Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

BB Yeni Başlangıç ve Beslenme Programım
Alt 06-07-2009, 09:22   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 17 charcharodon carcharias is on a distinguished road
Standart BB Yeni Başlangıç ve Beslenme Programım

Arkadaşlar selam... Bugün itibarıyla 4. haftaya giriyorum bu sporda... Ağırlık antremanlarımda bugün başlayacak, öncesinde kardiyo-bel-sırt ve mide hareketleri ile başladım...
1.78 - 80kg'ım... 5 kg fazlam olduğunu düşünüyorum ve malesef onlarda karın bölgesinde.. Yani amacım önce 75'e inip sonra aynı kütleyi kas olarak kazanmak ama henüz bir kilo verme söz konusu değil.. Ben size beslenme programımı yazayım, sizde bana yardımcı olun :)

6:50 2 adet yumurta (tek sarılı) ve 100gr lor ile omlet

9:30 100gr kornflex veya 100gr yulaf ezmesi (kayısı suyu ile)

12:00 100-150gr tavuk göğsü (yağsız teflon tavada), 100gr yağsız yoğurt, bir domates, bir salatalık, bol roka ve 1 dilim kepek ekmeği

15:00 80gr yağı süzülmüş ton balığı

16:30 Bir kaşık bal ve bir avuç kuru üzüm karşımı

18:30 - 20:00 Antreman

Antreman sonrası 300ml %100 portakal suyu

21:00 Zeytinyağlı ve hafif bir akşam yemeği, 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim karpuz veya kavun

Buna göre yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim...

Alt 06-07-2009, 10:28   #2 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 58 ronnie_utku is on a distinguished road

ilk önce forum kuralarını oku

Alt 06-07-2009, 10:48   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

GYM-CENTER forumlarına yeni üye olan veya yeni mesaj yazmaya başlayan ama kendini tanışma bölümünde tanıtmayan üyelerin açtıkları başlıklar gerekli görülürse yöneticiler tarafından kilitlenebilcek , üye tanışma bölümünde kendisini tanıtmadığı takdirde üyeliği silinebilecektir .

Sanırım bundan bahsediyorsunuz; olabilir gözümden kaçmış olabilir, atlamış olabilirim, insanlık hali bu, makina değiliz sonuçta...
Yinede her ne olursa olsun bu durum kaba ve emir kipi şeklinde bir mesaj gerektirmez... Siz de ilk önce insanlarla nasıl tatlı dille iletişim kurulur onu öğrenin...

Alt 06-07-2009, 11:56   #4 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 58 ronnie_utku is on a distinguished road

arkadaşım burada herkez arkadaş, kalabalık ve karışık bir site değil o yüzden bu gibi cümlelerde alınganlık göstermene gerek yok. €mir verme gibi bir durum ve karsındakını kucumseme gibi şeyler söz konusu değil.önce forum kurallarını oku demek seni yanlışından vazgeçirmekdir.teşekkür ediceğine yazdığın cümleye bak.

Alt 06-07-2009, 12:10   #5 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Boyuna oranla 10kg kadar fazlan var. Amacın 70in altına inmek olsun. Diyet sonrası vücut geliştirmeye başlayacaksan fit bir vücutla başlamak en ideali. 9.30 u kahvaltıya kaydır ve sütle tüket. 9.30 da büyük bardak ayran iç. ton balığının yanına 2 dilim light ekmek ekle. 16.30 u çıkart yerine meyve salatası ekle.

Alt 06-07-2009, 12:42   #6 (permalink)
Bodybuilding Member

Önerliler için teşekkürler, kilo vermeye çalışıyorum ama şu an için pek bir ilerleme kaydedemedim... Bal ve kuru üzüm karışımıda antreman sırasında enerji vermesi içindi çünkü tüm gün çalışıp antremana öyle gidiyorum ve normal olarak enerji kayıpları yaşıyorum... Süt yerine kayısı suyuda karaciğeri desteklemek için di ama sütlede devam edebilirim eğer daha uygunsa...
Bu arada küçük anlaşmazlıkta arka planda kalsın, olur böyle şeyler arada...

Alt 06-07-2009, 12:47   #7 (permalink)
Moderator

Antrenman öncesi enerji problemi yaşıyorsan başlamadan yarım saat önce 1 powerade iç yada bir avuç kuru üzüm ye. ama kompleks karbonhidrattan yoksun bir beslenmede antrenmanda zorlanman normal. şekerli şeyler yerine pirinç , yulaf makarna gibi gıdalara önem ver. karaciğerin içinse benexol yada apikobal b complex kullanabilirsin.

Alt 06-07-2009, 13:21   #8 (permalink)
Bodybuilding Member

Haklısın, öğle yemeğine yazmamışım ama pirinç ya da makarna ekliyorum tavuğun yanına... Yulaf ezmesini ise gün aşırı alıyorum, kornflakes ile dönüşümlü...
2. ay başında L'carnitine almayı düşünüyorum, protein tozunu ise 6. aydan sonra...

Alt 06-07-2009, 13:31   #9 (permalink)
Moderator

iyi olur. l-carnitine yanına cla da al. kompleks karbonhidrattan da korkma. haftada bir gün de karbonhidrat yüklemesi yap ve günlük kafein tüketiminde 600mg a kadar çık.

Alt 06-07-2009, 14:14   #10 (permalink)
Bodybuilding Member

Kafein almam daha öncede önerildi ama nasıl alacağımı bir türlü bilemedim, yani direk nescafe ile mi yoksa başka bir yol ile mi karar veremedim...
Hatta antremandan yaklaşık 30 dakika önce al demişlerdi...

Edit; Hocam nickine şimdi dikkat ettim, sen 'Arson' musun, donanım haberdeki eski Arson...

Konu charcharodon carcharias tarafından (06-07-2009 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil