Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

omuz için yardım
Alt 04-03-2008, 22:03   #1 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road
omuz için yardım

merhaba arkadaşalar. uyguladıgım programdaki tum hareketleri gayet rahat bı bıcımde azda olsa zorlanarak yapıyorum ancak omuz yaptııgım gunler eziyet oluyor. inanılmaz acılar cekıyorum dakıkalarca ınlıyorum ozellıkle cıft dambıl omuz press serbest sehpa omuz press bunlar beni resmen öldürüyor.katlanılmayacak acılar cekıyorum. bunun sebebi ne olabilir.diğer hareketlerımde hıc boyle bır sorunum yok. ilgileriniz için şimdiden teşekkürler

Alt 09-03-2008, 22:20   #2 (permalink)
oracle
Ziyaretçi

ağrı nerede oluyor bu önemli (kalıtsal omuz ağrılar çekenler tanıyorum :( ).. omuz press ler omuzun temel haraketleridir.. birde omuz çalışırken önemli nokta ağırlığın ne kadar fazla olduğu değil, kullandığın ağırlığı ne kadar hissettirdiğindir (hoş bu temel prensip :D ama olsun ) .. omuz kapsulünde minik minik bir çok kas mevcuttur, benim görüşüm çok ağır girmeden tekrar sayısı fazla haraketlerden yana..

Alt 11-03-2008, 22:44   #3 (permalink)
Bodybuilding Freak

Tecrübe Puanı: 38 furkan gökçen is on a distinguished road

3*10 15 kg lık 2 adet agırlıkla calısıorum ama dedıgını denıcem hafıf agırlık tekrar sayısını arttırıp denıcem.tesekkur ederım

Alt 11-03-2008, 22:53   #4 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 10 Twister is on a distinguished road

Omuz sakatlıkları birçok kişide olabiliyor. Kapsüllerde sorun meydana gelince uzun müddet geçmek bilmiyor. Bir doktora görünmen iyi olabilir, kapsüller ile ilgili bir sorun olup olmadığını anlayarak, içinin rahat etmesi için. Ortada hiçbir sorun yokken omuz press hareketi yapıp da katlanılamayacak acılar çeken kimse görmedim, duymadım. Ha çalıştığın kilolar seni çok zorluyordur, fazla ağır geliyordur, o ayrı. İnlemekten kastın setin son tekrarlarındaki ses yükselmeleri değil herhalde.

Alt 12-05-2008, 21:28   #5 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 30 alemdarc2 is on a distinguished road

çalışma sistemini değiştirmişsin büyük bir ihtimalle birde ağır giriyorsun,bence bu ağrılar kronikleşmeden doktoro git,muhtemelen ilaç tedavisi yapacaktır,on gün içrisinde geçmezse omuzdan ine yaparak geçiriyor,birde buz tedavisi önerecek bunu antremendan sonra yapabilirsin,ağıran bölgeye 15 er dakikalık buz uygula her 15 dakikadan sonra 1 saat ara ver 2-3 sefer tekrarla faydasını görürsün,doktoro gözükmeyi ihmal etme,danbel yana açışlarda kollarını fazla yukarı kaldırma hareket sillesini uzun tutma gerilimi fazla tut kolunu fazla yukarı kaldırınca kemik orta omuz kaslarını sıkıştırarak zedelenmesine sebebiyet veriyor,ağrıların muhtemelen 1-2 aya kadar tamamen geçer o zamana kadar fazla ağır çalışmamaya dikkat et sonra tekrar ağır çalışabilirsin

Alt 23-05-2008, 11:34   #6 (permalink)
Bodybuilding Addict

Tecrübe Puanı: 31 yaız#10 is on a distinguished road

bence bi spor hekimine göstermelisin dostum

Alt 25-05-2008, 17:09   #7 (permalink)
Bodybuilding Enthusiast

catlax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 29 catlax is on a distinguished road

Cok sükür benim bir sakatligim yok fakat benimde en nefret ettigim antrenman günleri omuz calistigim günler oluyor.. Arkadasinda dedigi gibi omuz calismak beni cok yoruyor..

Alt 28-06-2008, 12:52   #8 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 25 umur35 is on a distinguished road

ewet omuz yoruo..

Alt 14-07-2008, 15:41   #9 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 0 ozborne is on a distinguished road

Alıntı:
furkan gökçen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşalar. uyguladıgım programdaki tum hareketleri gayet rahat bı bıcımde azda olsa zorlanarak yapıyorum ancak omuz yaptııgım gunler eziyet oluyor. inanılmaz acılar cekıyorum dakıkalarca ınlıyorum ozellıkle cıft dambıl omuz press serbest sehpa omuz press bunlar beni resmen öldürüyor.katlanılmayacak acılar cekıyorum. bunun sebebi ne olabilir.diğer hareketlerımde hıc boyle bır sorunum yok. ilgileriniz için şimdiden teşekkürler
Omuz kapsüllerini güçlendirmelisin.

Alt 17-07-2008, 11:58   #10 (permalink)
Bodybuilding Member

Tecrübe Puanı: 25 ozzy54 is on a distinguished road

omuz problemleri bende var fakat zaman geçtikçe eskiye nazaran daha az ağrı çekmeye başladım.Salondakı hocanın tavsiyle ağırlıkları azaltıp tekrarları çoğalttım.

Konu εг∫¡ŋ tarafından (21-07-2008 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil