Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

Eleştirilerinizi Bekliyorum
Alt 26-04-2010, 14:11   #1 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 baybars is an unknown quantity at this point
Standart Eleştirilerinizi Bekliyorum

2 yıl kadar ara verdikten sonra tekrar ağırlık çalışmalarına geri döndüm, kendi kendime bir program yaptım, aşağıda da görebileceğiniz gibi zaten oldukça temel egersizlerden oluşuyor, muhtemelen bana en az 1-2 ay yetecektir. Hedefim şimdilik sadece hacim kazanmak, fakat genel "fitness" ım için de aerobik egzersizler yaptığım 1 gün programında yer alacak. Aynı gün karım da çalışacağım.

Çalışmalara 3-4 dakikalık aerobik ısınmayla başlıyorum.

A- Bacak - Triceps

(Öncelikle çalıştığım salonda raw squat yapmamın imkanı yok, her şeyi makinalarla değiştirdikleri için en fazla smith machine'de yapabilirim)

Leg Extensin 3*10-12
Leg Press 4*10-12
Leg Curl 4*10-12

Standing Calf Raise 4*12-13

Cable Pushdown (halat ile) 3*10-12
Skull Crushers 3*10-12

Geçen hafta ilk antremanımda yoğunluk açısından fazlasıyla yeterli oldu, 40-45 dakika kadar sürdü tamamlamam. Önümüzdeki haftalarda set sayılarını biraz artırabilirim diye düşünüyorum.

Diğer günleri de daha sonra eklerim, yorumlarınızı bekliyorum.

Alt 26-04-2010, 14:39   #2 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Önce; tekrar hoş geldin :)

Triceps'i önce çalışsan daha iyi olur diyorum. Bacaktan sonra triceps için halin kalmayabilir ve fazla verim alamayabilirsin. Hatta çalışmak bile canın istemeyebilir. Ama triceps çalışmak bacak çalışmana neredeyse hiç mani olmaz.

Alt 26-04-2010, 17:42   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 48 king is on a distinguished road

Öncelikle hoş geldin,

diğer bölgeler için hazırladığın programı yazarsan genel üzerinden bir değerlendirmen yapabiliriz.

Alt 26-04-2010, 19:17   #4 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Tekrar Hoş Geldin Baybars.
Amacın kardio ile birlikte yağ yakımı ve kas inşası ise "Artan Tekrarlar Sistemi" ile çalışmanı önerebilirim. Örnek bir program vermem gerekirse :
Incline Bench Pres: 3-4set - 4 tekrar
Bench Pres : 3set 8 tekrar
decline hammer yada machine dips : 2-3set 12 tekrar
cable crossover yada DB fly : 2 -3 set 16 tekrar
4-3-2-2 yada 3-3-3-2(3) setler şeklinde çalışılabilir.

Alt 28-04-2010, 19:49   #5 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 baybars is an unknown quantity at this point

Hoşbulduk... :)

@BB: Sanırım az önce bahsettiğim şekilde gitmeyecek, bacak ve triceps'i belki şimdi birlikte yapabilirim ama birkaç ay sonra cidden pek mantıklı olmaz gibi.

@ersin: Bahsettiğin sistem eminim güzeldir, ama ilk aylarda daha bir "old school" başlamayı tercih ediyorum. Daha spnraseverek denerim, özellikle bu şekilde çalışmayı tavsiye etmenin nedeni ne?

@king: Dediğin gibi yapacağım şu anda :)

Öncelikle bacak ve sırt(+karın) için iki ayrı gün ayırmayı ve göğüs+biceps / omuz+triceps çalışmayı planıyorum.

Şurada aklıma hep takılan bir soru geliyor; squat ve deadlift'i nerelere yerleştirmek lazım.

Aklıma birkaç alternatif geliyor;

1- İkisini de aynı hafta içinde yapmak: Bu demek oluyor ki, en fazla 3-4 gün arayla quadriceps'i bariz bir şekilde çalıştıran iki ağır egzersiz. Aynı zamanda çalıştığım salondaki ağırlıkların çapı küçük olduğu için deadlift yaparken neredese bacaklarım full squat yapmış halini alıyor, ve bacaklarımı o hafta için dinlendiremiyorum.

2- Bacak ve Sırt ı birleştiren ölümcül bir gün yaratıp hafta aşırı ikisinden birini yapmak; Bu şekilde bacak ve sırt çalışmam diğer bölgelerimden biraz geri kalır, çok yorucu bir gün olur ama dinlenmeleri için yeterince zaman kalır.

3- Squat yapmamak: Bu durumda karın çalışmamı bacak gününe alırım, fakat yine 3-4 gün arayla deadlift yapacağım için dinlenmesine yine zaman kalmaz. Squat yapmadığımla kalmış olurum.

4- Deadlift yapmamak; Sırt egzersizlerinde adam gibi yapabişldiğim tek egzersiz deadlift olduğu için sırt için biraz kötü olur gibi. Bu durumda farklı hareketlerle sırt programımnı biraz daha yoğunlaştırmam gerekecek.

yorumlarınızı bekliyorum :)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil