Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Yeni Beslenme Programım
Alt 29-11-2007, 09:25   #1 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road
Standart Yeni Beslenme Programım

1.Öğün (Kahvaltı): İki çorba kaşığı pekmez. Birkaç adet fındık. Takriben 80 gramlık müsli yulaf karışımı* üzerini dolduracak miktarda yarım yağlı süt. 7 haşlanmış yumurta beyazı* birinin sarısı.

Kahvaltı bittikten 1 saat sonra bir kupa şekersiz kahve.

2.Öğün: Pilav/Nadiren makarna (Yağsız* sadece su ile yapılarak). Yanında bir orta boy göğüs bonfile.

3.Öğün: Pilav/Nadiren makarna (Yağsız* sadece su ile yapılarak). 8 haşlanmış yumurta beyazı.

Antrenman

4.Öğün (Antrenman Bitimi): 300-350 ml. üzüm ya da portakal suyu. Bir orta boy göğüs bonfile ya da 8 yumurta beyazı. (O günkü duruma göre değişiyor hangisi olacağı.)

5.Öğün: Pilav/Nadiren makarna (Yağsız* sadece su ile yapılarak). Yanında 1*5 göğüs bonfile ya da aynı miktara tekabül edecek haşlanmış tavuk göğsü. (O günkü duruma göre değişiyor hangisi olacağı) Salata (Eğer varsa brokoli salatası). Yoğurt.

6.Öğün: Yarım yağlı süt ya da diyet beyaz peynir.

Ara sıra yapılan kaçamaklar (Yağ içeriği yüksek gıdalar* tatlılar vs.) sabah kahvaltısında ya da en geç günün ikinci öğününde. 1 litresi salonda geçen toplam 1 saat içinde olmak üzere günde ortalama 4 litre su.

Yeni beslenme programım bu şekilde. Şimdilik elimden gelenin en fazlası bu. Program ile ilgili soru veya yorumlara açığım.

Konu Twister tarafından (29-11-2007 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir..

Alt 29-11-2007, 09:57   #2 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 48 king is on a distinguished road

gayet güzel bir beslenme programı yanlış hesaplamadıysam(gramajları tahminen değerlendirdim)yaklasık 175 gram protein kapsıyor. supplementsiz bu kadar protein almak çok güzel ancak ben iş yerinde yemek yeme imkanım olmadığı için açıklarımı günde 3-4 ölçek supplement alarak karşılamaya çalışıyorum ne kadar dogrudur tartışmaya açık.

yanlız merak ettiğim 2 konu var

1)yağ ihtiyacını sadece sütteki fındıktaki .... yağdanmı karşılıyorsun ve bu yeterli geliyormu*programına balık yağıda eklesen daha faydalı olmazmı.

2)programında sadece tavuk eti var zaman zaman balık ve kırmızı et eklesen hem bıkmamak açısından hemde balıktakı omega ve kırmızı etteki creatine vs gibi ihtiyacımız olan maddeleri almak bakımından daha faydalı olmazmı.

Konu king tarafından (29-11-2007 Saat 10:02 ) değiştirilmiştir..

Alt 29-11-2007, 10:03   #3 (permalink)

Yağ ihtiyacımı* günlük 8-10 fındıktan* yarım yağlı sütten ve her bir göğüs bonfile yapımında kullandığım birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile karşılıyorum. Eğer tavuğu terbiye etmiş isem* kullandığım sıvı yağ miktarı biraz daha fazla olabiliyor. Zaten bonfilenin kendisinde de yeterince yağ mevcut. Balık yağı alabiliyor olsam tabii ki çok daha faydalı olur* fakat balığı nadiren tüketiyorum. Kırmızı eti de öyle. Bazen az yağlı kıymadan yapılan köfte alıyor herhangi bir tavuk öğününün yerini. Aslında doğru olanı* her ikisini de benim tükettiğimden çok daha fazla miktarda tüketmek* bunun da farkındayım. Ancak imkân oldukça bunları birbirleri yerine ikame ediyorum.Tüm bunları bir araya getirince günlük yağ ihtiyacımı yeterince karşıladığımı düşünüyorum. Depolanmış hâli şu an zaten yeterince mevcut :)

Konu Twister tarafından (29-11-2007 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir..

Alt 29-11-2007, 12:04   #4 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Omega ihtiyacını öğlen yemeğinde 1 tatlı kaşığı keten yağı (bir şişesi 3ytl 3*5 4 hafta da bitiyor * baharatçılarda satılıyor) ve antrenmandan sonraki öğününde de 1 çay kaşığı soya yağı (şişesi 3 ytl 2 ay falan gidiyor) alarak karşılaman daha iyi olur.

Alt 12-12-2007, 00:05   #5 (permalink)
jekvek
Ziyaretçi

kardeş iyi hoşda alacak mani yok :D

Alt 01-01-2008, 15:42   #6 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 32 kibrit_cin is on a distinguished road

tebrikler guzel beslenme..
Peki bu beslenme takriben 1ayda ne tutuyor?

Alt 01-01-2008, 23:37   #7 (permalink)

Hiç hesaplamadım bu programın maliyetini. Zaten son dönemde tam olarak uygulayamıyorum. Biraz eksilttim bazı kalemleri. İdare etmeye çalışıyorum var olan ile şimdilik.

Alt 25-01-2008, 13:15   #8 (permalink)
butabii
Ziyaretçi

twister bu programı off gunlerde de mi uyguluyorsun acaba?
yoksa antrenman yapmadıgın günler öğünü düşürüyor musun? Yardımcı olur musun?

Alt 27-01-2008, 01:32   #9 (permalink)

Antrenman olmayan günlerde bir öğün eksik alıyordum bu programı uygularken. Çalışma yapılmayıp da dinlenildiği gün, çalışma olan gün ile aynı miktarda kalori alınca daha çok yağlanmıştım. Dikkat etmek lazım dinleme günlerinde özellikle karbonhidrat alımına. Zamanında bunu pek umursamadım fakat sahiden de önemli olduğunu belimi ölçtüğümde anladım. :)

Alt 28-01-2008, 02:14   #10 (permalink)
butabii
Ziyaretçi

Tşkler Twister. programını uyguluyorum ve zor kilo alan bir yapıya sahibim. ama sanki daha iyi hissediyorum kendimi. :))

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil