Geri git   Gym Center Vücut Geliştirme Forumu > Vücut Geliştirme > Yeni Başlayanlar
Yeni Başlayanlar Spora yeni başlayanların bütün soruları için. (Örn: Nasıl kilo alabilirim?)

LinkBack Seçenekler Stil

yeni başladım hangi ağırlıkta çalışmalıyım?
Alt 25-07-2008, 19:10   #1 (permalink)
gobbo
Ziyaretçi

Standart yeni başladım hangi ağırlıkta çalışmalıyım?

iyi günler,
ben bu spora yeni başlamış ve buradaki bilgiler ışığında kendini hem fiziken hemde beynen geliştirmeye çalışan biri olarak sizlere çalışma programının ilk haftasını tamamlamış birisiyim. Spor salonunda aletlerle yapacağım egzersizlerde ne kadar ağırlıklarla başlamam gereklidir bunu sormak istiyorum. Şu an için aletli egzersizlerde minimum kiloları takarak yapıyorum hareketleri, bunun nedeni hem daha fazla kilo kaldıramamam hemde yavaş yavaş ilerleyerek kendime ve kaslarıma zaman tanıyıp sakatlanma riskini azaltmak istemem ve tabii en önemlisi kasların yüksek kilolarla başlaması ileride bunlarında üstüne çıkma olasılığımı da düşündüğümde en doğrusunun yavaş yavaş olması gerektiğine kanaat getirdim :). Bu yazdıklarım acaba doğru mu bunu öğrenmek istiyorum.

Alt 25-07-2008, 20:38   #2 (permalink)
Bodybuilding Extraordinaire

Tecrübe Puanı: 46 pandomin is on a distinguished road

Kimse sana burdan nekadar ağırlık kaldırabileceğini söyliyemez,bunu sen kendini test ederk bulmalısın.Ben insanın kendi vücudunu tanıyorsa kaldırabileceği ağırlığı gözüyle şıp diye kestirir diye düşünüyorum.Senin izlediğin yol ise doğru böle devam, kademe kademe ağırlık arttırıp ilerliyeceksin.İŞALLAH çalışmaların daimi olur,kolay gelsin.

Alt 25-07-2008, 21:12   #3 (permalink)
gobbo
Ziyaretçi

Teşekkür edrim cevap için ama ben yanlış bir yol izlemekten korkuyorum bu gün altıncı antrenmanımı tamamladım ve çok yeniyim bilinçli bir şekilde yavaş yavaş ilerlemek taraftarıyım. Zaten bu spora yeni başlamama rağmen artık hayatımın bir parçası haline gelmesini istiyorum ve sanırım bu şekilde devam edeceğim.Amacım ileride profesyonel bir vücut geliştirmeci olmak değil yada çok şişkin acaip bir vücuda sahip olmak gibi bir beklentim yok. Sağlıklı düzgün bir vücut potürüne sahip ince zayıf görünümlü bir yapı elde etmek istiyorum. Bir de özellikle şunu sormak istiyorum spor salonunda bir sati geçeik süre kalıyorum yaklaşık bir saat yirmi dakika kadar çünkü bütün hareketleri mümkün olduğunca hissederek nizami bir şekilde ve geçiştirmeden yapmak amacım. Ama okuduğum kadarıyla bu sürenin 45 ila maksimum bir saat olması gerektiği yazıyor bir çok yerde bu süreyi nasıl kısaltabilirim?

Alt 25-07-2008, 21:32   #4 (permalink)
Moderator

εг∫¡ŋ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10 εг∫¡ŋ is on a distinguished road

Çalışağın kilo genelde 1 tekrar fazladan çıkaramayacağın ağırlıkta olmalı. Yani hedefin 8 ise 9`u ancak yardımlı çıkaracak şekilde. Pandomin`in de yazdığı gibi bunu zamanla kendin çözeceksin. Hatta bir süre sonra not defteri tutmak bu konu da daha faydalı oluyor.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil