasa da ara verecektim; zira reflü tedavisi süresince karın bölgesine basınç yapacak hareketler yasak(Body Building
vb...).
Bunlar ikinci kez benden size bir dost tavsiyesi, umarım duyarlı olursunuz :)
Kendinize iyi bakın, sınavlarımdan sonra tekrar aranızdayım inşallah. Görüşmek üzere...