Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Beslenme Destek Ürünleri > Yağ yakıcı ve Diyet Ürünleri

LinkBack Seçenekler Stil

CLA'mı Carnitine mi?
Alt 14-01-2008, 19:53   #1 (permalink)
felixxx
Ziyaretçi

CLA'mı Carnitine mi?

4 senedir vg ile ilgileniyorum. Forumun eski üyeleri bilirler çok kilo artışı sağladım kaslar ile. Ama son 1 senedir hedeflediğim kas sistemine sahip oldum daha da şişmeye niyetim yok ama biraz yağlanmaya başladım.. akşamları evde yemekten sonra derslerin başında oturuyorum hep hareketsizlikten tüm gün yaptığım spor boşa gidiyor sanki..

bir aydır düzenli koşu yapıyorum faydasını da gördüm ama bu yavaş hızla gidersem yaza yetişemeyeciğimi düşünüyorum. Aklımda yağ yakıcı kullanma fikri de yok değil..

carnitine'nin kasları da küçültebileceğini biliyorum kullanan bir arkadaştan..

sizlerin deneyimi varsa bu konuda bilgilerinizi bekliyorum..

Alt 14-01-2008, 22:27   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

l-carnitine kasları küçültmez, arkadaşın hatalı diyet yapmıştır. Ben CLA yerine L-Carnitine öneririm -kardio olmadan bir işe yaramaz.

Alt 15-01-2008, 08:18   #3 (permalink)
felixxx
Ziyaretçi

teşekkür ederim. Şimdilik yeşil çay extresi kullanıyorum, faydası kendini belli etmeye başladı azar azar da olsa. Yemek alışkanlıklarıma geçelim şimdi de..

Sabah
2 dilim kepek ekmeği + yağsız tuzsuz tulum peyniri + 2 yumurta beyazı

Öğlen
meyve suyu ile gnc unflavoured(aromasız) protein tozu...(bundan önce gnc gainer'dı)

Akşam

Eskiden pilav tavuk ikilisi vardı genelde ama artık tavuk göğüs artı bol salata yiyorum.. bir de yatmadan bir- iki saat önce yağsız süt...

:D

Alt 15-01-2008, 17:21   #4 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 35 LiFeGiVeR is on a distinguished road

Felixx,
bana sanki çok ağır bir diyet gibi geldi? 2dilim kepek ekmek ve sütteki karbonhidrat dışında doğru düzgün karbonhidrat yok.

Alt 15-01-2008, 17:45   #5 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

ikisini de kullandım ama cla dan verim alamadım. L-carnitine likit öneririm.

Alt 15-01-2008, 18:19   #6 (permalink)
felixxx
Ziyaretçi

Alıntı:
LiFeGiVeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Felixx,
bana sanki çok ağır bir diyet gibi geldi? 2dilim kepek ekmek ve sütteki karbonhidrat dışında doğru düzgün karbonhidrat yok.
birkaç şeyi eklemeyi unutmuşum. öğlen küçük bir öğün var aksam da meyve..bir de canım isterse gainer içiyorum

Alt 16-01-2008, 11:53   #7 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

Felix aşağıda vermiş oldugun diet bence vücut geliştirme yapan birine göre verimsiz olur.

yazdıklarından tahminen hesapladıgım kadarıyla günlük protein 70 gram civarıki bana göre bu miktarla yağın yanında kasta kaybetmen kaçınılmaz.

dietinde yağsız protein kaynaklarını arttırarak hiç değilse kilo başına 1 gramın altına inmemen gerekir.

Alt 17-01-2008, 15:10   #8 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 39 YASINADIN is on a distinguished road

sana tek tavsiyem vucudunu l carnitine alistirmaman, yuksek dozda l carnitine nin uzun sure kullanilmasi haliyle vucudun kendi l caritine uretimini durdurmasina neden oluyor, buda , disaridan l carnitine alimi kesildiginde vucut kendisi l carnitine uretmedigi icin dogal olarak yaglanmaya neden oluyor...omur boyu l carnitine kullanmiyacagina gorede bence daha dogal yollari denemende fayda var, zaten bu urunlerin hic biri mucize degil.

gunluk sivi tuketimini arttir, guluk yasantina daha fazla hareket sok(yurume yada fiziksel is yapma), icinde yag cesitleri yada rafine seker olan butun gıdalardan uzak dur(kola,gazoz,hazır meyve sularinda rafine seker vardir),her gun mutlaka en az 30 dk ip atla yada hafif tempo kosu yap.vucut yag yakimina kosuya basladinkdan 15 dk sonra hazir olur, geri kalan 15 dk dada yag yakarsin...bunlari yaparsan zaten l carnitine e ihtiyacin kalmiyacak...

Konu YASINADIN tarafından (17-01-2008 Saat 15:16 ) değiştirilmiştir..

Alt 18-01-2008, 12:03   #9 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Doğru besleniyormuyuz , kilo alma , kilo verme diyetleri , karbonhidrat ve protein yüklemeleri konulu bir makale hazırlıyorum. Beslenme konusunda yetersiz olanlar diyete vs. girmeden önce bir kaç gün beklerse daha iyi olur. 20 sayfa kadar olunca ancak hazır olur. ;)

Alt 18-01-2008, 12:14   #10 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 39 YASINADIN is on a distinguished road

cok iyi olur arson,insanlar yanlis beslenip çareyi l carnitine yada cla gibi yan urunlerde ariyor , halbuki bu cok yanlis, diet ,kardio duzenli beslenme dinlenme hareketli yasam vs vs bunlar olmadan l carnitine yada cla gibi urunlerin hic bir faydasi olmadigini bilmek lazim...

Bookmarks

Tags
cla, l-carnitine, yag yakici

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil