Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

Ufak Bi Maruzat =)
Alt 22-03-2010, 22:16   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 godblessme is an unknown quantity at this point
Standart Ufak Bi Maruzat =)

Oncelikle Buraya Zaman Ayırıp Bakıpta Cevap yazan kucuk ve buyuklerime te$ekkürlerimi sunup maruzatıma geçiyorum..

VGM icin beslenme programlarını okudum fakat bana uyucak hicbiri yok gibi $oyleki Izgara Urunleri Sunan Bi yerde cali$iyorum ve kahvaltı etme gibi bi lüksüm yok yani sabah sadece corba icebiliyorum (tavuk suyu mercimek yada ezogelin) yanındada 1 dilim kepek ekmeqi yanında 1 adet yumurta (ha$lanmı$)yiyiyorum... Diqer oqunumdede 1 porsiyon ızgara kofte(110 gr) Zeytinyaqli Salata (havuc marul kırmızı halana salata domates) 300 Ml ayran 1 adet yumurta ha$lanmı$ ve ba$kada yemek yemiyorum en azından $imdilik cunku kilo vermeye uqra$iodum ki sanırım kıvama geldim (boy 1.73 kilo 75 di $u ara 69.5 kiloya kadar du$tum) ayrıca bulunduqum ilcede haremlik selamlık bi durum soz konusu olduqu icin haftada 3 gun spor salonuna gitme $ansımız var (salı per$embe cumartesi) yediklerim protein icin yeterli olabilirmi(bu arada ızgara kofte yaqlı diyen arkada$lar olabilir ama i$in ustalıqınıda yaptıqım için iç yaq dı$ında herhangi bi yaq yok) calı$ma sistemim ve yediqim yemekler nasıl olmalidir neler cali$abilirim yardımcı olursanız cok sevinirim...(bayaqı uzun oldu ama ho$gorun =) )

Alt 22-03-2010, 23:41   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

3. bir öğün eklemeli ve sabah kahvaltısını da güçlendirmeliyiz. Kilo vermek için 2 öğün yemek mantıklı bir seçim değil. Salatadaki zeytinyağını da çıkartıp, salatayı söğüç olarak yeseniz daha faydalı olur.

1 bütün yumurtada ortalama 6 gram protein var (Sarısında 3, beyazında 3 olmak üzere). Ancak siz bir günde 2 taneden fazla bütün yumurta yemeyin. Sabah kahvaltısında 30 grama yakın protein almak için oraya 3-4 yumurta beyazı daha ilave edip, yanına yağsız beyaz peynir ekleyebilirsiniz. Bu şekilde kahvaltıda güçlendirme yapın. Artık bu da sizin imkanlarınıza bakıyor, evde kendiniz pişirip yanınızda götüreceksiniz veya supplement alacaksınız.

Öğle yemeğinde protein açısından bir sıkıntı yok. Akşam da 150 gram kadar tavuk göğüsü ızgarası yerseniz fena olmaz.

Olmaz şartlar müsait değil diyorsanız o zaman beslenme kolaylığı sağlayan sporcu destek ürünlerine yönelebilirsiniz.

Bir de kilo vermek sadece beslenmeye bağlı değildir, kardio yapmayı da ihmal etmeyin. Gün içerisinde yeşil çay için ve günde 2 defa 200 mg neskafeyi şekersiz olarak su ile birlikte yutun. Bunlar metabolizmayı hızlandırarak diyetinize yardımcı olur.

Salona 3 gün gitmeniz yeterli. Standart bir parçalı program uygulayabilirsiniz, ki forumumuzda örnekleri mevcut. Eğer kafanızda belirli bir şey yatmazsa onu da ayrıca bir başlık altına inceler veya size forumdan hazır bir örnek tavsiye ederiz.

Kolay gelsin.

Konu BB tarafından (22-03-2010 Saat 23:45 ) değiştirilmiştir..

Alt 23-03-2010, 00:03   #3 (permalink)
Bodybuilding Member

abi ilgilenip cevap yazdıqın için te$ekkür ediyorum ama sorun te$kil eden olay bizdeki tavukların hepsi soslu yani $u $ekilde zeytinyaqı ve kırmızı biber(ozel sos) ve acikcasi hiç kahvalti ali$kanliqim olmadıqı gibi 3.öğün ali$kanliqimda yok 2.öğünü yani (oqlen diyelim) onu 5 gibi yiyebiliyorum ve bi daha yemek ihtiyacı duymuyorum... he eklemeyi unuttuqum bi durum daha var vitamin $urubu kullanıyorum seven seas sanırım doqru hatirliosam eqer balık yaqı ozu ve çe$itli vitaminler var. peki beslenme $artlarını kolayla$tıran hangi ürünleride kullanabilirim :D

Alt 23-03-2010, 00:49   #4 (permalink)
BB
Süper Moderatör

Beslenme ürünleri destek içindir, eğer günlük beslenmenizi oturtmazsanız ondan verim alamazsanız.

Soslu ızgarada herhangi bir sakınca yok, aynen devam edin.

Yeni başladığınız için en azından 3 öğün yemelisiniz, vücudunuz gelişip ihtiyaçlarınız arttıkça öğün sayınızın da artması gerekiyor. Yani 6 ay çalıştığınızda artık bunu 4 öğüne çıkartmanın vakti gelmiştir gibi tahmini bir şey söyleyebiliriz. Aslında en başında beslenmeye daha fazla önem verip çok daha fazla yol katedilebilir ama her şey alıştıra alıştıra diyelim.

Madem vücut gelitşirme yapıyorsunuz: o zaman 3 öğünü hakkıyla yemeniz gerekir. Kısaca o öğün eklenecek ;) Merak etmeyin yağ eriterek kilo verme sürecinizi sekteye uğratmaz, tam tersine faydası dokunur.

Alt 23-03-2010, 00:50   #5 (permalink)
BB
Süper Moderatör

Ürün konusuna gelince başlangıç için bu protein tozu olur. Ancak siz önce 3. öğünü ekleyin, kendinize böyle bir iyilik yapın. Bir süre sonra gerek görürseniz (ki faydası olur) protein tozu da kullanırsınız. Ama önce beslenme düzenini oturtmak şart.

Alt 24-03-2010, 19:00   #6 (permalink)
Bodybuilding Member

tmm abi 3. oqunude ekliyorum kilom 69 lara kadar indi boy 1.72-yada 1.74 emin deqilim :D kilo 69 ama yaq oranı hakkında bi fikrim yok..ufaktan bi gobek kaldı ama ac karnına oda yok(belkide yemekten sonra $i$tiqinden dolayı gobek cikio =) ) kardiyo ztn yapiyorum her gittiqim gun salı-car$amba-per$embe gunu gittiqim icin her aletten cali$sam nasil olur? ztn 1 gun dinlendiriyorum vucudumu ve setleri 12-10-8-6 $eklinde yapiyorum (her setten sonra 1 kademe kilo arttırarak ) bu yanlı$ ise nasil bi program uygulamam gerekli? bana gore bi program yazarsanız cok sevinirim =) ayrıca spordan sonra $eftali suyu iciorum ama sıkma deqil aroma onun bi faydası olurmu sıkma meyve suyu mu olması lazım illa ki? ya i$in kıssası bana gore bi ayar verebilirmisin? (cok oluyorum hakkaten biliorum ama mazur gorun ya =) )

Alt 24-03-2010, 21:49   #7 (permalink)
BB
Süper Moderatör

Her aletten çalışmak gibi bir şey mümkün değil :) Parçalı bir program sistemi uygulayın, daha fazla verim alırsınız.

1. Gün: Göğüs + Biceps
2. Gün: Omuz + Triceps
3. Gün: Kanat/Sırt + Bacak

şeklindeki bir program yeterli gelecektir. 4 gün gitme imkanınız olsaydı çok daha şekilli bir şey yapabilirdik ama full-body work out denilen naneden bu sistem daha faydalıdır. Bu kas grupları için hangi hareketleri ne kadar yapıcağınızı forumdaki farklı programları inceleyip detaylandırırsınız. Antrenman günleri uymayabilir, ama göğüs bölgesi için kaç hareket yapılıyor ve hangi hareketler tercih ediliyor şeklinde sorgulayarak baktığınızda zaten programınız karşınızdadır demektir. Daha önce yazılmış zilyon tane örnek program ve farklı antrenman sistemlerinin detayları bulunurken (mesela German Volume Training, tamamen kafadan attığım bir örnek) benim şimdi yazmam gereksiz olur. Her antrenman öncesinde 40 dakika kardio yaparsınız.

Forumdaki makaleler bölümünü okumanızı öğrenirim. O makaleleri okursanız bu işin uzmanı olursunuz, kafanızda hiçbir soru işareti kalmaz. Fikir istediğiniz yerde de yardımcı oluruz. Orada antrenman ile alakalı makalelerde neyin iyi olduğu, neden faydalı olduğu gayet güzel bir şekilde açıklanmış yazılar var.

s'leri $ olarak yazman ve büyük harf kullanmaman acaba ekşi sözlük yazarı mısın gibi bir soru işareti doğurdu kafamda. Gerçi artık s 'yi $ olarak yazan da kalmadı.

Alt 24-03-2010, 22:24   #8 (permalink)
Bodybuilding Member

te$ekkür ediyorum tekrardan bu arada gunleride yanli$ yazmı$ım salı-per$embe-cumartesi olucak o =) (dip not : ek$i sozluk yazarı deqilim =) ama kesinlikle ordan bi hevesim yok bu konuda =) ) ben makaleleleride okuyup yine sıkıntı ya$adıqım konularda buraya msj atarim tekrardan te$ekkurler..

Alt 26-03-2010, 21:55   #9 (permalink)
Bodybuilding Member

her$ey için tekrar te$ekkürler bu arada menümü $u $ekilde yeniden duzenledim..
sabah kahvaltısı : corba 1 dilim kepek ekmek diyet beyaz peynir 1.5 yumurta (1 tam 3 parca beyazı)
öqlen yemeqi : 110 gr ızgara kofte (inegöl :P ) domates soqus 1 dilim kepekli ekmek ayran
ak$am yemeqi : 150 Gr Tavuk goqsu diye tabir ettiqimiz ızgara tavuk yanında ketçaplı makarna(karbonhidrat oranı oldukca iyiymi$ yeni fark ettim insanoglu garip ya =) ) (henuz makarna ne kadar yiceqim konusunda karar veremedim bu konudada yardım isteyebilirim =) )

bu arada parca calı$mama ilave olarak ben abs ekledim onuda 45-45-30-30 (karın kası sanırım =) ) $eklinde 4 set cali$iyorum =)

ve son olarak 2 Mg derken 2 cay ka$ıqımı 1 cay ka$ıqımı nescafe icmem gerekir =) artık bitti benim kadar yuzsuz bi uye denk gelmemi$tir sanırım daha =) son olarakda protein tozu almak istiyorum yada onun yerine ne alabilirim yada pro tozu ise ne marka ne kadarlık bi$i almam gerekli ?

Alt 26-03-2010, 22:13   #10 (permalink)
BB
Süper Moderatör

2 tatlı kaşığı neskafe 200 mg'a denk gelir. Makarnayı 1 tabak yerseniz bir öğün ihtiyacınızı karşılar. Protein tozu olarak ne alacağın cebindeki paraya bağlı.

Şuradakilere bak: PROTEİN TOZU

Özellikle Ultimate, Universal, Weider, BSN, Muscletech çok iyi firmalar. Bu firmaların ürünlerinin kilo/fiyat değerlerini incele, işine hangisi geliyorsa onu al. Ben Ultimate Isocool'u geçmişte 3 defa kullandım ve memnun kaldım, tavsiye de ederim.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil