Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri > Protein ve Amino asitler

LinkBack Seçenekler Stil

Hardline Nutrition Bcaa ve Ultimate Nutrition Whey Protein
Alt 24-12-2010, 18:48   #1 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Reise Reise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Reise Reise is an unknown quantity at this point
Standart Hardline Nutrition Bcaa ve Ultimate Nutrition Whey Protein

İkisini de var elimde. Ancak doğru kullanım şeklini öğrenmek istiyorum. Supplementler konusunda pek iyi değilim doğrusu. Bilenlere sormak istiyorum. Protein Tozu ve aminoasit nasıl efektif olarak bir arada kullanılabilir ?

Hardline BCAA' nın kullanım önerisi antremandan 45 dakika önce 4 tablet ve antremandan sonra 4 tablet. Bununla birlikte ben, antremandan sonra protein tozuda içsem çok fazla protein mi almış oluyorum ?

Diğer bir sorumda ilk soruyla bağlantılı. Aminoasit servis ederken, o öğünde protein almama gerek yok mu?

teşekkürler

Alt 24-12-2010, 22:04   #2 (permalink)
Bodybuilding Member

steve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 steve is an unknown quantity at this point

Eğer wheyin içinde bcaa yoksa antrenmandan 20dk önce 1 ölçek whey 1 servis BCAA ve nar suyu gibi yavaş sindirilen 200ml bir meyve suyu. Ekonomik olmasını istiyorsan sadece BCAA da alabilirsin ama en faydalı bu şekilde olur.
Antrenmandan sonra 2 ölçek Whey ve 1 servis BCAA 300-500ml üzüm suyu gibi hızlı sindirilecek bir meyve suyu ile birlikte.
Whey de bcaa varsa 1500mg tamamlamaya çalışırsın misal 1 ölçek whey de 500mg vardır 1 servis bcaa değilde 1000mg alırsın.

BCAA bir amino asit karışımı değildir genellikle standart wheylerin içinde olmayan çift zincirli bir amino asittir gıdalardan da alamayacağına göre fazla bir protein almış olmazsın.

Alt 25-12-2010, 18:34   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 51 guardbody is on a distinguished road

standart her whey proteın içeriğinde bcaa bulunur.3 amino asit profilinden oluşur ve her whey içeriğinde bu 3 amino zinciri bulunur.leucine,ısolocine,valine.ayrıca 2 ölçek whey size sadece dünyanın en pahalı b..kunu yapma fırsatı verir okadar.standart bir whey proteinin 30 gramında (1 ölçek) 23 gram proteın bulunur.2 ölçeğinde 46 gram demektir.46 gram tek sefer için kullanamayacağınız bir oran anlamına geliyor.

Alt 25-12-2010, 22:00   #4 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Reise Reise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Reise Reise is an unknown quantity at this point

abi şu soruyu direk sorayım . 4 tablet aminoasit bana kaç gram protein veriri ?

Alt 25-12-2010, 22:59   #5 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Amino asit 2000 mg ise, 4 tablet 8000 gram yani 8 gram verir. Amino asit tabletinin gerçek değeri ile hesap yapmalısınız. Yoksa 15.000 mg olduğunu iddia eden de vardı ama tabletin tekini tartsan 4 gram gelmiyor...

Alt 26-12-2010, 10:54   #6 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

Alıntı:
guardbody´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
standart her whey proteın içeriğinde bcaa bulunur.3 amino asit profilinden oluşur ve her whey içeriğinde bu 3 amino zinciri bulunur.leucine,ısolocine,valine.ayrıca 2 ölçek whey size sadece dünyanın en pahalı b..kunu yapma fırsatı verir okadar.standart bir whey proteinin 30 gramında (1 ölçek) 23 gram proteın bulunur.2 ölçeğinde 46 gram demektir.46 gram tek sefer için kullanamayacağınız bir oran anlamına geliyor.
Ne kadar alınmalı o halde ? Ben 1.5 ölçek kullanıyorum 35gr kadar protein ediyor. Dergilerde 2 ölçek yada 60gr diyor, forumda ki makalelerin birinde 50gr (protein değil 1.5 ölçek kadar tartıda )diyordu. Yine bir yazıda 25gr whey yeterli deniyordu. Yani bu konu muallakta gibi bir şey.

Alt 27-12-2010, 09:45   #7 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

Alıntı:
Dark Defender´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne kadar alınmalı o halde ? Ben 1.5 ölçek kullanıyorum 35gr kadar protein ediyor. Dergilerde 2 ölçek yada 60gr diyor, forumda ki makalelerin birinde 50gr (protein değil 1.5 ölçek kadar tartıda )diyordu. Yine bir yazıda 25gr whey yeterli deniyordu. Yani bu konu muallakta gibi bir şey.
protein tozunu antramandan sonra ve sabah kalkınca 1 ölçek al aminoyuda şimdilik sakla diet döneminde kullanırsın

Alt 28-12-2010, 07:53   #8 (permalink)

Alıntı:
Dark Defender´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
30-35 gramı tek seferde alman yeterli fakat bunu öğün öncesi veya hemen sonrasında almaman gerekiyor.vucut aç bulunduğu anda tüketirsen biyolojik değer yüksekliğine bağlı olarak tamamına yakını absorbe edilecektir.

Alt 02-01-2011, 20:09   #9 (permalink)

doğrudur.karbonhidrat kadar değil fakat aldığının bir kısmı yağa dönüşebilir.bu yüzden oranı bozmuyoruz.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil