Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

vücut geliştirme (yeni)
Alt 21-05-2009, 02:39   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 tech9nine is on a distinguished road
Standart vücut geliştirme (yeni)

Arkadaşlar,, spor salonuna yeni başlıyorum ve kesinlikle bu spora sonuna kadar devam edicem.. öncelikle ilkokul dönemlerimden beri birçok spor dalıyla ilgilendim.yaşım 21,askerden yeni geldim.76 kilo ile askere gittim,67 kilo ile geldim.!! askerligimi dağ komando okulunda yaptım. yemeklerle ilgili problemlerim ve sigaraya başlamam nedeniyle epey kilo verdim.askerden sonra şuan sigara içmiyorum.beslenmeme dikkat ediyorum,birkaç gün sonra salon çalışmalarınada başlıycam.vücudum spor yapmaya uygun,sporla birlikte iyi beslendigimde kısa zamanda kilo açıgımı kapatabilirim.benim ögrenmek istedigim,iyi çalışma ve beslenmeyle 3ay içerisinde kas yapımı nekadar degiştirebilirim.3'ay içerisinde dış görünüş ne derece degişir.3'aydır çalışıp aldıgı sonucu resimlerle paylaşan arkadaşlar varmı forumda? son olarak, 3'ayda alabilecegim maksimum kilo kaç olabilir? lütfen yardımlarınızı bekliyorum.!! NOT; neden üç ay diye sormaayın lütfen:)) sadece bu süre içerisinde alıcam sonucu merak ettigim için üç ay.!! biran önce taş gibi olmak gibi saçma sapan bir amacım yok zaten.!! sonuna kadar bu spora devam edicem.!!

Alt 21-05-2009, 02:45   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Benim zayıf yapılı bir arkadaşım ilk ayında 6 kilo aldı. Ama antrenmanlarıyla ben ilgilenmiştim, aynı salona gidiyorduk sonuçta ve beslenme tavsiyelerine de uydu. Yani bu 3 ayda kaç kilo alınır göreceli bir şey. Senin yapın uygun olsa bile antrenmanı ne derece verimli yaptığın ve ilk ayların nimetini ne ölçüde değerlendirdiğin önemli.

Alt 21-05-2009, 03:13   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

yani başlangıçta ilk ayda 6 kilo alması, beraberinde başka problemlerde getirmiyor degilmi? örnegin ben beslenmeme ve çalışmama dikkat edersem ilk 3'ay içerisinde 10-15' kilo alabiliyorsam bu benim için normal sayılabilirmi? çalışmayla birlikte aldıgım bu kilolar,hafif kaslımı,yoksa yaglı bir görünümmü oluşturur:?

Alt 21-05-2009, 07:09   #4 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Herkes bir değildir, sen kaç kilo alırsın bilemem. Yağ değil elbette kas kilosu, yoksa vücut geliştirme yapmaktansa çikolata şeker yiyerek de kilo alınabilir.

Alt 21-05-2009, 15:43   #5 (permalink)
Bodybuilding Member

peki dış görünüşte bir farklılık elde edermiyim? vücutta fark edilir bir gelişme olurmu bu sürede.!! birde 3'ay çalışıp elde ettigi vücut tipini paylaşabilecek arkadaşlar varmı forumda.!! BB'eger sende bana yapabilecegim vücüt hakkında resimler ekleyebilirsen sevinirim:!!

Alt 21-05-2009, 16:38   #6 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

Alıntı:
tech9nine´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yani başlangıçta ilk ayda 6 kilo alması, beraberinde başka problemlerde getirmiyor degilmi? örnegin ben beslenmeme ve çalışmama dikkat edersem ilk 3'ay içerisinde 10-15' kilo alabiliyorsam bu benim için normal sayılabilirmi? çalışmayla birlikte aldıgım bu kilolar,hafif kaslımı,yoksa yaglı bir görünümmü oluşturur:?
6 ayda o kadar kilo alamazsın, kas olarak herşey yerinde ise maksimum 2,5 -3 kg olacaktır tabii ortalama bir insan için bu ,genetik mucize isen değişir. kas yağ dengeli olarak 3-3,5 senede doğru çalışma ve kaliteli beslenme ile 20-22 kg artış sağlaman mümkün ki arson arkadaşımız var buna örnek olarak.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil