Yemeklerdeki yağ bloklayan Lif Chitosan
GNC den 120 capsüllük chitosan aldım..Deniz kabuklularından elde edilen bir lif kaynagı,,özelliği yemek esnasında alınan yağı absorbe ederek bagırsaktan atılmasına yardımcı olur, ayrıca birsürüde faydası varmış...iyi kolestrol seviyesini yukseltıyor...10 gun boyunca deneyeceğim...kullanım olarak 1000mg yemeklerden önce bol su ile alınması tavsiye ediliyor...
1 sefer kullandım henüz, çok açıktığım bir öglen yemeginden yarım saat önce aldım, o açgözlü halimden siparişleri verirken eser yoktu doygunluk hissi verdi, normal insanların yediği porsiyonlarda yemek yedim... chitosan haplar şişiyormuş midede, zaten 2 bardakta su içince aslında çokta şaşılıcak bir durum diyil...
Bu ürünü alırken aklımda bir kaç soru işareti vardı, satış danişmanı bayanda yardımcı olamadı, sizinlede paylaşım...
nasıl bir yapısal özelliği varki yağları bağlıyabiliyor, bu gibi ürünlerin chemical structure bilgileri olmasını beklerdim ki enzimlar nasıl bağlar oluşturuyor anlıyabilelim..
Bunu bilemediğimizden ötürüde chitosanların bütün yağları seçilik yapmadan bağladığını düşünmek zorundayım..peki bunun bir sakıncası varmı?
aklıma gelen ler şunlar ;
besinlerle aldığımız yağda çözünen A,D,E,K vitaminleride bir bakıma chitosan aldığımız zaman emilmeden çöpe gidicek.
ayrıca yarılanma zamanı gibi bir bilgi yok ama maden doğal bir ürün normal sindirim gibi düşünücem bunuda, yani 3-4 saat sonra butun chitosanlar yediğim ögündeki yağları absorbe etmiş bir şekilde bağarsakta olucak.
Benim gibi eger günde 2 defa omega3 kullanıyorsanız ,chitosan bunlarıda bağlıcağı için omega3 leri sabah kahvaltısıyla birlikte alıcaksınız yada yemek esnasında değil chitosan aldıktan min 3-4 saat sonra almanız lazım.
Bu ürün sadece kilo vermeye yardımcı olucak , çok büyük bir beklentim yok, çünkü yağları absorbe etsede , aynı öğünlerde gereğinden fazla karbonhidrat almışsam zaten onlarda yağ olarak depolanıcak...
ayrıca bazı ürünlerde chitosan lar ek maddelerle kombinlenmiş...L-carnetin, krom , c vitamini gibi....yani direk kilo vermeye yönelik hala getirmişler..benim ki sadece chitosan ama yarım tablet C vitamini ile etkisi artırmayıda düşünmüyor diyilim..
Akşam yemeklerinde diyilde sadece öğlen yemeklerinde kullanmayı düşünuyorum ki bu sayede aksamda omega 3 umu alabılırım, hemde butun yğlarımın bağlanmasını istemıyorum :D
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...keşke eczacı olsaymışım diyorum şimdi
|