Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

Yeni Başlıyorum (Hemen değil, "sağlıklı" kilo almak istiyorum) Her tavsiyeye açığım.
Alt 14-03-2010, 21:03   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 cruzer4 is an unknown quantity at this point
Standart Yeni Başlıyorum (Hemen değil, "sağlıklı" kilo almak istiyorum) Her tavsiyeye açığım.

Herkese Merhaba!
Öncelikle şunu söylemeliyim yaptığınız iş/spor bence en fazla saygıyı hak eden sporlardan biri ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sorunuma gelicek olursak;

22 yaş
1.74 cm boy
53 kg ağırlık

(bu 5-6 yıldır böyle hiç değişmedi.)

Kilo almak istiyorum (hızlı falan değil, sağlıklı, yağsız, kaslı bir biçimde).
Vucüdumda neredeyse hiç yağ yok. Yemek yemekten zerre zevk alan bir adam değilim. Çoğu kez zorla yemişimdir. İstersem (ya da üşenirsem diyelim) öğünler arası 10-15 saat durabiliyorum. Kahvaltı yapmıyorum. Metabolizmam çok hızlı. Çok az yiyorum (sanırım midem küçük), fazla yediğim zaman midem bulanıyor. Ama istersem 2 saat sonra tekrar yiyebiliyorum (ki bunu genelde yapmam). Üniversite öğrencisiyim, öğrenci evinde kalıyorum ve takdir edersiniz ki dengesiz beslenip, düzensiz uyuyorum. Sigara kullanıyorum. (3 günde 1 paket civarı) Tüm bu olumsuzlukların farkına geç te olsa vardım ve bu yüzden vücud geliştirme sporuna başlamayı düşünüyorum. Okulumun mükemmel bir salonu var rahatlıkla gidebilirim. Destekleyici olarak "Optimum Nutrition Serıous Mass Chocolate 3lbs. Weight Gainer" almayı düşünüyorum.

Program, Beslenme, Destekleyici vs. her türlü tavsiyeye şiddetle açığım ve yol göstermenize ihtiyacım var. Şimdiden hepinizi teşekkür ederim.

Alt 19-03-2010, 15:32   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

merhaba cruzer4,

kilo alamamanın sebeplerini zaten yazmışsın, beslenme alışkanlıklarını değiştirmezsen spora başlamanın sağlıklı kilo almak anlamında hiç bir getirisi olmaz. sağlıklı kilo almak istiyoran düzenli beslenmelisin günde en az 4 öğün
protein ve karbomhidrat almalısın. midem küçük dolayısıyla fazla yiyemiyorum dersen daha az ama daha sık beslenebilirsin günde 6 sefer gibi.

bu sporun ana besin kaynagı pirinç ve tavukturki öğrenci için hem maddi
anlamda alması kolay hemde pişirmesi.

beslenmeni düzene sokmazsan alaçağın ürünlerin hiç bir faydasını göremezsin.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil