uzun bir aradan sonra yeniden..
Herkese merhaba öncelikle.
Yaşım 30. Boyum 1.78 Kilom da 86. Göbek, kalça ve göğüs bölgelerimde yağlanma var.
Bayram sonrası bu spora başlamak istiyorum. Mükemmeliyetçi bir yapım var ve başlamadan önce burdan edindiğim bilgilerle ulaştığım nokta şu: İlk bir ay birer gün arayla ağırlık çalışmasını her bir kası bir hareketle üç setten çalışmak. Kalan aradaki günlerde ise HIIT yapmayı düşünüyorum 25-30 dakika. Şimdi buraya kadar her şey açık gözüküyor. Ancak iş nasıl besleneceğime gelince orda karışmaya başlıyor kendi adıma.. Eğer yalnış bilmiyorsam protein ağırlıklı beslenip şeker, unlu mamüller, makarna, pilav gibi yiyeceklerden uzak durmam gerekiyor. E güzel de ne zaman ne yemeliyim ben ki haftada 6 gün bu bahsettiğim gibi çalışırken hem yağ yakımım üst düzey olsun hem de kas hacmimi geliştirebileyim? Bu arada vitamin, mineral takviyelerim nasıl olmalı? Supradyn yeterli olur mu mesela? Protein tozu kullanmalı mıyım (Doğal yollardan yeterince alamayabilirim protein)? Lipo6x veya carnitin kullanmalı mıyım?
Ayrıca şunu da belirteyim bu spora hemen yağ verip 3-4 ay sonra bırakırım mantığıyla başlamıyorum. Hayatıma sporu enjekte etmek istiyorum artık! Detaylar hakkında konuşabiliriz. Genel mantığımda bir yalnış var mı acaba?
Bir çok soruyu bir kerde yazdım kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınıza..
|