Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme
Beslenme Feuerbach "Ne yiyorsanız osunuz" derken Hegel idealizmini eleştirse de bizim için çok manidar bir söz.

LinkBack Seçenekler Stil

Süt Şekeri (Laktoz) Sorunu?
Alt 28-04-2008, 01:10   #1 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

catlax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 29 catlax is on a distinguished road
Süt Şekeri (Laktoz) Sorunu?

Bende birde baska bir sorun var. Süt ve Süt ürünlerinde bulunan Süt sekerini sindirememek. Bir hapim var bu hapi daim Süt veya Süt ürünleri icmeden, yemeden yarim saat önce aliyorum ve bu hap vücut'un kendini laktoz maddesine hazirliyor ve bu sayede sindirme güclügü ortadan kalkiyor. Buna tipta Laktoz intoleransi deniliyor.

Üstte resmini koydugum Weight Gainer'in Icindekiler Kismini okudum ve icinde Laktoz maddesinin bulundugunu ögrendim, bunu üzerine bahsettigim hap ile almaya baslamistim sorun olmuyordu.

Benim sorum Kreatin, Protein gibi Supplement ürünlerindede bu madde varmi veya hangilerinde yok?

Bu Laktoz Intoleransi denilen olay sudur; Ictiginiz Süt, yediginiz peynir icinde bulunan Laktoz maddesi sayesinde vücut ictiginiz sütten gida almaksizin direk mideye yolluyor. Buda sizi sütte bulunan önemli vitaminlerden mahrum birakiyor. Kimilerinde daha siddetli oluyor, gecici bir ishalliye yol acabiliyor. Kimilerinde ise hic sindiremedigini farkedemiyor, hic bir belirtisi olmuyor.
Ama ben süt ictigimde ben bir sorun yasamiyorum demeyin, illaki ishal olacaksiniz diye bir durum yok. Bu sadece bir belirti. En yakin klinige basvurarak yaklasik 1 saat süren bir test yaptirin, sonuclarini görün.. Esmer insanlarda daha cok görülüyor.

Bende yok yok demeyin, nüfusumuzun yarisindan cogu bu hastaligi oldugunu bilmiyormus bile, kimse ciddiye almiyormus, oysaki ciddiye alinmasi gereken bir konu.

'Süt şekeri'ni sindiremiyoruz

Çeşitli araştırmalar esmer tenli olanların laktoz denilen süt şekerini sindirebilme güçlüğünü ortaya koyarken, toplumumuzda da laktoza karşı duyarlılığın önemli oranda olduğu bildirildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi ve beslenme uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de de laktoz intoleransı görülme sıklığının çok yüksek olduğunu belirterek, nüfusumuzun yarıdan fazlasında laktozu sindirebilme güçlüğü olduğunun bilindiğini söyledi.

"Genetik yapımız süt şekerine karşı tahammülsüz" diyen Elmacıoğlu, süt tüketiminin önemli olduğunu, ancak sütün içinde bulunan laktoza karşı hassas bireylerde süt tüketiminden kaynaklanan mide ve bağırsak problemleri görüldüğünü kaydetti.

Bu durumunun laktozun sindirimini gerçekleştiren enzim yetersizliğinden kaynaklanığını ve sorun yaşayan kişilerin bu durumun farkında olmaksızın süt içmekten uzak durduklarını ifade eden Elmacıoğlu, "Bu hastalıkta genelde gaz, şişkinlik, karın ağrısı, bulantı, ishal, ekşime gibi şikayetler oluşmaktadır. Süt içimi sonrası bu gibi şikayetleri olanlar yoğurdu tercih etmeli. Ya da peynir veya çökelek tüketebilirler. Çünkü yoğurt, peynir ve çökelek gibi ürünlerde laktoz oranı daha düşüktür" dedi.

AA

Alt 28-04-2008, 22:07   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 47 Azazel is on a distinguished road

Creatin ve Protein tozlarında (Whey) şeker içeriği yoktur. Fakat creatinin kombine ürünleri olabiliyor şeker içerikli, kaldı ki buna da laktoz koymazlar. Genelde basit şeker koyarlar verim artsın diye. Aynı şekilde Whey ürünlerinde de şeker oranı hemen hemen hiç yoktur. Varsa da 1 gramın altında, bilemedin 2-3 gram. Piyasada dolu Weight Gainer var, laktoz içeren kilo aldırıcı ben ilk defa görüyorum. Bazılarında süt proteini bulunmakta eğer kastın bu ise bilemem. Onun dışında dikkatimi çekmedi hiç.

Ayrıca geçmiş olsun.

Alt 28-04-2008, 22:33   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Laktoz intoleransının olumsuz etkisini azaltmak için, tüketilecek süt miktarını mümkün olduğunca daha fazla sayıda öğüne bölmek fayda sağlayan bir yöntem.

? ? ?
Alt 18-08-2008, 10:47   #4 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

? ? ?

Alıntı:
Azazel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Creatin ve Protein tozlarında (Whey) şeker içeriği yoktur. Fakat creatinin kombine ürünleri olabiliyor şeker içerikli, kaldı ki buna da laktoz koymazlar. Genelde basit şeker koyarlar verim artsın diye. Aynı şekilde Whey ürünlerinde de şeker oranı hemen hemen hiç yoktur. Varsa da 1 gramın altında, bilemedin 2-3 gram. Piyasada dolu Weight Gainer var, laktoz içeren kilo aldırıcı ben ilk defa görüyorum. Bazılarında süt proteini bulunmakta eğer kastın bu ise bilemem. Onun dışında dikkatimi çekmedi hiç.

Ayrıca geçmiş olsun.
Sagol..

Alıntı:
Laktoz intoleransının olumsuz etkisini azaltmak için, tüketilecek süt miktarını mümkün olduğunca daha fazla sayıda öğüne bölmek fayda sağlayan bir yöntem.
Laktoz hastaligi olan bir cok kisiyle konustum, ilk defa bu yöntemi sizden duyuyorum. Nedendir bilmiyorum ama Türkiye'de bu hastalik falza önemsenmemekte oysa insan sagligi ve gelisimi icin cok önemli bir faktör.. Doktorum dahil tek cözümün yukarda bahsetmis oldugum haplar oldugunu söyledi..

Alt 03-10-2008, 00:42   #5 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Vallahi Azazel dostum sen bana Protein Tozlarinda ve Kilo Aldiricilarda Laktoz olmadigini söyledin ama ben iki haftadir yana yana laktoz icermeyen Kilo Aldirici ve Protein Tozu ariyorum.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil