Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

karın kasları icin
Alt 08-05-2008, 23:02   #1 (permalink)
Buse Yigit
Ziyaretçi

Standart karın kasları icin

Merhaba,

öncelikle paylasimlari icin herkese tesekkurler, özellikle yeni baslayanlar icin oldukca katki saglayici bir forum sitesi..

ben de yeni baslayan biri olarak size danismak istedigim bir konu var..

26 yasindayim, 1.65 boyunda 50 kiloyum. bu yasima kadar benim de bir cok kisi gibi saglikli beslenmiş oldugum söylenemez. bunun sonucunda göbek ve mide bölgemde özellikle yaglanma ve diger bölümlere oranla fazlalık söz konusu.. 1.5 aydır pilates yapıyor ve agırlık çalışıyorum. bana özellikle alt karın ve mide bölgemdeki kasları çıkarabilmem için önerebileceğiniz hareketler ve beslenme alışkanlığı ne olabilir?

şimdiden teşekkürler :)

Alt 09-05-2008, 10:48   #2 (permalink)
Bodybuilding Freak

Dark Defender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 35 Dark Defender is on a distinguished road

Pilates komple bir çalışma sistemi ekstra bir antrenmana gerek yok. Diyetle desteklersen karın kasların görünür.

Alt 09-05-2008, 14:11   #3 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 47 Azazel is on a distinguished road

1.65 boy için 50 kg'de olan birinin pek göbek sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum ben. Psikolojik olabilir mi acaba?

Alt 09-05-2008, 20:52   #4 (permalink)
Buse Yigit
Ziyaretçi

Teşekkür ederim. Psikolojik değil sanıyorum :) örnegin belim 73 cm.kilom ve boyuma göre oldukca kalın. yaklaşık 6 yıldır günde 8 saat pc karşısında oturarak çalışmanında etkisi var büyük ihtimalle..
Sizce içinde CLA geçen yağ yakıcıların spor ile birlikte kullanılması etkiyi daha da arttır mı?
Internetten araştırdığım kadarıyla Hardline CLA ONE özellikle bel ve karın bölgesinde spor ile birlikte yağ yakımını hızlandırıyormuş.. siz ne düşünüyorsunuz, çogunuz deneyimli kişler olarak önerir misiniz?

Alt 09-05-2008, 20:57   #5 (permalink)

Hocam ciddi misin sen? Mevcut kilon ile yağ yakıcı kullanmayı düşünüyor musun gerçekten? Bence sporuna başla, düzgün beslen. Vücudun kendine gelsin öncelikle. Pek bilgim yoktur yağ yakıcılar konusunda ama bilmiyorum. Hocalarım söylesin son sözü.

Konu Azazel tarafından (09-05-2008 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir..

Alt 10-05-2008, 09:39   #6 (permalink)

king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 50 king is on a distinguished road

73 cm bel kilonuzdaki biri için fazla, sürekli masa başı çalışmanın ve hazır yemek yemenin bizlere getirdiği olumsuz etkilerden.

spora ve diet programına başlıyarak bence kilo verebilirsiniz,kalori alımını bir anda değil belli periodlarla indirmelisizniz bu size dietten sıkılmamanızı sağlıyacaktır. içki özelliklede bira içiyorsanız üzgünümki son vermelisiniz.

cla,carnitin gibi diet ürünlerini spora başlamanızın üzerinden belli bir süre geçmesine ragmen kilo veremiyorsanız veya kilo vermeniz yavaşlayınca kullanabilirsiniz başlangıç için gereksiz, bu arada pilatesin yanına kardiovasküler çlışmalarıda eklemeliziniz.

Alt 12-05-2008, 19:18   #7 (permalink)
Buse Yigit
Ziyaretçi

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, CLA kullanmamaya karar verdim yazdıklarınız sonucunda..
egzersiz programıma aynen devam edeceğim :)
umarım olumlu sonucları bir kaç ay sonrasında sizlerle paylaşıyor olurum :)

Alt 12-05-2008, 19:41   #8 (permalink)
BB
Süper Moderatör

BB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 BB is on a distinguished road

Karın kaslarını çıkartmak için öncelikle diyet lazım. Diyet bittikten sonra yani karın bölgesinde olan yağlar eridikten sonra da bu tabakanın altından kasların gözükmesi için mekik hareketleri gerekli. Kısaca kasları mekik hareketleri yani egzersizler geliştirir. Ama onları görünür kılacak olan diyettir. Kaliteli bir diyet ile CLA'nın vereceği faydaya ihtiyacınız kalmaz. Onun yerine kardio (bisiklet-koşu bandı) antrenmanlarında yaptığınız tempolu egzersizleri L-Carnitine ile desteklerseniz daha hızlı yağ yakımı sağlarsınız.

Buradan şu sonuç çıkıyor:
*Tempolu bisiklet çalışması (Zamanla süresini arttırarak)
*Mekik hareketleri
*Diyet

Diyeti nasıl yapacaksınız? Onun için de Makaleler bölümünün altındaki diyet makalesini okuyup uygulamanız gerekir. Birkaç tane diyet makalesi olabilir, sizin işinize yarayacak olan, her hafta günlük alınan kalori miktarını 300kcal düşürme prensibine dayanan kadameli diyeti anlatan makale olacak.

Alt 14-05-2008, 20:58   #9 (permalink)
Buse Yigit
Ziyaretçi

Teşekkür ederim BB. Açıkcası diyet yaparsam daha fazla kilo vermekten de korkuyorum ama beslenme alışkanlığının değiştirilmesinin bilincindeyim.Diyet bölümüne göz atacağım :)
görüşmek üzere

Alt 15-05-2008, 19:19   #10 (permalink)

Bence güzel bir şekilde spor yap. Vücudun kendiliğinden şekle girecektir. Şu konumunla bence üst tarafları şişirmen daha mantıklı gibime geliyor bana.

Bookmarks

Tags
cla, l-carnitine, yag yakici

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil