Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri > Protein ve Amino asitler

LinkBack Seçenekler Stil

Optimum Whey 100%
Alt 27-11-2007, 00:56   #1 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 27 omeraktash is on a distinguished road
Standart Optimum Whey 100%

protein tozu ile ilgili bi sorum yok ama içinden cıkan ölçegi ile bir sorum olacak...simdi forumlardan takip ettigim kadarıyla 26 gr falan olacak bir ölcek iyi guzel kuyumcu değiliz hassas tartımız yok...ölcegin tutulacak yerinin hizasında bir cizgi var* mesela o cizgiyi gecicez mi gecmicez mi?

Alt 27-11-2007, 01:20   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Ölçeğin sınır çizgisini geçmeyeceksin.

Kaşık kullandığın zaman da akıl karıştırabilecek iki kavram var: tepeleme ve silme. Tepeleme kaşığı daldırıp çıkardığında tepe şeklindeki ölçüye denir. Silme de kaşığa su doldurmuşsun gibi* kaşığın çukurları içinde kalan miktarın ölçüsüdür.

Alt 27-11-2007, 09:38   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 48 king is on a distinguished road

Arkadaşlar bunca yıldır proteın tozu kullanıyorum ölcegin üzerindekı çizgiyi farketmemişim ben genelde silme şeklinde ölçeği dolduruyorum*az önce yanımdaki ölçeklere baktımda 4 tanesinin 3ünde bir cizgi var ancak o cizgiye gelindiğinde kac gram olduğu yazmıyor* silme dolduruncamı bir olcek oluyor cizgiye kadar koyuncamı ? cogunun cizgisi hemen hemen ölcegin yarısına denk geliyor

Alt 27-11-2007, 09:56   #4 (permalink)

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Silme doldurunca* yani ürün* ölçeğin en üst noktasını hiç geçmeyecek* ölçekten hiç taşmayacak şekilde olunca tam bir ölçek oluyor.

Örneğin* Ultimate Isocool'un içinden çıkan ölçek* ürün ile bu şekilde (Silme) doldurulduğunda* 26 gr. ürün alıyor. Ürünün* ölçeğin en üst seviyesini aştığı (Tepeleme) her noktada bu gramaj giderek artıyor.

Konu Twister tarafından (27-11-2007 Saat 09:59 ) değiştirilmiştir..

Alt 27-11-2007, 09:59   #5 (permalink)

Tecrübe Puanı: 44 pandomin is on a distinguished road

Benim bildiğim kutunun üzerinde yazan değerlerde 1 porsiyon kaç gramsa içinden çıkan ölçeğinde silmeside o kadar* o çizgilerin her biri 5 yada 10 gramlık farklar olmasın?
Bu arada ömer abi hayırlı olsun optimumun bi ben alamadım şu veledden.

Alt 27-11-2007, 10:11   #6 (permalink)

dogrusunu yapıyormuşum ama ömerin yazısını ve bb nin cevabını görünce bir anda cok şaşırmıştım zaten su an günde 200 gramın üstünde protein alıyorum*ölçeğin ortasındaki cizgi baz alınıyor olsaydı heralde 300 gramı geçerdim ve bunca yıldır boşuna fazla kullanmışım ziyan oldu diye çok üzülürdüm

Alt 28-11-2007, 01:04   #7 (permalink)
Bodybuilding Newbie

cevaplar için tesekur ederim* simdiye kadar hep silme yapıyordum ne kadara geldigini bilmedigim için... gerçi optimumdan once bipro kullanıyordum 1.4 kg'ye 130 ytl verince o çizgiyi gecemiyordum haliyle hemen bitecek diye :) simdi optimumu daha ucuza getirince bir de gramajı fazla olunca sımardım ve silme kullandim ama artık çizgi gecmem. optimumun vanilyalisini kullanıyorum* tat olarak biprodan cok cok daha guzel* o kadar guzel ki gunde 5 kere icesi geliyor adamın! bu kadar tahmin etmiyordum bundan sonra hep aynısından alıcam...ama bana gelene kadar neler cektim neler...bu forum yenilenirken baska yere yazmıstım...siz de gorun istiyorum neler geldi basıma...

"....5 lbs optimum whey bugun gecti elime* daha dogrusu* gecirttim. anladım ki normal posta yoluyla bu iş olmuyor. ptt'nin gumruk işiyle ugrasanı sizden biriyse deneyin. hersey dahil size en fazla 120 130 ytlye patlar* fakat gumruk calısanı bende oldugu gibi tanıdıgınız gibi değilse işiniz biraz agzınıza bakıyor.
bugun sabah 10'da ptt'deydim ve ilk girişimde anlattım durumu boyle boyle bi siparişim var* onun için geldim dedi. içeri aldılar beni gümrükçü beyefendi bana "bu tozu alabilmen için bir doktordan recete alıcaksın hem bunu kullanabilecegine dair hem de ülkemize girmesinde bir sakınca yoktur diye* sonra aldıgın receteyi il sağlık müdürlüğünde damgalatcaksın biz de sana oyle vericez" dedi. ben saskın bi şekilde ne kadar tutacak bunlar dedim* bilmem dedi. en yakın sağlık ocagına gittim orada recete yazacak doktor bulunmuyormus* dondum ptt'ye bunu soyledim* özel hastanelere gittim. ilk önce andeva bir hastane var* oradaki bayan doktora anlattım bana protein tozmu vermiyorlar dedim vermeleri için sunlar sunlar olması gerekiyor dedim. bayan ne dese begenirsiniz? (ne dese begenmedim ben!) sen zaten gayet saglıklı adamsın kullanmana gerek yok dedi* o yuzden benim sana onu alabilmen verecegim recete ahlaki olmaz dedi! sasırdım sağlıklı olmak ek beslenme urunlerini almaya engel olmaz ki dedim. vucut fazla proteini atıyor zaten dedi. ha dedim bunu siz biliyorsunuz da bu isi profosyonel yapanlar* milli sporcular ve onlarin salik ekipleri bilmiyor öyle mi dedim. olsun* buraya kadar gelmiş alayım artık dedim* neyse fiyatı verin receteyi dedim* benim cebime para girecek diye sana recete veremem dedi. ok ucretsiz verin dedim yemedi kadın tabi* neyse ordan iş cıkmayınca karsısındaki ozele gittim o da 50 ytl olur diyince nasıl hızlı cıktıgımı ben bile hatırlamıyorum
şimdi en guzel bölüm geliyor. ptt' gittim içeri girer girmez hemen böle umutları bosa cıkmıs bir surat ifadesi ve ona uygun ses tonu takındım. gümrük memuru bana sordu "paşa ne yaptın" (adam bana paşa diyip durdu surekli) o ses tonuyla yapamadım dedim neden dedi cunku 50 ytl istiyorlar dedim bende de o kadr yok zaten onu karsılayabilecek olsam bu kadar ugrasır mıydım dedim. artık her şey sizin güzel ellerinizde dedim benim yapaacak baska bi seyim kalmadı dedim. adam soyle bi 5 saniye baktı bana. "ne iş yapıyon sen" dedi anlattım ne iş yaptıgımı falan konustuk baya* sonra ok al dedi ama bi daha getirtme boyle seyleri* sana bi sey olursaa bunun vicdani yanını nasıl tasıcam ben dedi? ben de bundan bi şey olmaz olsa millet kullanmaz dedim milli takım kullanıyor dedim bi de
sonra tam alıp cıkıcam asıl bomba burada patladı. diğer ptt calısacnı kalan işlemleri yaparken hesap cıkardı 2.75 ytl falan gordum ve sordum ne kadar diye "5 ytl" dedi. baktım ben adama garip garip* "3 ytl fazla alıyorum hakkını helal edeceksen alıyorum" dedi
artık o saatten sonra 3 ytl pesine dusmedim tabi verdim gecti. şimdi toplamda bana ne kadara mal oldu bu 50 dolar protein 40 dolar posta 15 dolar western union 10 ytl de alırken dolmusa oraya buraya "5 ytl" ye gitti. her halikar da buradaki fiyattan daha ucuz. ha bi eyi daha öğrendim bundan sonra Fedex olur o da böyle sorun yaparsa* kullanmam bi daha
Konu omeraktash tarafından (25.10.07 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.. "

Alt 28-11-2007, 01:09   #8 (permalink)
Bodybuilding Newbie

ayrıca ölçek için sordugum soruya baska bi sey ararken cevap buldum bir arkadasımız hassas terazide ölçmüs ve silme scoop 28 gr gelmiş..

Alt 28-11-2007, 03:13   #9 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Alıntı:
king´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dogrusunu yapıyormuşum ama ömerin yazısını ve bb nin cevabını görünce bir anda cok şaşırmıştım zaten su an günde 200 gramın üstünde protein alıyorum*ölçeğin ortasındaki cizgi baz alınıyor olsaydı heralde 300 gramı geçerdim ve bunca yıldır boşuna fazla kullanmışım ziyan oldu diye çok üzülürdüm
omeraktash ölçeğin sapının hizasında çizgi var demişti. Sapın bağlantı yeri de ölçeğin üst noktası olduğuna göre -yani ben öyle düşündüm elime geçen ölçeklerde öyledir- silme doldurunca zaten çizgiye gelmiş oluyorsunuz.

Alt 28-11-2007, 11:36   #10 (permalink)

bendeki ölceklerdeki cizgi sapın baglantı yerınde değil ölçeğin tam ortasında bu nedenle fazla kullanıyor hissine kapıldım.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil