Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri > Güç ve Enerji Ürünleri
Güç ve Enerji Ürünleri Creatine , Nox Gibi Ürünler

LinkBack Seçenekler Stil

Alt 14-12-2008, 23:18   #11 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 34 wrestler is on a distinguished road

Alıntı:
guardbody´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
nlarge bildiğim kadarı ile proteın tozu değil.creatını ise sütle tuketmediğin sürece proteın veya karbomhidrat tozu ile birlikte almanda bir sakınca yok.antrenman sonrasında 5 gram yeterli olur.veya sabah 1,5-antrenman öncesi 1,5 ve antrenmandan sonra 2 gram olarak 12 hafta boyunca kullanabilirsin.
sadece antrenman sonrasında 5 gram alarak 6 haftalık kullanım yeterli olur.
guardbody: creatını süt ile almadığın sürece yazmışsın !!!
ne gibi bi etkisi var ?mesela ben antrenman sonrası bazı günler eksık aldığım creatını proteın tozunun içine koyup sütle karıştırıp alıyorum. ve bazı proteın tozlarının içinde ek olarak creatın karışımları var .bi sakıncamı söz konusu yksa creatının etkısı ile mi ???

Alt 15-12-2008, 10:06   #12 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

Alıntı:
wrestler´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
guardbody: creatını süt ile almadığın sürece yazmışsın !!!
ne gibi bi etkisi var ?mesela ben antrenman sonrası bazı günler eksık aldığım creatını proteın tozunun içine koyup sütle karıştırıp alıyorum. ve bazı proteın tozlarının içinde ek olarak creatın karışımları var .bi sakıncamı söz konusu yksa creatının etkısı ile mi ???
sütle alırsan kana geç karışır.artık şu süt işine bir son lazım çok konuşuluyor. ama hiç bir profosyonel süt içmez.

Alt 15-12-2008, 19:35   #13 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

proteın tozundan zaten max fayda görmek iztiyorsan kaslara giriş hızını arttırmak için su veya meyva suyu gibi içeceklerle almalısın.meyva suyu içeriğindeki basit şeker ile proteın ihtiyacın daha kısa sürede giderilir.aynı şekilde basit şeker creatınden maximum hızda faydalanmanıda sağlar.süt ise bu süreyi uzatır.

Alt 15-12-2008, 22:37   #14 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 26 kin_taro is on a distinguished road

hocam bu soylediginizden sonra aklıma bizim salonda calısan bi arkadasın creatini kullanma bicimi hakkında soyledigi birsey geldi aklıma bu arakdas %100 elma suyunun icinde 2-3 tatlı kasıgıda toz seker atarak creatinini karıstırarak ictigini soylemişti fakat forumda okudugum makalede boyle birseyin gerek olmadıgını sadece 35gr karbonhidrat ile alınmasının yeterli oldugunu okumustum peki sizin görüsleriniz nedir bu toz seker konusunda? yada bu sekilde kullanan baska arkadaslarımızda mevcutmudur

Alt 16-12-2008, 20:23   #15 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

bu şekilde kullanım mevcut fakat şeker nedeni ile kısa sürede form bozukluğu yaşama ihtimalinizde yüksek.bu gibi durumlarda şekeri kesmek yerine reseptörleri bloke eden ilaçlar kullanılır ve şekerden vazgeçilmez.

Alt 16-12-2008, 22:06   #16 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road

sürekli derken hiç ara vermedenmi demek istedin?.. eğer öyleyse böbreklerini karaciğerini yorarsın.. sakıncalı

Alt 18-12-2008, 23:53   #17 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

Tecrübe Puanı: 28 ksiren is on a distinguished road

Alıntı:
bu arakdas %100 elma suyunun icinde 2-3 tatlı kasıgıda toz seker atarak creatinini karıstırarak ictigini soylemişti
Kreatini hızla kana karışan ve insülini yükselten bir şekerle almak lazım. Hızlı kana karışan şekerler: glukoz (dextroz) ve maltodextrin.
Her şeker aynı değil. Meyve şekeri fruktoz kana çok yavaş karışıyor. Sofra şekeri (sukroz) glukozla fruktoz karışımı. Sofra şekeri de kana çok hızlı karışmıyor.
Hızlı şekerleri sadece 2 sebep için kullanmak lazım: (1)kreatin alırken ve (2) antrenmandan hemen sonra whey proteiniyle karıştırarak. Diğer zamanlarda insülini arttıran şekerler aşırı yağlanmaya sebep olabilir.
Alıntı:
35gr karbonhidrat ile alınmasının yeterli oldugunu
Kreatin alımında en etkili 2 karışım: (1)90gr hızlı şeker+5 gr kreatin (2)60gr hızlı şeker + 30gr whey + 5gr kreatin (bu tercihen antrenmandan hemen sonra alınmalı). 35 gr sekerle de olur ama ideali 90gr.
Alıntı:
sürekli derken hiç ara vermedenmi demek istedin?.. eğer öyleyse böbreklerini karaciğerini yorarsın.. sakıncalı
Sağlıklı insanlarda sürekli kreatin kullanımının gözlemlenmis hic bir zararı yok. Sadece uzun süre kullanılınca vucudun kreatini kullanma becerisinin azalabileceği düşünülüyor.

protein ve cretein
Alt 24-10-2010, 01:05   #18 (permalink)
hdr
Bodybuilding Member

hdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 hdr is an unknown quantity at this point
Standart protein ve cretein

yaklasık 2 aydan fazladır spor yapıyorum..Suan vucut gelıstırmeye tamamen başladım dıyebıılırım.
yaklasık bir haftadır da protein tozu kullanıyorum
ama antremanlarda gücüm çok yetersiz kalıyor.O yüzden ilave olarak creatin alayım mı?Çünkü ağırlıkları kaldıramıyorum ve hareketleri yerine bile getiremedıgım zamanlar oluyor.

sormak ıstedıgım sey 1 sene spor yaptıktan sonra cretein kullanın dıyorlar,ben ikinci ayda hem protein hem cretein kullansam zararı olur mu?

Alt 24-10-2010, 10:34   #19 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Zararı olmaz, antrenman öncesi alımdan sonra bir etkisini de hissedeceğini sanmıyorum zaten artık kreatin performans arttırıcı etkisinden ziyade antikatabolik etkisinden dolayı antrenman sonrası tercih ediliyor. Kreatin yerine yediğin pirinci 1 bardak daha arttır.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil