Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

kilo alma sorunu
Alt 18-10-2008, 02:41   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 kartel01 is on a distinguished road
Standart kilo alma sorunu

merhaba arkadaşlar benim boy 1.77 kilo 69. bu spora her defasında kilo almak amacıyla son 4 sene içinde yaklaşık 4-5 defa başladım herdefasında çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kaldım.her çalışma doneminde ilk 2 ay dışında hiç verim alamadım genellikle ilk 2 ayda aldıgım kilo 5 sonraki aylarda boşa kurek çekmiş olyorum.bu tıkanıklıgın nedenini bulmam gerek bana yardımcı olabilr misiniz gecen hafta salona tekrar başladım bu arada

Alt 18-10-2008, 02:44   #2 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 kartel01 is on a distinguished road

bu arada yaş 27

Alt 18-10-2008, 10:11   #3 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

bu gayet normal bir durum.kilo alma hızın tabıkı zamanla yavaşlayacak her ay aynı kiloyu alamazsın ve bu bırakıp başlamak senin gelişimini engeller.o yüzden ara vermeden duzenlı 1 yıl bu sporu yap istediğin kiloyu emin ol alıcaksın.

Alt 17-12-2008, 10:20   #4 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 Alger is on a distinguished road

bence 2 ayda 5 kilo fazla gibi sizcede öyle değilmi beyler

Alt 17-12-2008, 11:56   #5 (permalink)
Bodybuilding Newbie

Tecrübe Puanı: 26 kin_taro is on a distinguished road

bu işin normali haftada 300-500gr dır 2 ayda alınması gereken max 4 kilo civarıdır 5 kilo biraz fazla gözüksede normal bi deger aslnda cunku bunye ilk defa kilo almaya basladıgı iicn cabuk alacaktır kiloyu aynı kilo vermekte oldugu gibi ilk baslarda kiloları cabuk verirken ilerleyen etaplarda kilo vermek gitgide zorlasır

Alt 31-12-2008, 22:43   #6 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road

4 ayda 750 gram alan hocalarım var:)

Alt 05-05-2009, 10:43   #7 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 sdsby is on a distinguished road

Öncelikle ilk mesajım bu, herkese merhaba.

Yaşım 28, bu spora 4 yıl önce başladım.1,86 boyunda ve 59 kilodaydım.Evet yanlış duymadınız sadece 59.Boyuma göre çok cılız, incecik, duruş bozukluğu olan bir insandım anlayacağınız.O kadar yemek yememe, kilo aldırıcı vb.. kullanmama rağmen bir türlü kilo alamıyordum.Tabi kendine güvenim, psikolojim hak getirene.İçine kapanık asosyal bir insandım.Hayatımın tek amacı kilo almaktı:)Derken hiç aklımda yokken bu spor, bir gün salonun önünden geçerken son çare olarak attım kendimi içeri:)

Düzenli olarak çalıştım, ilk iki ay sonunda 1,5 kilo aldım, hayal kırıklığıydı, bana göre azdı tabi, hemen gözle görülür bir şekilde kilo alacağımı zannediyordum.Ama kilodan ziyade şunu farkettim, psikolojimin düzeldiğini farkettim,kendime güvenimin geldiğini farkettim ve devam ettim.İlk sene sonunda 70 kilo oldum.Ama artık tartıya bakmıyordum bile, çünkü beni mutlu eden şey çalışmaktı.4 sene zarfında, ara vermek zorunda kaldığım 1 sene hariç, 3 senedir düzenli olarak salondayım.Şu anda 81 kiloyum.

Belirtmek istediğim, kilo almak isteyen arkadaşlar, hemen kilo alacağım, süper bir vücuda sahip olacağım diye düşünmeyin.Düzenli olarak çalışıldığında, istediğiniz ideal kiloya muhakkak ulaşırsınız emin olun.Bünye meselesi birazda, kimi gerçekten su içsem yarıyor misali kilo aldıkça, kimi bünyeler (benim gibi) ne kadar yerse yesin kilo alamıyor.Aynı şey kilo vermekte de geçerli.Sözün özü, düzenli çalışıldığı zaman, hedefe varılıyor arkadaşlar.Saygılar.

Alt 05-05-2009, 10:49   #8 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

@sdsby
ilk defa ilk mesajında böyle güzel şeyler yazan bir arkadaşımıza rastlıyorum teşekkürler. ilk ay 1,5kg bence yeterince iyi bir kilo tabii bilinçli olmayan bünyeler ilk ayda 10kg almak gibi büyük bir hayale kapılıyor ki 1yılda ortalama 8-10 kg aldığımızı düşünürsek bu çok uçuk bir rakam olur.
Benim de ayrıca önerim gerçekten kilo alamıyıorsanız önce bir test yaptırın troid hormonunun fazla çalışması da buna neden olur.

Alt 05-06-2009, 07:54   #9 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 savasmeral is on a distinguished road

Alıntı:
sdsby´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle ilk mesajım bu, herkese merhaba.

Yaşım 28, bu spora 4 yıl önce başladım.1,86 boyunda ve 59 kilodaydım.Evet yanlış duymadınız sadece 59.Boyuma göre çok cılız, incecik, duruş bozukluğu olan bir insandım anlayacağınız.O kadar yemek yememe, kilo aldırıcı vb.. kullanmama rağmen bir türlü kilo alamıyordum.Tabi kendine güvenim, psikolojim hak getirene.İçine kapanık asosyal bir insandım.Hayatımın tek amacı kilo almaktı:)Derken hiç aklımda yokken bu spor, bir gün salonun önünden geçerken son çare olarak attım kendimi içeri:)

Düzenli olarak çalıştım, ilk iki ay sonunda 1,5 kilo aldım, hayal kırıklığıydı, bana göre azdı tabi, hemen gözle görülür bir şekilde kilo alacağımı zannediyordum.Ama kilodan ziyade şunu farkettim, psikolojimin düzeldiğini farkettim,kendime güvenimin geldiğini farkettim ve devam ettim.İlk sene sonunda 70 kilo oldum.Ama artık tartıya bakmıyordum bile, çünkü beni mutlu eden şey çalışmaktı.4 sene zarfında, ara vermek zorunda kaldığım 1 sene hariç, 3 senedir düzenli olarak salondayım.Şu anda 81 kiloyum.

Belirtmek istediğim, kilo almak isteyen arkadaşlar, hemen kilo alacağım, süper bir vücuda sahip olacağım diye düşünmeyin.Düzenli olarak çalışıldığında, istediğiniz ideal kiloya muhakkak ulaşırsınız emin olun.Bünye meselesi birazda, kimi gerçekten su içsem yarıyor misali kilo aldıkça, kimi bünyeler (benim gibi) ne kadar yerse yesin kilo alamıyor.Aynı şey kilo vermekte de geçerli.Sözün özü, düzenli çalışıldığı zaman, hedefe varılıyor arkadaşlar.Saygılar.
İşte işin özü bu tebrik ederim arkadaşım bu spor insanı rahatlatıyor öz güvenini yerine getiriyor 2003'de yapmıştım daha sonra askerlik nedeniyle bıraktım daha sonra tekrar başlamak kısmet olmadı şimdi yeniden başlıyorum spor salonunda geçen dakikalar benim için çok keyifli adeta kendimi tanıyorum kendime geliyorum bütün dertlerden sıkıntılardan uzaklaşıyorum egzersiz sonrası sanki başka bi adamım bir daha büyük konuşmiyim ama bırakmayı düşünmüyorum

Alt 16-06-2009, 18:47   #10 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 ZaiL is on a distinguished road

Ya bu işin hapı filan yokmu :D yaşım 20 boyum 1.74 kilom 56 kol kemiklerim cok ince ...Bende çok şekilsiz cılız biriyim yani.okadar cok yiyiyorum ki yinede alamıyorum önerileriniz nedir... Doktor müdahalesi gerekli kesin bana :D

Konu ZaiL tarafından (16-06-2009 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil