Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

protein alımı
Alt 17-04-2008, 19:58   #1 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road
Standart protein alımı

arkadaslar şimdi benım kılom 80 ıdman gunlerı 160 gram proteınımı yemeklerden alıorum dıyelım.kılomun ıkı katı proteın olması gerektıgı gıbı.. ayrıyettende proteın tozu kullanıorum dıyelım ıdman oncesı 1 porsıyon ıdman sonrası 1 porsıyon. porsıyonunda 25 gram proteın var desek 50 gram proteın ettı gunluk 210 gram proteın. sımdı ben fazlamı proteın almıs oldum bu fazlalık ne olacak? proteın tozu kullanmama gerek yokmu? bı artısı yada eksısı olurmu? bu sorunlarımı yanıtlarsanız cok mutlu olucam:D sımdıden tessekkurler

Alt 17-04-2008, 20:14   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Yağsız kas kütlenin iki katı kadar protein alabiliyorsan güzel. Ne miktarda protein alman gerektiği seviyene, sporu doğal yollarla yapıyor olup olmamana vb. kriterlere göre değişebilir. Ama verdiğin örnekteki miktar bence gayet yeterli ve daha fazlasına gerek yok. Bu verdiğin rakamın 25-30 gr. kadarını idman bitiminde protein tozu ile alıp, geri kalanını yemeklerden alman -eğer yapabiliyorsan- yeterli olur. İhtiyacın çok üstünde alınan protein vücuttan dışarı atıldığı gibi yağ olarak da depolanabiliyor.

Alt 17-04-2008, 20:48   #3 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Protein öğünlerini kaç saat arayla aldığın önemli. Minumum 2,5 saat aralıklı olarak tüketmelisin ama iki protein arasına 3 saat koyman gerekir. Öğün başına da maksimum 30 gram protein almalısın, 180 gram protein aldığın için (180/30) 6 öğün yemelisin. 6 öğün arasında 5 tane 3'er saatlik zaman dilimi olur, bu da 15 saat ayakta olman demek. Antrenman sonrası Whey'i bu öğünlerin dışında içtiğin için, antrenman sonundaki supplement ile ilk öğünün arasında olması gereken 3 saati de hesaba katarsak 18 saat ayaktasın. Gün 24 saat olduğunda göre geriye 6 saat uyku kaldı ki bu vücut geliştirme için yeterli bir süre değil.

Antrenmandan önce içtiğin Whey'i hesaba bile katmıyorum, o zaman 3 saat uyuduğun çıkıyor.

Ya uykunda hata yapıyorsun ya da proteini alış sisteminde bir yanlışlık var. İkisinden birisi.

Ağırlığının iki katı protein almak zorunda değilsin. O miktarı yakalamaya takılma. 3 saatte bir beslenmeye çalış, kaç gram ettiği önemli değil.

Konu BB tarafından (17-04-2008 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir..

Alt 17-04-2008, 21:47   #4 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road

evet sabah kahvaltımı aksatıyorum öğlen idmandan önce ve sora gece yatmadan önce protein alımım biraz yüklü oluyor.bende hata yaptığımın farkındayım ama her öğünümde 30 ar gram proteın alamıorum öğünler arası dengesizlik var bu dengeyi yakalamaya çalışıcam.teşekkürler bb

Alt 18-04-2008, 16:56   #5 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

Öğün başına maksimum 30 gram protein alınmalı lafını cok yerde okuyoruz ve duyuyoruz ancak hiçbir kaynakta rastlamadım, açıkcası bilimsel bir dayana varsa foruma koymasını rica ederim

eger dogal yollardan daha fazlasını kullanamıyorsak ve her öğün arası 3 saat gerekliyse 90 kilo üstü bir sporcunun gereken proteini ne şekilde alması gerekir

Alt 18-04-2008, 17:08   #6 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

King sen de bilirsin Rüstem Gym i. İlk başladığım zamanlar oraya Almanyada yaşayan bir abi gelmişti. Almanya 2. liği falan varmış ve bayağı cüsseli biriydi sohbet arasında günde ne kadar protein aldığını sormuştum , sonuçta yarışmacı biri her şeyi hesaplıyordur. Cevap olarak 4 katı demişti.(100 kg olsa 400 gr eder ki muazzam bir miktar) Nasıl olur dedim 24 saat besleniyor musun ? Hayır dedi neredeyse tamamen supplement ile alıyorum. Bir alman firması sponsor olmuş ve tüm supp. ihtiyacını karşılıyor. doğal olarak whey in de sindirilme süresi kısa olduğundan zaman açısından karı oluyor. 90 kg üstü bir sporcu da o saatten sonra protein ihtiyacı 8 öğünse en az 2 öğününü whey den almalı. Amerikada 4 kez alanların yazılarını okumuştum. bunlardan 2-3 ü whey 2 si de casein proteininden oluşuyor.

Alt 18-04-2008, 17:55   #7 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

Alıntı:
ArsoN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
King sen de bilirsin Rüstem Gym i. İlk başladığım zamanlar oraya Almanyada yaşayan bir abi gelmişti. Almanya 2. liği falan varmış ve bayağı cüsseli biriydi sohbet arasında günde ne kadar protein aldığını sormuştum , sonuçta yarışmacı biri her şeyi hesaplıyordur. Cevap olarak 4 katı demişti.(100 kg olsa 400 gr eder ki muazzam bir miktar) Nasıl olur dedim 24 saat besleniyor musun ? Hayır dedi neredeyse tamamen supplement ile alıyorum. Bir alman firması sponsor olmuş ve tüm supp. ihtiyacını karşılıyor. doğal olarak whey in de sindirilme süresi kısa olduğundan zaman açısından karı oluyor. 90 kg üstü bir sporcu da o saatten sonra protein ihtiyacı 8 öğünse en az 2 öğününü whey den almalı. Amerikada 4 kez alanların yazılarını okumuştum. bunlardan 2-3 ü whey 2 si de casein proteininden oluşuyor.
benım de tanıdıgım turkıye sampıyonu var.oda gunde 400gr protein alıyo

Alt 18-04-2008, 18:13   #8 (permalink)
BB
Süper Moderatör

Profesyonellerin kullandığı bazı ilaçların protein tutma özelliği var. Bu da onların tek öğünde 50 grama kadar protein almasına imkan sağlıyor. Ve daha sık aralıklarla alabiliyorlar. Protein yağsız kiloya göre alınır.

Ronnie ve Jay'in günde 300 gram protein aldığını düşünürsek, 400 gram alanlar kraldan fazla kralcılık yapıyor.

@King: Kaynağını ben de bilmiyorum. Araştırıp, yanlışsa bizimle paylaşırsan memnun olurum. Whey'lerin servis miktarı buna göre ayarlanıyor. Mönüler oluşturulurken protein değeri de 30 grama göre ayarlanır, sadece vücut geliştirmeyle alakalı değil sanırım gıda mühendisliği de aynı anlayışta.

Alt 19-04-2008, 07:57   #9 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

Arkadaşlar profların 300 veya 400 gram alması normal gözüküyor sizinde bildiğiniz gibi bir çok sentetik sentez arttırıcı kullanıyorlar. ben bu konuyu araçtırmaya devam ediyorum bir bilgi bulursam mutlaka sizlerle paylaşacagım,sizlerdebde bulan olursa paylaşmasını rica ederim.

Alt 19-04-2008, 09:33   #10 (permalink)
BB
Süper Moderatör

Bence boşuna zaman kaybedersin.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil