Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Tansaş Light Ton Balığı 2x160
Alt 21-12-2010, 03:10   #1 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Reise Reise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Reise Reise is an unknown quantity at this point
Standart Tansaş Light Ton Balığı 2x160

Arkadaşlar süzülmüş ağırlığı 112 gram yapıyo. 2'li paket 5.25 TL. bir kutuda 29 gram protein var. Yani günde 4 tane yersek 120 gram protein kafadan.

Ben eve 2 koli almayı düşünüyorum . Fakat kafamı kurcalayan tek şey var. Neden fiyatı bu kadar düşük ? Mesela süperfresh ' in light ton balığı (2x160 gr.) fiyatı 9-10 lira civarlarında. Tansaş light ton balığının ise 4' ü 11 liraya geliyo. Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyo. Balığın cinsi mi farklı ? yoksa maliyet mi ucuz ?

Alt 21-12-2010, 10:08   #2 (permalink)
Bodybuilding Member

steve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 steve is an unknown quantity at this point

Tansaş ve migros yani koç grubu; dardanel ton gibi ürünleri kendi adına paketleyip daha ucuza satar. Mesela migros süt pınar süttür,2.6 ya değil 2ye alırsın piliç gözde piliçtir 8.5 a değil 6.75 e alırsın.
Hiç bir Ton balığı da ton balığı değildir kuzeydenizinden çıkan orkinos ve kılıç balığı gibi balıklardır bu yüzden ağır metallerle yüklüdür ve haftada 3-4 kutudan fazla tüketmemek gerekir zehirlemeye neden olur. Pratiklik olsun diye alacaksan bir şey diyemem ama yumurta dururken ton balığına bakmam ben.

Alt 21-12-2010, 21:37   #3 (permalink)
Bodybuilding Newbie

evet. yumurtaya harcayacak vaktim yok yoğun iş yüzünden. ben günde 4 tane ton balığı götüreceğim.

Alt 22-12-2010, 00:59   #4 (permalink)
hdr
Bodybuilding Member

hdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 hdr is an unknown quantity at this point

İçerek olarak hepsıde aynı fiyatlara takılma en uygun olanın al derım sana
mesela ben kıbrısta yasıyorum ve burda yeme içme türkıyenın ortalama 2*3 katıdır ama ton balıgı cok ucuzdur burada.Cunku tüketim oranı fazla.O yüzden tanşaşında tüketin oranı fazla olabılır kendi marketlerinde vs.
süperfresh turkıyede 10 tl
kıbrısta ıse en ucuz marka superfresh 2 li 160 gr paketlerı 2.99 tl

Alt 22-12-2010, 09:12   #5 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

günlük 11 lira protein için ayırabiliyorsan senin yerinde olsam ton balığı yerine
yumurta tavuk ve proteintozu üçlüsünü kullanırdım ve 11 lire buna rahatlıkla yeter.

yarım kilo tavuk gögsü 3,5 lira
10 tane yumurta 3,5 lira
protein tozu her ölçek 2 liradan 2 ölçek 4 lira

toplamda 11 lira karsılıgında tozdan 50 gram, tavuktan 125 gram,yumurtadan 40-45 gram (2 tüm +8 beyaz) 215 gram protein elde edebilirsin.

Alt 22-12-2010, 21:53   #6 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Alıntı:
king´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
günlük 11 lira protein için ayırabiliyorsan senin yerinde olsam ton balığı yerine
yumurta tavuk ve proteintozu üçlüsünü kullanırdım ve 11 lire buna rahatlıkla yeter.

yarım kilo tavuk gögsü 3,5 lira
10 tane yumurta 3,5 lira
protein tozu her ölçek 2 liradan 2 ölçek 4 lira

toplamda 11 lira karsılıgında tozdan 50 gram, tavuktan 125 gram,yumurtadan 40-45 gram (2 tüm +8 beyaz) 215 gram protein elde edebilirsin.

Hocam ben bekar adamım. Bu dediklerini kim haşlayacak, kızartacak, hazırlayacak ..vs..vs ? Saat 10'da kalkıyorum tıraş falan hazırlanıyorum işe gidiyorum, gün boyu içecek dolduruyorum mağazaya. iş yerinde 2 bilemedin 3 kere beslenebilirim en fazla, onda da şerefsizlik yapıp yemekten kaldırmazlarsa. 22:30' da Eve bitkin şekilde geliyorum. Hemen yemek yiyorum, 1 saat bekleyip ağırlık çalışıyorum. hemen sonra bir yemek daha. E banyo yapmam lazım terlediğim için. Saat oluyor 02:30 . Bir an önce yatmam lazım çünkü uykumu almazsam iş günüm berbat geçiyor. Onun için şu plan benim için daha gerçekçi ve efektif :

Sabah 10 : Ton balıklı sandviç
öğlen 13:30 : Ton balığı ve çorba
akşamüstü 18:00 : Ton balığı ve günün yemekleri
akşam 22:30 : Ton balığı ve evde günün yemeği
Antremandan sonra : Protein Tozu ve karbonhidrat
Sabah 5-6 gibi de kalkabilirsem allah ne verdiyse (çiğ yumurta, çökelek, yoğuurt)

Alt 23-12-2010, 08:35   #7 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

gözünüzde büyütmeye gerek yok aksam eve geldiğinde sadece 15-20 dakikanı ayırarak bu işin üstesinden gelebilirsin, 10 yumurta ve tavugu aksamdan haslayıp tavugu sandövic yaparak yumurtayı ise bir saklama kabında işe götürebilirsin.

ben iş yerinde cok yumurta soyup hüplettim :) bı iş için verilen sigara molası bile yeterlidir.

Alt 27-01-2011, 20:46   #8 (permalink)

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Light ton balığını da olabildiğince sık olarak tüketmek lazım.. Yumurta ve tavuk başı çekse de, balığa da beslenmede yer vermek lazım. Proteini çeşitlendirmenin önemini sık sık vurgulardı Guardbody iki yıl önce burada, aklımda kalmış :) Lezzetli de aynı zamanda.. Olayın damak tadı yanını da es geçmeyelim.. Balığı sadece rakı sofrasında yememek lazım :)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil