Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri > Protein ve Amino asitler

LinkBack Seçenekler Stil

ürünleri nasıl kullanmalıyım
Alt 27-04-2008, 21:16   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 28 whisky67 is on a distinguished road
Standart ürünleri nasıl kullanmalıyım

arkdaşlar elimde ultimate glutamin ultimate creatin ve optimum whey var nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz.ben antrenman öncesi ve sonrası protein tozu alıyorum.off günlerde almıyorum.hergece yatarken glutamin kullanıyrum ve şuan yükleme dönemine girecem gece 12 den başlayarak altı saatte bir creatin alacam yorumlarınızı beklıyorum..

Alt 28-04-2008, 14:30   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Yüklemeyi altı değil dört saate bir yapabilirsin. O kadar çok beklemene gerek yok. Hem zamanı daha verimli kullanmış olursun. Kreatin yüklemesini tamamladıktan sonra, antrenman günlerinde antrenman öncesi ve sonrası şekline alabilirsin. Esas önemli olan alım zamanının, antrenmanın bittiği an olduğu belirtiliyor. Antrenman olmayan günlerde yemek ile birlikte öğlen ya da kahvaltı ile birlikte sabah alabilirsin bir servis (3-5 gr.) ürünü.

Protein tozunu antrenman bittiğinde Glutamine ile birlikte alırsan iyi olur. Ayrıca Glutamine'i yatmadan önce de alman fayda sağlar. Antrenman öncesi de öneriliyor bazı taraflarca ama o da çok pahalıya gelir her antrenman günü günde üç kez almak. Servis başına 3-5 gram yeterli olur. Tek seferde alınan fazla miktarda ürünün vücuttan çok geçmeden atıldığı belirtiliyor.

Alt 06-05-2008, 14:51   #3 (permalink)
turkesterone
Ziyaretçi

Öncelikle antrenman şiddetin çok önemli. Ciddi antrm. yapıorsan yemek aralarında da farklı yollar izleyebilrsin...

Kreatin yüklenmeni yaptığını var sayarak, antrm. öncesi 45 dak.ya da gün içinde aynı saatlerde... Ve antrm. sonrası en son olarak...

Protein tozunu 1 saat önce, istersen süt ile, ve antenman sonrası su ile hemen. Ve yatarken. Protein kullanırken amino da yanında kullanmanı tavsiye ederim. 45 dak. sonrasında...

Glutamine de twister'in dediği gibi, sonrası ve yatarken 1'er ölçek.

Antrenmana içi sıvı dolu bir mide ile girmemek için zamanını iyi ayarla...

Konu turkesterone tarafından (07-05-2008 Saat 12:45 ) değiştirilmiştir..

Alt 06-05-2008, 16:21   #4 (permalink)

Tecrübe Puanı: 47 Azazel is on a distinguished road

Antrenman öncesi protein tozu kullanmaman daha mantıklı, cebini yakmamış olursun. Tavuk falan yiyebilirsin. Protein tozu enerji içerikli değil ayrıca. Süt ile alman da pek fayda göstermeyecektir. Sütte şeker namına pek bir şey yok, laktoz pek işe yaramayacaktır. Antrenman sonrası da basit şeker içerikli bir sıvı ile al. İnsülini arttırmak antrenman sonrası çok önemli. Muz da yiyebilirsin. Vs... vs...

Alt 06-05-2008, 21:15   #5 (permalink)

O bizlerin de aklında var. Gümrük çok sorun çıkartıyor o konuda. Kaldı ki kargo ücretinde kolaylık yapmazsalar fiyatı yine yüksek oluyor.

Alt 07-05-2008, 08:23   #6 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 28 whisky67 is on a distinguished road

antrenmandan hemen sonra muz ve çikolata yiyiorum yaklaşık yarım saaat içinde eve gelip protein tozumu içiyorum daha sonra 4 tane yumurta beyazı yiyorum.

Alt 07-05-2008, 12:46   #7 (permalink)
turkesterone
Ziyaretçi

Alıntı:
Azazel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O bizlerin de aklında var. Gümrük çok sorun çıkartıyor o konuda. Kaldı ki kargo ücretinde kolaylık yapmazsalar fiyatı yine yüksek oluyor.
Buradan Okumanızı tavsiye ederim.. Yurtdışı ile alakalı gerekli bilgilendirmeyi yaptım..
Saygılarımla..

Bir de :) ayrıca antrm. oncesi protein tozuna gerek yok gibi bir cümle vardı..O konuda da.. Şunu demek isterim ki.. Yanlışım varsa düzeltin...

Kişinin günlük alması gereken protein miktari 200-300 gr. arasinda ise.. Bunun hepsini antrm. sonrasi giderecek değil..Oyle değil mi.. Antrm Oncesi de buna ihtiyaç vardır..
Teşekkürler.. O yüzden.. Proteini once alma.. gibi bir yaklaşım doğru değildir.

Konu turkesterone tarafından (07-05-2008 Saat 12:49 ) değiştirilmiştir..

Alt 07-05-2008, 16:05   #8 (permalink)

Tecrübe Puanı: 41 srht55 is on a distinguished road

Alıntı:
turkesterone´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buradan Okumanızı tavsiye ederim.. Yurtdışı ile alakalı gerekli bilgilendirmeyi yaptım..
Saygılarımla..

Bir de :) ayrıca antrm. oncesi protein tozuna gerek yok gibi bir cümle vardı..O konuda da.. Şunu demek isterim ki.. Yanlışım varsa düzeltin...

Kişinin günlük alması gereken protein miktari 200-300 gr. arasinda ise.. Bunun hepsini antrm. sonrasi giderecek değil..Oyle değil mi.. Antrm Oncesi de buna ihtiyaç vardır..
Teşekkürler.. O yüzden.. Proteini once alma.. gibi bir yaklaşım doğru değildir.
evet tamamen katılıyorum .protein alımı sadece antrenman sonrasına sıkıştırılmamalı.ama bir kg lık protein tozu almış bir kişi ben bunu nasıl kullanayım diye soruyorsa ve beklentisi o protein tozunun en azından 1 ay ona yetmesi ise başka care kalmıyo günde 1 ögün onunda idman sonrasına tavsiye ediyorum ben sahsen.
yani sadece ekonomik uygunluk acısından en mantıklı kullanım bu...

Alt 08-05-2008, 01:19   #9 (permalink)

Türkiye'de yaşıyorsunuz. Paranız bolsa haklısınız. O kadar rahat olsa ben de kullanırım günün her öğününde. Ben minimum kullanım ile maximum yarar açısından söylüyorum bunları. Evvela ilk kullanım evet antrenman sonrası olmalı. Buna karşı çıkan var mı? Yok. Sorun yok o zaman. İkincil kullanım önerim ise kahvaltı.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil