Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

hangi protein
Alt 08-12-2010, 00:38   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 mslm is an unknown quantity at this point
Icon4 hangi protein

Arkadaşlar whey proteini herhangi bir besinde yok diye öğrendim,bunun haricinde whey protein tozları kullanamıyosak (baya pahalı bide cabuk bitiyor.en cabuk sindirilen protein, biyolojik değeride yuksek ama dediğim gibi pahalı)spordan sonra tüketebileceğimiz besinler içerisinden en yararlı olacak hangi protein kaynagını kullanmamızı tavsiye edersiniz.

ben;
2 tane 65 gr haslanmıs yumurta
200 ml süt
100 gr lor toplamda 30 gr protein,
tüketiyorum. tavuk fln da yok malum ögrencilik :). Bazen hamsi alıyorum temizleyip fırında pişiriyorum sonra bunları 100 er gramlık buzdolabı posetlerine koyuyorum antremandan sonra 100 gr tüketiyorum ,100 gramda 30gr protein oluyo baya yuksek bi oran.hamsi bu aralar pahalı 1-2 tl iken bol bol bu sekilde yaptım.sizce hangisini tercih edeyim bu saydıklarımdan (2 yumurta+200ml süt+100gr lor) yada(100 gr hamsi),

yada yumurta sayısını artırıp süt ve lorumu cıkarsam yumurtayı sarılarıyla tüketiyorum.
tesekkür ederim kolay gelsin herkese

Alt 08-12-2010, 13:54   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

öğremcililkte beslenme zor iş anacak bu saydıklarını harmanlıyarak protein ihtiycını karsılıyabilirsin, yerinde olsam tavuktan vazgeçmemki pekte pahalı değil, bir gün toplamında en az kilonun 1,5 katı protein tüketmelisin.

sabahları yumurta süt ve lor alabilirsin idmandan önce ve idmandan sonra tekrar yumurta(tercihen fazla sarı tüketme) tüketebilir öğlen ve aksam tavuk veya balık yiyebilir yatmadanda tekrar süt veya lor tüketebilirsin.

Alt 08-12-2010, 16:45   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

İdman yapmadığımız günler de mi 1.5 katı protein tüketmeliyim ,bu arada karbonhidrat ölçüsünü fln hiç hesap etmiyorum fazlasıyla alıyordurum sınırlamam lazım ama bi türlü abdominalleri çıkartmak için diyete giremiyorum 13-14 gün sonra bozuyorum nefsim hep beni yeniyor :) , haftada 3 gün calısıyorum.Geri kalan günlerdede kardiyo yapıyorum (9km/h en az 6 km kosuyorum)kardiyoyu idmandan sonraki gün sabah aç karnına 5 gr kreatin alarak yapıyorum(5er gr kreatini idman öncesi ve sonrasındada almaktayım 2 tablet glutaminle beraber) merak ettiğim acaba idman sonrası günü sabahı vucudu ac karnına belli bir efora sokmak kasların büyümesini ve onarılmasını etkilermi ?Gün ortasında yemekten 2 saat sonra kardiyo daha mı uygun olur?Sabah koşmam uygunmudur yoksa,diyet donemlerimde sabahları l-carnitin vede kreatin alarak baslıodum diyet donemi için uygun zannediyorum ama şu anda şüphelerim var.Ne yapmalıyım.

-Lor peyniri peynir altı suyundan üretiliyor, malum whey tozlarıda peynir altı suyundan üretilmekte lor kazein mi yoksa whey proteinimi içeriyor merak ettiğimden soruyorum bu soruyu loru fazla büyütmemek lazım biliyorum.

Çok teşekkürler King ,paylaşımlar için teşekürler.

Alt 08-12-2010, 16:50   #4 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

Alıntı:
mslm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İdman yapmadığımız günler de mi 1.5 katı protein tüketmeliyim ,bu arada karbonhidrat ölçüsünü fln hiç hesap etmiyorum fazlasıyla alıyordurum sınırlamam lazım ama bi türlü abdominalleri çıkartmak için diyete giremiyorum 13-14 gün sonra bozuyorum nefsim hep beni yeniyor :) , haftada 3 gün calısıyorum.Geri kalan günlerdede kardiyo yapıyorum (9km/h en az 6 km kosuyorum)kardiyoyu idmandan sonraki gün sabah aç karnına 5 gr kreatin alarak yapıyorum(5er gr kreatini idman öncesi ve sonrasındada almaktayım 2 tablet glutaminle beraber) merak ettiğim acaba idman sonrası günü sabahı vucudu ac karnına belli bir efora sokmak kasların büyümesini ve onarılmasını etkilermi ?Gün ortasında yemekten 2 saat sonra kardiyo daha mı uygun olur?Sabah koşmam uygunmudur yoksa,diyet donemlerimde sabahları l-carnitin vede kreatin alarak baslıodum diyet donemi için uygun zannediyorum ama şu anda şüphelerim var.Ne yapmalıyım.

-Lor peyniri peynir altı suyundan üretiliyor, malum whey tozlarıda peynir altı suyundan üretilmekte lor kazein mi yoksa whey proteinimi içeriyor merak ettiğimden soruyorum bu soruyu loru fazla büyütmemek lazım biliyorum.

Çok teşekkürler King ,paylaşımlar için teşekürler.
1.5 kat minimum miktar standart olarak artık 2-4 katı protein kabul ediliyor. kardio öncesi kreatin olmaz ve sabah koşulabilir.
Lor peynir altı suyu değil süt proteinidir sütten üretilir yani kaseindir. Whey peynir altı suyundan üretilir ama normal whey i vücudumuz sentezleyemez sentezlemesi için bazı işlemlere maruz bırakılır bu yüzden supplement piyasası var.

Alt 08-12-2010, 17:01   #5 (permalink)
Bodybuilding Member

Kreatini acaba neden kardiyodan önce almamalıyız, optimun nutration nın kreatinn acıklamasında özellikle kardiyonun süresini artırdığını vede kardiyodan sonra laktik asit miktarının minumum düzeyde olmasını sağlıyor diye duydum, bunun için yağ kaybında baya önemli olduğunu vurguluyor ?

Alt 08-12-2010, 17:11   #6 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

kreatin insülin metabolizması üzerinde etkilidir. kardio öncesi kan şekerini arttırmak olumlu sonuç vermez.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil