Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

İlk Egzersiz Programlarım
Alt 07-07-2009, 15:57   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 19 charcharodon carcharias is on a distinguished road
Standart İlk Egzersiz Programlarım

V.G. 'ye başlayalı 3 hafta oldu, bu hafta bir ay tamamlanıyor... Her ağırlık programı öncesi kardiyo ve bel-sırt-karın (dönüşümlü olarak) egzersizlerim var...
Şu an kullandığım iki program var, ilki;

Göğüs Pres 4x10
ButterFly 4x10
Çene Altı Çekiş 4x12
Halterle Kanat 4x10
Sırta Çekiş 3x15
Sırt Pres 4x10

İkinci programda ise omuz ve kol var... Haftada dört gün gidiyorum... programları salondaki hocam yazdı... Sizlerinde öneri ve tavsiyelerinizi almak isterim ;)

Alt 07-07-2009, 16:06   #2 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

Bu hocan hoca değil de öğrenci bile olamaz bu nasıl bir program anlayışı gerçekten bunları görünce kızmamak elde değil.Başdan sağmak için uydurk programlar hazırlıyorlar.zaten verdiği program 2 saat de bitiyor ve çorba etmiş.sana önerim sitede bulunan başlanıç seviyesındekıler ıcın olan programı bulup uygulaman.

Alt 07-07-2009, 16:14   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

Dostum şimdi ben adama nasıl diyim; senin programını beğenmedim, bunu da netten buldum diye :D
Bu arada henüz v.g. hakkında çok fazla bilgim olmadığı için yok bu böyle şu şöyle gibi iddialarım yok ama adamın verdiği program bu işte...
Hani acemi biri olsa tamam diycemde, kısaca kendisinden bahsetmek gerekirse 36 yıldır bu işin içinde (53 yaşında), 3. kademe antranör, aynı zamanda akedemisyenlik yapıyor ve yurtdışı bröveleri var... Bunun yanısıra öğrencileriyle Türkiye içi şampiyonluklarda dereceleri var... Ama beni başından savmak için böyle bir program hazırladıysa bilemem...

Edit; Ayrıca dediğim gibi bu antremanı 1 saat 10 dakikada tamamlayacak 3 haftalık öğrenci varsa buyursun tamamlasın... Resmen 1,5 - 2 saat arası sürüyor...

Edit2; Halterle kanat dediğim ayakta popo dışarı elinizde halter karın bölgenize doğru çektiğiniz değil, raylı oturak üzerinde ayakları karşıya dayayarak yapılan (kürek tarzı) haraket...

Konu charcharodon carcharias tarafından (07-07-2009 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir..

Alt 07-07-2009, 16:29   #4 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Başlangıç Seviyesindekiler İçin Adaptasyon Programı buradaki programı uygula. haftada 3 gün birergün arayla çalış , setleri arası dinlenmen 1 dakikayı geçmesin. Ağırlık çalışmadığın günlerde de 50 dk kardio çalışırsın.

Alt 07-07-2009, 21:16   #5 (permalink)
Iron Man

ronnie_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 60 ronnie_utku is on a distinguished road

Alıntı:
charcharodon carcharias´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum şimdi ben adama nasıl diyim; senin programını beğenmedim, bunu da netten buldum diye :D
Bu arada henüz v.g. hakkında çok fazla bilgim olmadığı için yok bu böyle şu şöyle gibi iddialarım yok ama adamın verdiği program bu işte...
Hani acemi biri olsa tamam diycemde, kısaca kendisinden bahsetmek gerekirse 36 yıldır bu işin içinde (53 yaşında), 3. kademe antranör, aynı zamanda akedemisyenlik yapıyor ve yurtdışı bröveleri var... Bunun yanısıra öğrencileriyle Türkiye içi şampiyonluklarda dereceleri var... Ama beni başından savmak için böyle bir program hazırladıysa bilemem...

Edit; Ayrıca dediğim gibi bu antremanı 1 saat 10 dakikada tamamlayacak 3 haftalık öğrenci varsa buyursun tamamlasın... Resmen 1,5 - 2 saat arası sürüyor...

Edit2; Halterle kanat dediğim ayakta popo dışarı elinizde halter karın bölgenize doğru çektiğiniz değil, raylı oturak üzerinde ayakları karşıya dayayarak yapılan (kürek tarzı) haraket...
Sana şöyle izah edeyim piyasada bir sürü kişi var salon sahibi.belge almak çok kolay samsundan örnek verim 10 tane spor salonu varsa yarısının hocası yok sahıbi de dahil.Belgelere kafayı takma turkıyede belge almak çok kolay.SEn kendi ağzınla diyorsun 1.5 2 saat suruyor dıye sence bu spora yenı baslayan bırısıne böyle karışık ve uzun anlamsız bir program veren kişi nasıl olurda hoca olur.Herkezin hocalığı kendine ama belli başlı kurallar var. onalara uymak lazım.sen arsonun dediği gibi programı değiştir.senelerin böyle kişiler yuzunden heba olmasın.

Alt 07-07-2009, 21:23   #6 (permalink)
Moderator

Alıntı:
ronnie_utku´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sana şöyle izah edeyim piyasada bir sürü kişi var salon sahibi.belge almak çok kolay samsundan örnek verim 10 tane spor salonu varsa yarısının hocası yok sahıbi de dahil.Belgelere kafayı takma turkıyede belge almak çok kolay.SEn kendi ağzınla diyorsun 1.5 2 saat suruyor dıye sence bu spora yenı baslayan bırısıne böyle karışık ve uzun anlamsız bir program veren kişi nasıl olurda hoca olur.Herkezin hocalığı kendine ama belli başlı kurallar var. onalara uymak lazım.sen arsonun dediği gibi programı değiştir.senelerin böyle kişiler yuzunden heba olmasın.
Federasyon zırt pırt kurs açıyor bankaya 600 tl kurs ücreti + 90 tl kayıt ücreti yatırıp 10günlük kurs sonunca antrenör sertifikanı eline alıyorsun :D

Alt 07-07-2009, 21:52   #7 (permalink)
Bodybuilding Freak

delizuğaşi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 28 delizuğaşi is on a distinguished road

burada daha önce de bahsetmiştim. salonlar vg den anlamayan antrenörlerle dolu. adam tenis okumuş akademide gelmiş sertifika almış vücut geliştirme uzmanı yazmışlar bir de kokartına.

Bu sporda bi adam antrenör olacaksa önce kendi çok sağlam bir vücuda sahip olacak ki başkalarına da örnek olabilsin, öğretebilsin. Sırf net üzerinden takip ederek bile burada özellikle ARson dan sayısız faydalı bilgi öğrenmişimdir.
Vücut geliştirme de sistemler sürekli değişiyor ve bundan 20 yıl önce geçerli olan hiçbir sistem bugün kullanılmıyor, bu nedenle sanırım hocan 36 yıldır bu sporla uğraşmanın verdiği rehavetle ya çok sıkıldığı için baştan savmış ya da 2. ihtimali düşünmek bile istemiyorum :)

foruma takıldıkça faydalı bilgiler edineceğine eminim.

Alt 08-07-2009, 10:27   #8 (permalink)
Bodybuilding Member

Arkadaşlar işte bu da ikinci program;

Ön Omuz Press 4x10

Omuz Başı Yanlara Açış 4x8

Halterle Pazu 4x10

Scott Pazu 4x8

Halterle Arka Kol 4x8

Yatarak Arka Kol 4x8

+ tabiki kardiyo ve mide hareketleri....

Dönüşümlü olarak birinci programla bu program haftada 4 gün...

Alt 09-07-2009, 19:28   #9 (permalink)
Moderator

Ben yine de Düzgün bir adaptasyon programı ile başlamanı öneririm. İyi hazırlanmış bir adaptasyon programı ilerleyen zamanlardaki gelişimini de olumlu yönde etkiler.
Aslında ben burada hocaya suç bulmuyorum çünkü yeni başlayan bazı arkadaşlar hocanın verdiği doğru dürüst adaptasyon programını beğenmeyip "bu nasıl iş yarım saat çalıştırdı hiç yormadan gönderdi (başından savdı)" gibi cümleler kuruyorlar tabii hocada bu durumdan usanmış olacak ki ilk ayda yorulacağı ve yarım saatten uzun sürecek bir program verip tatmin olmalarını sağlıyor.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil