Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Beslenme ile ilgili bir sorun. Yardımcı olursanız sevinirim.
Alt 16-02-2010, 01:14   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 Exhosa is an unknown quantity at this point
Standart Beslenme ile ilgili bir sorun. Yardımcı olursanız sevinirim.

Spora başlamayı düşünüyorum ancak beslenme ile ilgili bazı sorunlarım var. Bu sorunlar çalışma saatlerimle de ilgili tabii. Şimdi ben çalışmaya öğlen 15.00 de başlayıp gece 12 de işten çıkıyorum. Kendi kafamda bi plan yaptım saat 11.00 de uyanıp kahvaltı yapıp saat 12.00 de spora gidip sonrada işe gitmek gibi. Ancak buna göre nasıl bir beslenme planı uygulamalıyım o konu hakkında pek bir fikrim yok. Kısacası bana önerebileceğiniz bir beslenme şekli rica ediyorum sizden. Birde işte olduğum zaman dilimlerinde eve gelip yemek yapma şansım yok ancak yanımda götürüp orda yiyebilecegim tarzda bir yemek olursa o uygun olabilir. Mümkünse ton balığı olmasın :)

Boyum 1.78 kilom 72

Şimdiden teşekkürler.

Alt 16-02-2010, 12:10   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Sabah kahvaltısında 2 bütün yumurta ve 2 ilave yumurta beyazı, 50 gram beyaz peynir, 1 bardak süt şeklinde bir beslenme uygulayabilirsin. Antrenmandan çıktıktan sonra işe gitmeden önce de saat 14:00 gibi tavuk+pilav ikilisine yüklenebilirsin.

İşe ne götürebilirsin, orası işte karışık. Besin takviyesi olarak whey protein alabilirsin, ya da yanında kilitli kaplarda tavuk pilav götürebilirsen onu yapabilirsin. Bu karara senin varman lazım.

Alt 17-02-2010, 00:38   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 Exhosa is an unknown quantity at this point

İlgilendiginiz için teşekkürler. Kahvaltı sonrasında saat 14.00 gibi yemek yedikten sonraki öğünler için de yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alt 17-02-2010, 00:44   #4 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Dediğim gibi kilitli bir kap satın alın, içerisine yeter miktarda tavuk ızgara ve pilav doldurun. Çatal kaşığınız ile birlikte afiyetle tüketin.

Alt 18-02-2010, 14:36   #5 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Ben de yaptıklarımı yazayım benzer durumda olan arkadaşlara yardımcı olur. Çalıştığım yerde her türlü çiğneme aktivitesi yasaktı :) ama sıvı tüketmek serbestti, 2-3 saatte bir 15 dk sigara molası veriliyordu. Buna göre ben de şöyle davrandım, 6 light yada tam tahıllı tost etkmeğinden ve 130 gr light kaşardan tost yapıp çantama attım, sigara molasında tükettim. öğün 150gr karbonhidrat,40gr protein,15gr yağ.
160gr ton balığı kutusu kadar belki biraz daha büyük bir saklama kabı aldım içine marul, domates ve 160lık light ton balığını ekledim , üzerine nar ekşisi , zeytin yağı ve biber sosu döküp ağzını kapattım. marketten şekersiz müsli bar aldım çantadan çıkarığ çıkarıp yed
m.2. öğün Karbonhidrat : 150gr, protein 35gr, yağ 10gr (bunu tuvaltte yiyordum ama :D)
her neyse gelelim sıvı tüketimine marketten süt tozu aldım , yarım litre light süt aldım , 2 kutu meyveli yoğrut aldım. uygun miktarda yaklaşık 40gr proteini karşılayacak şekilde miksere döküp hepsini iyice çırptım 600lük kola şişesine doldurup yanımda götürdüm ve çay kahve içmek yerine bunu tükettim. yanında yine müsli bar yedim.
Vücut geliştirmede çareler tükenmez her şey sizin yaratıcılığınıza bağlı.

Alt 18-02-2010, 14:37   #6 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Ben de yaptıklarımı yazayım benzer durumda olan arkadaşlara yardımcı olur. Çalıştığım yerde her türlü çiğneme aktivitesi yasaktı :) ama sıvı tüketmek serbestti, 2-3 saatte bir 15 dk sigara molası veriliyordu. Buna göre ben de şöyle davrandım, 6 light yada tam tahıllı tost etkmeğinden ve 130 gr light kaşardan tost yapıp çantama attım, sigara molasında tükettim. öğün 150gr karbonhidrat,40gr protein,15gr yağ.
160gr ton balığı kutusu kadar belki biraz daha büyük bir saklama kabı aldım içine marul, domates ve 160lık light ton balığını ekledim , üzerine nar ekşisi , zeytin yağı ve biber sosu döküp ağzını kapattım. marketten şekersiz müsli bar aldım çantadan çıkarığ çıkarıp yed
m.2. öğün Karbonhidrat : 150gr, protein 35gr, yağ 10gr (bunu tuvaltte yiyordum ama :D)
her neyse gelelim sıvı tüketimine marketten süt tozu aldım , yarım litre light süt aldım , 2 kutu meyveli yoğrut aldım. uygun miktarda yaklaşık 40gr proteini karşılayacak şekilde miksere döküp hepsini iyice çırptım 600lük kola şişesine doldurup yanımda götürdüm ve çay kahve içmek yerine bunu tükettim. yanında yine müsli bar yedim.
Vücut geliştirmede çareler tükenmez her şey sizin yaratıcılığınıza bağlı.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil